Férfi önismeret (beszélgetés)
Már megint ott tartunk, hogy nem értek egyet az általános női felfogással...
Jajjj...
És megértelek!
Sőt! Továbbmegyek!
Őszintén elutasítom az egyenjogúság gondolatát is!
Tényleg kifordult a világ magából!
Nők lesznek hadseregparancsnokok???
Mondom én ezt úgy, hogy kifejezetten erős egyéniség vagyok!
De nem buta!
Tudom, hogy a férfi és női agy még struktúrájában is más! Másként működik!!!
Másra vagyunk képesek!
És... persze, vannak átmenetek... de nem hiszem, hogy ugyanaz a dolgunk lenne a világban, ugyanolyan feladatokra predesztinálna minket általános érzelmi és gondolati képességeink sora!
Ha egy férfi, FÉRFI (!!!) - el tudja ismerni és értékeli, ha a nő, NŐ-ként képes létezni, viselkedni és segíteni őt!
Ha képességeiben felfedezi, hogy a két nem együtt, egymást kiegészítve tud együttműködni, haladni... akkor a nő boldog és szeretetteljes mosollyal igazgatja a hátteret,
Ami meleg otthonnal várja a "harcból hazatért" Férfiembert!
Nem tudhatom ki vagy... de ha írsz nekem levelet, szívesen beszélgetek veled!
Ez így elég kényelmesen leegyszerűsített világkép. A valóságban nem az számít, hogy férfi vagy nő csinál valamit, hanem hogy hogyan.
A dominancia lehet vezetői készség is meg sima tahóság is és ez mindkét nemre igaz. Ugyanez a helyzet az ambícióval, szexualitással vagy konfliktuskezeléssel is.
A "kifordított világ" inkább egy jól hangzó magyarázat, mint tényleges általános szabály.Szerintem érdemesebb konkrét helyzeteket vizsgálni, nem pedig általános szabályként kezelni ezeket a jelenségeket.
Egyébként mit akartál ezzel a bejegyzéssel elérni, ugyanis a világ nem fekete, vagy fehér.
Mindig lehet valamire általánosítást húzni. Mondjak? Pocakos férfi derék ember, ugyanez nőben tehén. Őszülő férfi sármos, a nő ápolatlan. Laza kapcsolat? Férfi Casanova, nő büdös k...va.
Ezt nem így kell felfogni. Ami neked jó, az jó, pont.
A tied kifordult.
De vegig sem olvastam.
A férfiak identitása a feminista ideológiában gyakran a nőkhöz való viszonyukon keresztül van meghatározva, miközben valójában autonóm lények vagyunk, nem számok, nem teljesítmény és nem szolgáltatás. Milyenek lennénk, ha a jelenlegi feminista ideológiai környezet nem minősítene, nem démonizálna és nem szabna szürreális feltételeket? Ha a férfias tulajdonságokat nem bélyegeznék meg a férfiaknál, miközben ugyanazokat a nőknél hősiességként állítják be?
Például:
Dominancia és határozottság: férfiaknál gyakran "toxikus", "elnyomó" jelzőt kap, míg nőknél "erős", "független", "vezetői kvalitás" .
Szexuális viselkedés: férfiaknál "kihasználó", "felelőtlen", míg nőknél "felszabadult", "önazonos", "bátor".
Érzelemkifejezés hiánya: férfiaknál "rideg", "érzelmileg elérhetetlen", míg nőknél ugyanaz a távolságtartás "határhúzás" és "önvédelem".
Anyagi fókusz és teljesítmény: férfiaknál "státuszéhes", "kompenzál", míg nőknél "tudatos", "ambiciózus", "karrierista".
Párválasztási elvárások: ha egy férfi válogat, "felszínes" vagy "irreális", míg ha egy nő teszi ugyanezt, "tudja, mit akar" és "nem adja alább".
Konfliktuskezelés: férfiaknál a határozott kiállás "agresszív", nőknél ugyanaz "asszertív" és "erőt mutat".
Kifordított világ.
További ajánlott fórumok:
- A Titok, avagy hogy induljunk el az önismeret útján
- Lényeges-e az önismeret egy párkapcsolatban
- Te hogyan kezeled a problémát a párkapcsolatodban, önismeret a párkapcsolatban
- Álmok, célok, önismeret, én utam, te utad, a boldogság nyomában és a többi maszlag
- Ismered Önmagad? - Avagy Önismeret az asztrológia tükrében
- Idézetek önismeretről és emberismeretről