Segítség! Székrekedés (beszélgetés)
nekem egy elég gyerekes megoldásom van de már pár éve ezt alkalmazom.. :)
Minden reggel felkelek iszok egy kis vizet, megcsinálom a kávém(sima poros kutyulós kávé), van két kispárnám azt összerakom ráfekszek a hasammal és közbe iszogatom a kávém..
Mivel minden reggel tudok vc-zni van hogy már az agyamnak annyi is elég h ráfekszem, meg sem iszom a kávét de már megyek is a vc-re.. :)
Munka előtt szerintem ezért érdemes kicsivel korábban kelni. A barátomat sem zavarja és ha esetleg lesz gyerekem akkor vele is fogom csináltatni. de persze kávé helyett lehet tea van akár viz is. Egy idő után ugyis hozzászokik és automatikus lesz ez a reggeli folyamat. :)
Mostanában elkezdtem inni a borsmenta teát (ami ilyen epehajtó hatású) és az is be tudja indítani az emésztésedet! :)
nálunk a lenmag vált be és a szilvalekvár.
évekig küzdöttem mire rátaláltunk...
azóta sem nekem sem a lányomnak nincs ilyen gondunk...
ala natur szétrágni utána sok folyadék napi rendszerességgel, míg be nem áll a napi széklet legalább 2-3 hét rendszeres legyen, aztán szükség szerint, heti 4-2-1 alkalom...
Nem drága és mégsem gyógyszer...
Köszönöm, hogy ilyen gyorsan! :)
Az aszalt szilva hol bejön, hol nem sajnos!
Ugyanígy vagyok a joghurtokkal is! Hol sikerül, hol nem! :(
Nekem a következő használ:
éhgyomorra minden reggel két szem aszatszilva, vagy egy-két kanál nem bolti szilvalekvár.
Sziasztok!
Mit tudnék tenni székrekedés ellen? :(
Van olyan, hogy napokig semmi, pedig iszom eleget, minden nap eszek gyümölcsöt, rostosat, de hiába!
Aranyerem is van sajnos emiatt, amire kúpot használok már egy ideje! De mint tudjuk, ha nem javul az anyagcserém, ez mindig kialakuló probléma lesz!
Szívesen fogadok bármilyen tanácsot!
Köszönöm: Renáta
Hunyadi víz. Mikor nekem vastagbél tükrözést csináltak ott is hasonló összetételű löttyöt itattak velem.
A hashajtókkal szemben az az előnye hogy kíméletes. Nem csavarja a hasad, csak érzed, hogy sürgős döolgod van :-))
Mindig is küzdöttem vele, most a terhességem második felében különösen. De végre megtaláltam a megoldást, szeretném megosztani.
Étrend. Reggel liter gyümölcstea üresen, egy teáskanál lenmag, tízig jó sok gyümölcs (kivéve banán), nekem most épp a szilva, barack, alma. 10 óra körül joghurt vagy kefír egy magos zsemlével, délben normális ebéd. Négy körül gyümölcs, kora este könnyű vacsora, mondjuk szendvics sok zöldséggel. Aztán már semmi. Mióta szigorúan így étkezem, nem kínoz a székrekedés.
Kipróbáltam mind a két vizet, a Hunyadi víz volt az erősebb, hamar megvolt a hatása. A Ferencz József víznek sem maradt el. Beszéltem azóta az orvosommal, mondta ő is, hogy ezek a keserűsós vizek nagyon hatásosak, és ő is csak ajánlani tudja.
És abban is igaza volt, ha vacsora után sétálok egy jó nagyot, akkor jobb a közérzetem is, és a másapi széklet sem marad el. :)
További ajánlott fórumok:
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- Segítség, székrekedés :(
- Adható székrekedéses babának banán?
- Két éves kisfiamnak székrekedése van, már mindent megpróbáltam. Mit lehet még tenni?