Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ki gondoskodik rólam, ha én gondoskodok mindenkiről? fórum

Ki gondoskodik rólam, ha én gondoskodok mindenkiről? (beszélgetés)

18. Érdekes73 (válaszként erre: 7. - Globus)
tegnap 20:59
Igy van.
17. birebora (válaszként erre: 3. - Anyagi)
tegnap 18:46
Szerintem sokan erre vágynak. De sajnos sokaknak még azért is meg kell szenvedni, hogy meghaljanak.
16. 55Judit (válaszként erre: 14. - Globus)
tegnap 13:35
Legalább igen. Ez éppen hogy semmit nem számít már akkor. Viszont ami előtte lehet... Nem is írok róla semmit. Hidd el, nagyon sokat tudok.
15. globus (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 13:01

Most van egy idős hölgy ismerősünk. Nem rokon, férjem barátjának anyja, együtt látogatták. Ő még nincs olyan elesett állapotban, fizikai szükségleteit megkapja, lelkit nem tudom. De a környezet borzalmas, férjem azt mondja, inkább meghal itthon ellátatlanul.

Ugyanakkor egy másik helyen levő bácsi családtagjai elégedettek, posztogatnak fb-ra a látogatási képekből.

Ha már úgy alakul, körbe lehet járni ezeket, várólista miatt még plusz több év.

14. globus (válaszként erre: 13. - 55Judit)
tegnap 12:54
Ez igaz, félünk tőle, de még a xar ellátás is több a semmilyennél. Legalább megtalálnak, ha becsukjuk a szemünket :/
13. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:54
Amíg nem vagy ágyban fekvő, addig lehet hogy megkérdezik majd. De mi - akik ismerjük mivel jár egy tehetetlen ember gondozása, tisztántartása, élelmezése, a lelki terhéről nem is beszélve, okkal félhetünk a jövőtől. Mi lesz ha én is ebbe a helyzetbe kerülök? Mi lesz ha nem kapok kellő odafigyelést, ellátást, gyengédséget? Egy kiszolgáltatott embernek erre nagy szüksége van, és bizony a szociális ellátásban részesülők okkal félnek ettől. Nem lehet nem gondolni arra amitől rettegsz, és azon járatod az agyadat hogy lehetne megoldani. Én megértelek, de még addig kialakulhat.
12. globus (válaszként erre: 10. - Lolita2112)
tegnap 08:10

Ilyen van nálunk is, szociális munkás.

De ha arra gondol, hogy ágyban fekvő beteg lesz, ennek szükségleteivel, lényegében 24 órás ellátásra szorul. Ez az, ami nálunk csak a szociális otthon, ha család nincs, nem vállalja.

11. fincsi5 (válaszként erre: 10. - Lolita2112)
tegnap 06:06
NÁLUNK is van ilyen.
10. lolita2112 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 01:12
nalunk/nem otthon elek/ha vki egyedul el es beteg hetente tobbszor kimegy hozza vki/allam fizeti/kitakarit nala,bevasarol neki,vagyha kell orvoshoz viszi.
9. Regin_a (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:45

Ha majd olyan helyzetbe kerülsz, akkor is lesz megoldás,"

idézem olvtársnő kommentjét

Nem értek vele egyet. Ez rossz/jó hasonlattal olyan mint a nyugdíj. Most kell a jővőröl gondoskodni

Ez nem az a helyzet hogy "ha a hídhoz érünk majd meglátjuk"

És eljött az idő amikor nekem kellene magamról gondoskodni, de egyedül nem megy. Jóbarátokat régen eltemettem, nem maradt senkim

Véleményem hogy magadrol gondoskodj elsősorban. Ha marad erőd adj belőle másoknak is akik rázorulnak

tegnapelőtt 15:36
Érthető, hogy ez most nyomaszt téged, hiszen rengeteget adtál másoknak, valószínű belefáradtál. De próbáld meg nem előre cipelni azt a terhet, ami még meg sem történt. Elég azzal foglalkozni, ami most van. Ha majd olyan helyzetbe kerülsz, akkor is lesz megoldás, addig viszont fontos, hogy ne őröld fel magad ezekkel a gondolatokkal. Te is számítasz, és jogod van addig segíteni másoknak, amíg az a saját testednek és lelkednek nem árt.
7. globus (válaszként erre: 6. - Judebyjude)
tegnapelőtt 12:10
Azt mondják, ilyenkor az első mindig te magad légy. Mert ha te nem vagy, ők sincsenek.
6. judebyjude (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:47
Ha nincs aki gondoskodna rólad, akkor magadnak kell sokkal jobban odafigyelni magadra, az igényeidre, a jóllétedre. Ne feledkezz meg arról, hogy "segítsd a segítőt", azaz magadat.
5. Embertárs (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:35

Már régóta azt gondolom, hogy inkább nekem kelljen segíteni másokon, minthogy én szoruljak más önzetlen és viszonozhatatlan segítésére.

Amit te teszel az olyan emberségből fakadó cselekedet, ezért olyan magas értékű, hogy nem lehet kellően meghálálni.

És ne gondold úgy, hogy senki nem gondol rád. Csak erősnek és tettre késznek látnak, ezért nem is gondolják, hogy szükséged lehet valamire.

De én most megkérdezem tőled: Van valamire szükséged? Segíthetek valamit? Esetleg egy ima érted, az erődért, az egészségedért?

Az elismerésem feléd az evidens!

4. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:22

Van amikor az ember úgy tűnik(és olyan is sokszor),, mindent megoldó ,mindenkinek segítő,mindent is intéző.

Ennek lehet a hátulütője a mindennapok rohanásában,hogy eszébe sem jut senkinek megkérdezni ,mi van veled.

Persze amit írtál feltételezés,,sokáig ne legyen szükséged.

3. Anyagi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 10:11

Őszintén....

Bennem is felmerülnek időnként ilyen kérdések!

És... én is kísértem utolsó útjáig olyan embereket, akik már vágyták a halált - csak nem jött könnyen nekik.

És mostanában itt "csapkod a villám" körülöttem...

Jónéhány ismerősöm panaszkodik, hogy valakije reá szorul és ő helytáll! Olyan öregek mellett, akik már leginkább olyanok, mint egy cserepes növény...

Csak sokkal fárasztóbbak és kellemetlenebbek!

És ápolásukra fel kell áldozniuk magukat és a mindennapjaik.

Szeretnék hirtelen "elmenni" majd, hogy ne terheljek rá senkire!

Addig maradni csak, amíg emberhez illő életet élhetek!

De az ember tervez... a Sors meg válaszol. - Valamit.

.

2. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:58
Lányod?
tegnapelőtt 09:30
14 évig ápoltam a szüleimet, most meg a vejemet viszem műtétre. De ha én beteg leszek? Senki nem kérdezi meg, nekem mire van szükségem.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook