Gazdasági világválság? (beszélgetés)
Én nem! :)
Csakugy kérdem, ez politika fórum? Mert világválságról és kertészkedésröl egyszerre nem lehet beszélgetni
egy háború még a győztes és a semleges államok számára is inflációt okoz, mert kevés a forgalomban lévő áru, de sok a pénz.
A háború idején indult infláció a háború után vett nagy lendületet, amikor a gazdaság összeomlott.
mert ugye a nyomor a bűn melegágya...
Nekünk is van "tekerentyűnk" :) a lakásba és az udvaron is.
De ivóvízzel nem locsolunk.
Már a vízszámla miatt se éri meg anyagilag.
hát, én csak azt írtam le amiről engem itt informálnak a magyarországi ingatlanomról.
személyesen már sok éve nem jártam arra..
az én budaörsi telkemen van víz a kútban de senki sem húzza fel a vizet már belőle locsolásra.
a kút csak dísznek van.
de az egész kert esővízzel van mindig locsolva.
Közös telken van ásott kutunk soha nem használtuk, de az alján ott a viz
Nem is érdekes mert van két tekerentyű a lakásban itt-ott. Attol függ melyiket tekerem, meleg vagy hidegvíz folyik
Nektek is van ilyen ?
Hát ez tényleg szomorú :(
Jobban fogom értékelni, hogy víz még van...
Aki nem temette be az ásott kutat az se tud locsolni, mert páréve nincs az ásott kutakba víz. Nekünk egy bővízű ásott kutunk volt, most kong az ürességtől.
/ Az ország keleti része. /
Nem éreztem ipari méretűnek, ez a földterület nagyságrendileg ma is rendelkezésre állna falun. Fontos hangsúlyozni, hogy kertes ház, nem udvaros.
Amit manapság kertesnek építenek, csak annyiban különbözik társasházaktól, hogy enyém a kapubejárat ;)
Akinek kertje van ott akad tyúk, nyúl, birka, ha nem nála, akkor ismerősének.
Zöd trágya is van.A balkonládában az árvácskáimat sem csapvízzel öntözöm.
Nagyvárosokban hamarabb lesz érezhető.
No de ha nincs szállítás, nem tudsz takarmányt, tágyát venni.
Persze régen volt szekér, meg ló, de manapság azért nem így működnek a gazdaságok sem.
Ó, vannak túlélő technikák. Felénk pl. gazdálkodnak vállalkozók nagyban. Szabályos bérleti szerződéssel művelik a kárpótlásban visszaigényelt földeket. Cserébe gabonával vagy pénzben fizetnek, ki mit választ. Ugyanez a vállalkozó tojótyúkokat, marhákat is tart, trágyát ingyen annak visz, aki kéri. Örül, ha megszabadul tőle.
Ami gond, a locsolás. Ha betemették az ásott kutat.
Azért mégis igaza van Glóbusnak,a természet mindig tud adni valamit.
Nem mennék bele mélyebben mert az már túl meredek lenne,,de így van.
További ajánlott fórumok:
- Mi lesz azokkal a fiatalokkal, akik a jelenlegi gazdasági helyzetben nem tudnak saját lakáshoz jutni?
- Akkor ha most szeretnék lakáshitelt felvenni ráfáztam a gazdasági káosz miatt?
- Szerintetek a mai gazdasági helyzetben, (és 32 felé közeledve) harmadik gyereket bevállalni butaság?
- Szerintetek a mai gazdasági helyzetben kockázatos-e vállalkozásba kezdeni?
- Bruttó 500 e Ft elfogadható ajánlat gazdasági munkakörben?
- Szent István Egyetem - Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök szak