Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ha valaki évekig nem alszik eleget fórum

Ha valaki évekig nem alszik eleget (beszélgetés)

20. michelle.r (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
ápr. 15. 15:33

Kisebb lett az alvásigényem az elmúlt kb. 5 évben. Mostanában 22.00 körül lefekszem, mert így is úgy is kidob az ágy 5 és 6 között. 6 óránál kevesebbel már nem vagyok nagyon topon.

Ha tudok úgy ébredni hogy nem éppen mélyalvási fázisból, akkor jól elvagyok akár 5 óra alvással is. De ezt olyan nehéz kikalkulálni, mert elvileg 90 perc egy teljes ciklus. De nekem nem megy az elalvás csak azért, mert épp idő van. 😎

19. Fügemadár (válaszként erre: 17. - Globus)
ápr. 15. 11:16
Húú, az jó késő....🫢
18. globus (válaszként erre: 16. - Fügemadár)
ápr. 15. 10:03
Igen. Felszínes mindig a legtöbb.
17. globus
ápr. 15. 10:01

A maim:

[link]

4 óra felé aludtam el.

ápr. 15. 09:48

Na, megkérdeztem ChatGPT-t, mert érdekelt, ezt írta:

Egyszerű példa

7 óra alvás esetén:

mélyalvás: ~1–1.5 óra ✔️

REM: ~1.5–2 óra ✔️

többi: felszínes ✔️

Ez egy egészséges minta.

ápr. 15. 09:43

😯😯3,5 óra mélyalvás???

Nekem is van okosórám, a 6-7 óra tényleges alvásból (álom+felszínes+mély) még a 2 órát is nagyon ritkán éri el a mélyalvás... Szóval, szerintem az szuper eredmény!

ápr. 15. 07:11
Van egy okosórám. Ma 8 óra alvásból csak 3,5 a mély alvás.
13. Ágio8405 (válaszként erre: 4. - Globus)
ápr. 14. 23:17
"A valami zavar szüntesd meg"-re akkor megcsinálom ami abban a vicces videóban va, ogy zárd ki a stressz forràst az életedből és a csaj kitessèkelte a gyerekeket és a férjét az ajtón 🤣. Én is ezzel tudnám megszüntetni az alvásomat zavaró tényezőket...
12. 123455
ápr. 14. 20:35
Amúgy az agy okos. Aki éjjel nem alszik, annak nappal csinál rövid idejű mikroalvásokat. Meg lekapcsolja a felesleges dolgokat mint a kreativitás, elmélkedés, poénkodás stb.
11. 123455
ápr. 14. 20:32
Inkább a mélysége számít. 10 óra álmokat és ébredésekkel tarkított alvástól többet ér 5-6 óra mély alvás. De az ideális szerintem felnőtteknél a 7-8 óra.
10. csemár (válaszként erre: 7. - L.luiselotte)
ápr. 14. 12:26

Nem szorul rá, de én is csak megerősíteni tudom, amit leírt.

(A saját példámmal. Ritkán alszom 7-8 órát, mégsem butultam el az évtizedek alatt.)

ápr. 14. 11:00
A pihentető alvás létfontosságú. Még egészségkárosító hatása is lehet ha hosszú ideig nem alszunk megfelelő mennyiségűt és minőségűt.
8. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Michelle.r)
ápr. 14. 10:38
Így van, van aki tud minőségi alvást produkálni 4-5 óra alatt is, van aki nem. Én 7-8 óránál kevesebbel nem tudok funkcionálni, 1-1 nap még oké, de az sem esik jól. Pl. vizsgákra sem tudtam soha egész éjszaka készülni, nekem nem ér semmit, hasznosabb, ha időben abbahagyom, és kialszom magam előtte.
ápr. 14. 10:12

Mindig rossz alvó voltam, éjszakánként 2-3 órát aludtam, de nem érzem, hogy hülyülnék. Mult éjjel pl 0 órát aludtam ( ünneplés miatt ), de tegnap is tökéletesen helytálltam a munkában.

Édesapám és a fiam dettó, de nem látszott/ látszik rajtuk, hogy az IQ-Juk visszaesett volna.

igaza van Glóbusnak,

6. globus (válaszként erre: 5. - Michelle.r)
ápr. 14. 10:11

Az órám megfelelőnek minősíti, néha "figyelmet igényel", nyilván, ha 3-kor aludtam el, mindenkivel előfordul.

Állítólag a napi 10 ezer lépés sem szentírás, MI szerint egy félreértésen alapul.

5. michelle.r (válaszként erre: 4. - Globus)
ápr. 14. 09:57
Nem az alvás hossza számít első sorban, hanem a minősége. Hiába alszik valaki akár 10 órát, ha nem elégséges a mélyalvás mennyisége, ha túl éberen alszik. Erről szólnak inkább ezek a vélemények, amelyek szerint akár még az elhízásban is szerepet játszik.
ápr. 14. 09:43

Sosem alszom 8 órát, legalább 40 éve. Élek, dolgozom, pénzügyeket, határidőket kezelek, kódok, telefonszámok százait fejből nyomom. Ha valami akadályoz, szüntesd meg. Tested megmondja, mennyire van szüksége.

Felesleges agyalások többet ártanak.

ápr. 14. 09:37
Az éveket nem tudom, én ha egy éjszaka rosszul alszom, már másnap nem forognak úgy a fogaskerekek odabent :D egy IQ teszten egész biztos rosszabbul teljesítenék, mint kialudva magam.
ápr. 14. 09:32
Olvastam, hallgattam erre vonatkozó véleményeket, amely szerint igen.
ápr. 14. 07:47
Akkor butul? Csökken az iqja?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook