Ha valaki évekig nem alszik eleget (beszélgetés)
Kisebb lett az alvásigényem az elmúlt kb. 5 évben. Mostanában 22.00 körül lefekszem, mert így is úgy is kidob az ágy 5 és 6 között. 6 óránál kevesebbel már nem vagyok nagyon topon.
Ha tudok úgy ébredni hogy nem éppen mélyalvási fázisból, akkor jól elvagyok akár 5 óra alvással is. De ezt olyan nehéz kikalkulálni, mert elvileg 90 perc egy teljes ciklus. De nekem nem megy az elalvás csak azért, mert épp idő van. 😎
Na, megkérdeztem ChatGPT-t, mert érdekelt, ezt írta:
Egyszerű példa
7 óra alvás esetén:
mélyalvás: ~1–1.5 óra ✔️
REM: ~1.5–2 óra ✔️
többi: felszínes ✔️
Ez egy egészséges minta.
😯😯3,5 óra mélyalvás???
Nekem is van okosórám, a 6-7 óra tényleges alvásból (álom+felszínes+mély) még a 2 órát is nagyon ritkán éri el a mélyalvás... Szóval, szerintem az szuper eredmény!
Nem szorul rá, de én is csak megerősíteni tudom, amit leírt.
(A saját példámmal. Ritkán alszom 7-8 órát, mégsem butultam el az évtizedek alatt.)
Mindig rossz alvó voltam, éjszakánként 2-3 órát aludtam, de nem érzem, hogy hülyülnék. Mult éjjel pl 0 órát aludtam ( ünneplés miatt ), de tegnap is tökéletesen helytálltam a munkában.
Édesapám és a fiam dettó, de nem látszott/ látszik rajtuk, hogy az IQ-Juk visszaesett volna.
igaza van Glóbusnak,
Az órám megfelelőnek minősíti, néha "figyelmet igényel", nyilván, ha 3-kor aludtam el, mindenkivel előfordul.
Állítólag a napi 10 ezer lépés sem szentírás, MI szerint egy félreértésen alapul.
Sosem alszom 8 órát, legalább 40 éve. Élek, dolgozom, pénzügyeket, határidőket kezelek, kódok, telefonszámok százait fejből nyomom. Ha valami akadályoz, szüntesd meg. Tested megmondja, mennyire van szüksége.
Felesleges agyalások többet ártanak.
További ajánlott fórumok:
- Mozogtál, tornáztál, sportoltál ma eleget?
- Miért lehet az, hogy valaki éjjel, amikor alszik, ásít?
- Normális hogy agyrázkodás után valaki sokat alszik?
- Valaki alszik régebb óta Memory matracon?Kíváncsi vagyok a véleményetekre róla.
- Tud valaki ajánlani Nina Ricci Spicy Delight parfümhöz hasonló illatot? Sajnos megszűnt és évekig ez volt a kedvencem.
- Ismer valaki jó Bery Ary feldolgozást? (Titkaid, Mindenki alszik..)?