Fogorvosnál mi fizetős? (tudásbázis)
Hát lehet én vagyok már hülye..
De most mar megneztem(nem szeretek ilyen sebeket nézni)
Alul 16 fogam van
Felul 14 ..marmint volt..mert a 7.et huzta ki
Ami szerinte 8
Most akkor ő hülye ennyire vagy már én ?!
Új fejlemények:)))
Joban vagyok a polgarmesterrel
Felhivtam megkerdezni mivel a mi körzetünk,esetleg mas panaszkodott e már..
Elmondtam mi volt,ő ugye nem ismeri a jogszabalyokat de most mar őt is erdekli az eset ..
Felhivja az egyik fogdoki ismeroset masik telorol legyek vonalban..
Mondtam felesleges,szamomra nem
Mérvadó mit mond,foleg ha nem azt amit a neak,marpedig vedeni fogja a kollegajat igyis
Igyis lett🤣
Es mar tudta a sztorit,mert doki baratunk termeszetesen nem a neakot hivta..hanem a kollegajat..
En ertsem meg!!!hogy amibe szekbe ultem azt az orvos a sajat penzebol vette:)))
Ezert tudtam belelulni..
Azert ez kemeny..es a rontgen gepet is maga vette..stb
Ne legyen vita ezt javasolta a dokinak is adja vissza a penzt itt csak felrecsuszott a tajekoztatas..
Ja mondom felre..hanyszor
Hany embernel
Amugy meg jobb ha tudom hogy o el se vallalt volna ,az orvos johiszemu vokt segiteni akart hogy kihuzta a bolcsesseg fogam,es nem kuldott szajsebeszetre..
Mondom miii???
Az egy veszelyes huzas azert szamolt fel penzt
Mondom varjunk mar..nekem egy szoval se emlitette
De ma se amikor bementem reklamalni
Csak azt hogy huzas fizetos
Es arlistan is ez van
Es nevtelen hivoknak is ezt mondta
Senkinek azt h ez 8-as akarhanyas fog ezert fizetni kell
Amugy meg jo tudni mit huzott..
En nem is neztem,csak furcsa volt hogy orakig szoritsam a tampont oda,maskor 10-20 percet mondtak
Szoval a haverja szerint kb legyek hálás
Maskor kerdezzek melyik szamu fog fizetos😅
Es oket alig tamogatja az oep
Az oep ezzel foglalkozzon
Mert ha ők nem kernek penzt kb be is csukhatnának es leshetne a falu fogorvos nelkul
Végül szó szót követett..
Ő nem sértett semmit..ohh mondom soroljam?
Felsoroltam,az asszisztens csajszi el volt sápadva konkrétan..
Nagyon ijedt volt..
Adjak egy napot,felhivja a neakot es holnap keresnek,mert a neak ezt nem jol tudja az biztos:))
Mondom oke
En nev nelkul hivtam es önöket se neveztem meg,de ön nyugodtan hívja névvel,nem biztos jól fog kijönni belőle
Felhivtam a neakot akivel beszeltem nagyon jófej egyebkent,mondta varjak a hivasat,majd elmagyarazzak neki merre van az arra
Aranyosak vagytok,komolyan:)
Köszi mindenkinek.
Én már az ő kezei közé nem ülök
Inkább apránként megcsinaltatom ,megyek vissza a magandokimhoz.
Voltam is nála elmondtam hogy jártam és hogy munkanélkül maradtam ezért akartam “megcsalni” addig..
Rázta ő is a fejét,elküld majd sztk alapon röntgenre,hogy a gócos fogat lássa,mondta ha látja akkor tudja megmondani hogy valóban húzni kell vagy van más mód.
Már ezzel rengeteget spórolnék hisz a hîd meg az implant horror..
Utana pedig meglatogattam kedves arab orvosunkat aki idejött Magyarországra a magyar embereket lehúzni ezek szerint..és megkérdeztem miert is fizettem..
Azt mondta a surgossegi huzas ingyenes csak ,a neak nem jol tudja..
Ő a vállakozásába beletett 20 millió forintot,hogy legyen panorama rontgen,szép szemekért nem csinálhatja..
Ő nem sértett jogszabályt blabla
De!
Visszaadja a pénzem..
Mondom miért?ha Önnek van igaza a ket szep szememért?
Nem..embersegbol..mondom igen?
Hetfon holt volt az embersége?!
Ülj be a székbe, csinálja meg a fogad. Majd mikor kész vagy mond, hogy utána érdeklődtél több helyen és amit most csinált az ingyenes, tb finanszírozott és megkapja érte a fizetését. Nem akarsz sem magadnak, sem neki kellemetlenséget mert ez büntető eljárást von maga után.
Ennyi. Majd naivan kérdezd meg tőle, hogy ugye egyetért veled?
Na beszéltem neakkal
A fogpótlás ,húzás,röntgen fogkő stb
Ingyenes!!!!
Több ponton szabályt sértett
Egyrészt pénzt kért
Nem is szabadna egy rendelési idő magánban is
Stb
Ez nekem is magas de talan ma okosabb leszek hivatalos forrasokbol
De ennyien nem gondolhatjuk rosszul
Csak lehet azt csinalnak amit akarnak,de akkor mi is megtehetjük ennyi erővel hogy nem fizetünk
Szerintem, pont ez a kettő fizetős a "körzetekben". Megkérdeztem a Mest. Int.-át, de csak jobban összekavart engem.
🤔🤷🏼♀️🙄
Egyébként köszönöm a sok választ.
