Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mikor vennétek be újra gyógyszert? fórum

Mikor vennétek be újra gyógyszert? (beszélgetés)

ápr. 16. 15:01
Jut eszembe egy másik kolléganőm a cinie nevű gyógyszerre esküszik.
11. birebora (válaszként erre: 9. - Sirga)
ápr. 16. 14:58
Volt egy munkatársam 4 db qvarelint vett be egyszerre ő is kávéval. Csak néztem. Azt mondta így használ neki.
10. Tien (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ápr. 16. 14:36

Flector por ,no-spa.

Tigris balzsam .

Házi pálinka (én lenyeltem,és akkor el tudtam aludni .)

Remélem már jobban vagy 🤞

9. Sirga (válaszként erre: 5. - Semleges)
ápr. 16. 14:20
Nekem az Algopyrin nem hat, de én is kávéval veszem be ilyenkor a Quarelint. :) Enyhébb fájdalmonál - nem migrénszerűnél - Saridon.
8. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ápr. 16. 14:02

Fáj még?

Qualerinben van görcsoldó, jól tetted hogy bevetted!

Én anno jártam fájdalomklinikára, ott annyit mondtak a migrén biokémiai folyamat, mihelyt fáj azonnal "bombázni", magától nem múlik és csak rosszabb lesz és minél tovább vársz annál több gyógyszer kell. Ha kell, hiába nem telt le 4 óra, akkor is vehetsz be még egy bogyót.

Nekem ami még segített az a kávé (Qualerinben van koffein is) és a meleg víz, pl hajmosás, görcsoldó. De valaki a hidegre esküszik. Ki kell próbálni!

Ami viszont abszolút tuti volt az a házi pálinka, nem lenyelve, szájban öblögetve. Görcsoldó, értágító.

Mondta a doktornő hogy receptre nyilván nem irhatja fel, de ha nekem az használ akkor használjam. Mindegy csak minél előbb múljon el a fájdalom, annál rövidebb a regeneráció.

Nekem volt 3 napos migrénem, utána napokig tartott míg újrabootolt az agyam és apró, mm-es elhalások lettek az agyban, mint egy SM betegnek.

Hála a Jóistennek elmúlt ez a rossz időszak, évente ha egyszer van migrénem, az sem pusztító.

ápr. 16. 12:23
Én Cataflamot szoktam bevenni. Ajánlom még a sok folyadék ivását.
ápr. 16. 11:22

Én is a fajdcsill+nospa kombót ajánlom. Algoflex forte 400 mg ibuprofen, vagy 500 mg optalgin/algopirin, vagy 500 mg paracetamol hatóanyag pl. Panadol forte, ennek van koffeines változata is. A nospa fontos mindegyik mellé.

És igen. Extra erős fájdalom esetén lehet kombinálni a hatóanyagokat. Algopirin/optalgin egyszeri maximális adagja ket tabletta, azaz 1000 mg. Plusz A nospa.

Ha már bevetted az egyik hatóanyagot pl, és nem segített, akkor beveheted a másikat most. Plusz nospa.:)

Engem a kovid pokoli fejfájással kínoz amikor megtalál, akkor tapasztaltam ki a háziorvossal egyeztetve.

ápr. 16. 10:46
Tapasztalatból írom, nyugodtan vegyél be és kávéval. A koffein segít. Én az algopyrinre esküszöm. Algót kávéval. Ha teheted sötét, csendes szoba, hidegvizes borogatás homlokodra és próbálj meg aludni, de legalábbis feküdj le.
4. Anyagi (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ápr. 16. 10:37

Migrén esetén a fájdalomcsillapítóval érdemes bevenni egy görcsoldót is!

Mert a migrén egy görcsös fájdalom...

Nekem is volt párszor régebben!

Tehát, tapasztalatból javasoltam neked amit mondtam!

3. boldogabban (válaszként erre: 2. - Alnisa)
ápr. 16. 09:44
Köszi szépen, megpróbálom. Ha más a hatóanyag, akkor vehetem korábban is, azt hiszem.
2. Alnisa (válaszként erre: 1. - Boldogabban)
ápr. 16. 09:29

Ha nagyon fáj és nem szoktam kivárni a 4 órát sem.

De ha bírod, várj még 1 órát (10:30-ig).

Algloflex + no-spa kombó nekem általában segít.

ápr. 16. 09:07

6.30-kor quarelint vettem, egy egészet

Nem hatott semmit. Nagyon fáj a fejem, migrénessé kezd válni.

Mit vegyek be és mikor, hogy minél gyorsabban hasson?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook