Segítsetek! Kifolyik a pénz a kezemből! (beszélgetés)
nézd, én sokszámjegyű fizetés mellett is írom a kiadásaimat ám. persze, hogy segít. nálam különben röpülnének a pénzkötegek, kényszeresen elköltöm, alighogy van (illetve már nem, amióta van a kis excelem :))
de írta valaki, hogy ő mindent fejbentart - szerintem a hajlam, hogy az embernek "égeti a zsebét" a pénz, az valójában nem függ attól, hogy mennyije van. sokan kevés vagy közepes bevétel mellett is ügyesen költenek vagy félretesznek.
Igen..én is mindig ezt mondom h fiatalon jó Pesten,de gyereket nevelni jobb vidéken.Persze nevelés kérdés is,de nem kapnak annyit a mocsokból,a rosszból..sztem tisztább gyerekeket lehet ott nevelni,nem éri annyi külső hatás őket.
Remélem a férjed azért támogatja a gyerekeket,gyerektartás és más egyéb.
Abból h a kertben termesztesz zöldséget gyümölcsöt gondoltam h vidéken.Kicsit közelebbre voltam kíváncsi..persze nem házszámmal..:)
Sajnálom,hogy egyedül neveled őket,nem lehet egyszerű.
Uhh szegény,neked se lehet könnyű.Havi egy nagy bevásárlás...nekem heti nagy bevásárlás van,ezenfelül a kenyér a minden napos,meg ha elfogy valami.
És 1-1 bevásárlást nem úszok meg 10 alatt.
Mapipiti:ti hol éltek?És mit dolgozik a párod vagy te,h ilyen kevés pénzből kell gazdálkodnod?
Sajnos a gyerekek nagyon gonoszak tudnak lenni,és bántják a másikat olyan dologért amiről nem is tehetnek:( Ez olyan szomorú...
:-D
Azért vagyok még itt, mert elfelejtettem, hogy csak 10 fok van a fürdőben, ugyanis nincs fűtés, úgyhogy amíg bemelegít egy kicsit a hősugárzó, addig itt leszek.
áhá, tehát valami ilyesmire gondolt a nagyim anno...
nem hangzik rosszul
Most pedig megyek hajat festeni, merthogy azzal is lehet spórolni, ha az ember magának csinálja és nem a fodrászhoz ül be, mert "megérdemli" :-D
(egyszer voltam fodrásznál, az esküvőmre csináltattam egy kontyot)
az enyémből is, nekem is kéne segítség
megboldogult nagyanyám egyszer azt mondta, írjam fel midnen kiadásomat. szegénykémnek sosem fogadtam szót, a mai napig nem írom fel. az segítene?
Ugyan írtam már,de havi egy "nagybevásárlás" ami kb
6-8 ezer,és heti 5 ezer kettőnkre!
Én havonta egyszer kaptam édességet. Utólag nem bánom már, a mai napig meggondolom a boltban, hogy valóban szükségem van-e rá.
Nem fog a gyerekem sem minden nap édességet kapni, és egyeltalán nem anyagi szempontból nézve. Veszek majd neki gyümölcsöt, turmixolunk joghurtot gyümölccsel.
Már a zsíros kenyér miatt is csúfolódnak??? :(
Azt hittem max. a gagyi, nem márkás ruha miatt..
Neked is igazad van. Az én generációm, pláne a fiatalabbak MINDENT akarnak, ráadásul azonnal, a legkisebb erőfeszítés nélkül. Nem nagyon tudnak semmiért megküzdeni. Hozzáteszem, hogy ez nem feltétlenül a mi hibánk, a minket körülvevő világ neveli ezt belénk...
Az előttünk lévő példák pedig szánalmasak és kétségbeejtőek. "Híres és gazdag lehetsz egyetlen perc munka nélkül" (lásd VV és társai...)
Szóval összetett probléma ez, és sok-sok felelős van azért, hogy ilyen a mai fiatalság!
További ajánlott fórumok:
- Kinek mi a véleménye Apple laptopokról, MacBook.stb? Megéri az árát, vagy annyi pénzért jobbat is lehet kapni? Segítsetek!
- Hogyan tudassam egy orvossal, hogy nekem nincsen pénzem magánúton eljárogatni hozzá? Kérlek segitsetek.
- Minden éjszaka folyamatosan el van zsibbadva a bal karom és egész reggel olyan gyenge hogy minden kiesik a kezemből, mitől lehet ez?
- Aktus után minden kifolyik! Így még lehet baba?
- Valahol kifolyik a víz a mosógépemből, minden eláztatott. Mit tegyek?
- A gyulladástól kifakadt fülből milyen a váladék(hogy néz ki) ami kifolyik?