Segítség! Székrekedés (beszélgetés)
Szia,
én nemrég voltam gasztroenterológusnál, mert nekem is bélproblémáim voltam, ill. székrekedésem volt, a doktornő azt mondta, hogy nem szabad sokáig inni a mályvateát, mert nem jó a vastagbélnek.
Helyette: - sok folyadék
- rostos élelmiszerek
- búzakorpa
a búzakorpából naponta elég pár kanál magában, vagy joghurttal, stb... és ez segíthet, nekem legalábbis bejött, próbáld ki
É is ittam és néha iszom is a mályvateát!DE abbahagytam mert amit huzamosabb ideig használok az nem hat!Minden nagyobb kaja után "3szor 1 nap" nyeljél le mustármagot vizzel!
szerintem is nagyon jó a zabkorpa és mostanába ajánlották a búzakorpát is!És tényleg fontos a sok folyadék!Bár nekem sajna elég tropa az anyagcserém!REmélem neked jó lesz!
Sziasztok!
Nekem a szülés után voltak székrekedéses gondjaim Azota is viselem a következményét. Nekem is a korpa segitett és a sok folyadék. Olvasgattam, hogy elcsépeltnek tartjatok a sok folyadékot, de sok emberrel beszéltem, akinek a napi 0,5l is sok volt. En azota (6,5 éve) napi 2-3 liter vizet iszom (a korpát rég nem eszem rendszeresen). Nyaron többet is iszom. Azóta nincs gondom. Söt! Igy napi 3x is szaladok. Amugy kiprobaltam, ha napi 0,5 l alá viszem a vizadagot 3-4 napra, akkor visszaáll a régi kerékvágás es jöhet a korpa, vagy a káposztalé. Mindenkinek öszintén kivánok sok sikert!
Sziasztok!
én mályvateát iszom már pár hónapja, de szeretném abbahagyni, csak félek, hogy utána nem fog menni a dolog...vki nem tudna segíteni, hogy lehet a legkönnyebb a leszokás, mit tehetek utána, hogy vmennyire helyrehozzam az emésztésem, és ismét normálisan tudjak wcre járni? Előre is köszi
Ahol savanyúkáposztát árulnak pl. piac, ott adnak ,csak vinni kell üveget.Nekem nagyon bejött,de csak éhgyomorra iszom./bár nagyon nem szeretm az ízét/,de a cél érdekében mindent!!Utána ajánlatos toalett közelébe lenni,amíg nincs hatása,mert egyszer csak lessz......:)
Semmi hasgörccsel nem jár, míg a szűzteától van .
Nagyon jól kipucol!!
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!:)
Szerencsére találtam olyan ötletet amit eddig még nem próbáltam ki. Így még számomra is van remény, az orvos előtt.
A kajára próbálok figyelni, sok folyadékot iszom, de semmi.
Hashajtólekvár nem használ, hasható nem használ, sőt volt mikor a keserűsó sem hozott eredmény (elég durva mi???)
De a savanyúlevet kipróbálom, ha az sem a szűztea kapszulát, ha az sem, akkor passz, egyenlőre, de majd addig csak lesznek ujabb ötletek:)
Mégegyszer köszi nektek!
Manon
a szűztea egyébként nekem is használt, illetve csak az használt, aztán jól megijesztettek, hoyg tönkreteszi a bélrendszert és abbahagytam, azóta csak próbálkozom, de nem találom az igazi megoldást.....
esetleg további egyéni ötletek?
További ajánlott fórumok:
- 3 éves nagyon székrekedéses lányommal mit tudok kezdeni?
- Milyen házi gyógymódokat tudtok székrekedésre?
- 1 hónapos babámnak székrekedése van, sok mindent kipróbáltunk már, de semmi sem hat, kezdek pánikolni, mit tegyek?
- Segítség, székrekedés :(
- Adható székrekedéses babának banán?
- Két éves kisfiamnak székrekedése van, már mindent megpróbáltam. Mit lehet még tenni?