Ma újra próbálom elérni neakot.
Hogy ők mit mondanak ,bár honlapjukon leírtak engem,minket igazolnak
Nem nézhette be,most voltam először de lakcím kártyát elkérte.
Plusz felhívattam őket valakivel utána ,ez a valaki érdeklődött mi az ami tb és neki is azt mondták húzás nem ingyenes,visszakérdezett az illető hogy biztos mert én nem így tudom?!..biztos..
És nyugtát is adott nekem is tehát nem sutyiba számolt
Én se vagyok szívbajos,na de most én húzom a rövidebbet ha után sértődöttségből úgy fúr pl h megemlegessem🫣
És az sincs hogy kiosztom és megyek máshoz,mert nem válogathatsz mint házidokival.
Akkor mehetek magánba de épp azért mentem hozzá mert most munkám sincs,fizetem a tb-t magam után erre így járok fizessek ott is:(
Elég lesz a fogpótlást ami nem kis összeg:(
Nálunk simán megy a privát betege és a TB-s. Időpont van.
És mindig van egy ügyeletes orvos, akihez mehetnek a kerüketi lakosok, ha "tüzet kell oltani"
Az egész szitut nem értem.
Oké, olyan lehetséges, hogy bérli a rendelőt magáncélra. De nem moshatja egybe a rendelési időket. Talán emiatt lehet kavarodás, meg kellene nézni a kiírást.
Én naivan rákérdeznék, hogy már nem a körzetébe tartozom?
Biztos rákérdezne,miért kérdezed.
És akkor mondanám, abból gondolom, hogy fizetni kellett a TB finanszírozott ellátást is.
Azt is el tudom képzelni, benézte.
Ha az orvos jó, nem rontanék ajtóstól a házba.
Nem értem. Egyszerűen nem kérhet pénzt. Megmondod, hogy te nem mint magán beteg vagy ott. És mint odatartozó beteg ha fizetsz neki még téged is megbüntethetnek. Én írnék a betegjogi képviselőnek és az intézet igazgatójának is. Egy emailt megér. Kérsz hivatalos tájékoztatást és egy korrekt állásfoglalást. Válaszolniuk kell pár napon belül. Nyoma van. Ha panaszként írod le, ki kell vizsgálniuk az ügyet.
Én éltem már panasszal mert az orvos viselkedése minősíthetetlen volt. Még aznap válaszoltak. Ne nyeld be. Ne hagyd magad.
Hívd fel a figyelmét, hogy te a körzeti fogorvosodhoz érkezték és nem a maszek rendelésre! Ebből értenie kell. Ha még sem, akkor nyugodtan mond el, hogy neked ő a körzeti fogorvosod és úgy és tudod, utána néztél, hogy ezek a kezelések ingyenesek, de múltkor fizetned kellett az RTG-t és a foghúzást is, ami a jogszabály alapján ingyenes. És kérdezd meg, hogy tudnátok ezt rendezni?
Én nem szoktam szívbaos lenni ilyen esetben.
Az egyik ilyen körzetis doki, direkt rosszul tömte be a fogakat. 2 nap után már kiestek. Azzal magyarázta, hogy TB alapon nem jár minőségi tömés, az a megoldás, ha elmegyünk hozzá maszekba és majd ott ad jó kis tömést.
Nem tartottam magamban, megkérdeztem, hogy miért gondolja azt, hogy ezek után van a betegnek bizalma? TB-ben, nem ment a tömés, miért gondoljam azt, hogy pénzért képes jobbat csinálni? Érdekes, hogy ezek után, már jó lett a TB-s tömés is...
Bocsánat, hogy neked írom. Sokkal nem olcsóbb a fogpótlás!
Ha pl. maszeknál 50 eFt egy porcelán fog, akkor a körzeti 45 eFt-t kér, ráadásul sokkal lassúbb is.
A fogmegtartó kezelések ingyenesek, pl. tömés.
Fogkő leszedés szintén és a foghúzás is, illetve az RTG is.
Nekem is mondott már olyat a fogorvos, hogy amalgánnal tömi a fogaimat, én meg mondtam neki, hogy a jogszabályban nem ez van. És azt is megkérdeztem, hogy miért akar elvileg egészségtelen tömést tenni a számba? Érdekes, de utána már nem volt problémája, azaz fehér tömést rakott a fogaimba és nem amalgánt.
Én negyedévente járok fogkő leszedésre és mindig ingyen van.
Úgy tudom, az OEP-es fogorvosok nagyon kevés pénzt kapnak a foghúzásért, a szájsebészek sokkal többet, ezért sok fogorvos alig húz fogat, inkább szájsebészhez küldi a pácienst. De a foghúzás ingyenes !
A váróban nincs árlista kifüggesztve ? Ott kellene lenni, mi mennyibe kerül, és mi ingyenes. Kérdezd meg a betegjogi képviselőt, ha nem hajlandó a doki rendesen felvilágosítani ! Az ő nevét és telefonszámát is ki kell írni a váróban.
Csak mit tudok tenni?
Ha szóváteszem utána hogy maradjak ott?
Tök kellemetlen lesz és lehet stílust vált,mert most kíméletes volt és kedves.
Akkor mehetek magánba..
Bár kezdem itt is ott érezni magam.
Nem tudom mit tudnék tenni
Vagy benyelem,de az igazságérzetem meg nem engedi
Röntgent és húzást is fizetni kellett.
Ha többit is az már durva azért..nagy bátorságra vall szerintem.