Segítség! Székrekedés (beszélgetés)
Igen :D:D:D
óvatosan kell vele kezdeni, de nagyon jó szerintem!
Sziasztok!
Nekünk a három ízesítésű aloe gél vált be. A férjem a natúrt, én az áfonyásat, a kisfiunk a barackosat issza. Semmi problémánk azóta :DDD
Sziasztok!
A mi családunkban egy 9 éves kisfiú is pár éves kora óta székrekedéssel küszködött mindent kipróbáltak az anyukájával, de amikor már a ricinus sem használ már elkeserítő volt a helyzet, és több mint fél éve találtak rá egy cikória gyökér kivonatra, amit gyógynövény boltokban lehet kapni ( a neve Florgio) és ez használt beállította az emésztését és mondani sem kell nagyon örülnek, hogy nem kell szegénynek szenvednie. Erre fellelkesülve az ismeretségi körünkben is ajánlottuk, pozitívak voltak a tapasztalatok. Apukámnak pl. a puffadása múlt el, azóta nem szedni a "jól " bevállt szóda-bikarbónát.
A hashajtókról sokat olvastam és szerintem is az egyik legrosszabb megoldás. Nem hiába nem szabad folyamatosan fogyasztani illetve cserélgetni kell, a hozzászokás miatt, és egy drasztikus módszer, ami pillanatnyilag segít, de nem hosszútávú megoldás szerintem.
A gyógynövényes könyvem azt írja a lenmagról, hogy egészben, bő folyadékkal fogyasztva enyhe hashajtó hatású. Más hashajtókkal ellentétben használata huzamosabb ideig lehetséges (mivel olajat, fehérjét és nyálkát is tartalmaz).
Viszont ha az étrended nem megfelelő, nem tartalmazza a normális bélműködéshez szükséges anyagokat, a hashajtók nem segítenek. Sőt, huzamosabb szedésük káros, mivel hozzászokik a szervezet és az amúgy sem kellemes állapot csak stabilizálódik. A krónikus székrekedésre a hashajtók használata szerintem az egyik legrosszabb megoldás.
Sziasztok!Hála istennek nekem ninbcs ilyen problémám.
De a minap olvastam a "Baba patikában", hogy a LENMAG nagy segítséget tud nyújtani az ilyen problémáknál!Napi 1 kiskanállall javasolt bevenni, evés közben!Bőséges folyadékbevitelt javasoltak még mellé!(Napi bő 2 liter!)"A lenmag segít azoknak, akik sokat küzdenek a székrekedéssel vagy nem megfelelő a bélmozgásuk! Ha beiktatjuk reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk!"(bármelyik Bio-boltban beszerezhető!)Remélem tudtam segíteni! Ha a google-ba beütitek a lenmag szót, még sok hasznos hatását találhatjátok meg!
Sziasztok!
Szerintem a szorulás táplálkozási zavarra vezethető vissza javarészt. Kevés a rost, kevés a folyadék. Azért nem is jók a mindenféle hashajtók, mert nem pótolják a hiányzó anyagokat, a szervezet hozzászokik, ezután már hatástalanná válnak. Nálam az étrendi váltás jött be és hozta meg tartósan a sikert. Igaz, hogy a súlyom miatt kezdtem el, de azóta (kb. egy éve) ezt is rendben tartja, pedig korábban nekem is komoly gondjaim voltak.
sziasztok!
Nekem is volt, ez egy elég kellemetlen probléma Egyszer egy szakember azt mondta, úgy képzeljem el, mintha annyi napig nem vinném ki a szemetet,ameddig nincs akció.
Ő segített nekem teljesen megoldani a problémát
Én mindíg beiktatom a rostos ételeket,és sokat iszok.Hatás:0.
Remélem valami segít majd.
Lehet ezek az ötletek megelőzhetik a székrekedést bogyók, hashajtók helyett:
- rostos ételek fogyasztása (napi 30g rost minimum)
- nagyon sok folyadék, átlagban 2-2,5 l / nap nyáron több természetesen
- lehet házilag műzlifélét csinálni, régebben nekem mindig volt itthon ilyesmi, valamilyen nem cukrozott vegyes műzli, amiben van zabpehely stb. Kókuszos, ha jól emlékszem, amit vette, ehhez adtam még zabpelyhet, zabkorpát, meg egyéb ilyen fellelhető rostos mizéket és esténként valamilyen gyümijoghurtba kevertem annyit, hogy sűrű legyen. Hatásos, és pótolja a hiányzó rosttartalmat.
Mára már inkább napközben veszem magamhoz a kellő mennyiségű rostot, még fogyi alatt is, ha máshogy nem megszóróm korpával a kajámat, csak meglegyen a kellő mennyiségű rost egy napra.
De a többi ötlet is jó, amiket itt olvastam :)
Tejben főzött zabkorpát próbáltátok már? Úgy elkészíteni, mint a tejbegrízt csak gríz helyett zabkorpát tenni bele.
Én mostanában zabkorpa és pehely keveréket készítek tejben főzve, beleöntöm kompótostálba és hűtőbe teszem. Kellemes, akár édességnek is.
Én is rengeteget iszok,és rengeteg gyümit(imádom)eszek.És minden hiába.Próbálkoztam ezzel-azzal főként gyógynövényes cucokkal.Egy darabig hatnak,aztán semmi.Nono80:
Ez a Nature Care-port orvos írta fel,vagy vény nélkül is lehet kapni??
További ajánlott fórumok:
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- Segítség, székrekedés :(
- Adható székrekedéses babának banán?
- Két éves kisfiamnak székrekedése van, már mindent megpróbáltam. Mit lehet még tenni?