Segítség! Mandulaműtét előtt és után! (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma vagyok 3 hetes.
Viszont elkaptam valami nyavalyát. Folyik az orrom, kapar és viszket a torkom, meg a fülem. Holnap megyek vissza dolgozni, remélem elmúlik holnapra. :-)
Kitartás mindenkinek!!!!
Szia!
2 éve.
Szia!
Köszi, akkor megnyugodtam. Mikor műtöttek?
Szia!
Szerintem teljesen normális, én is éreztem ilyet még bőven azután is, hogy a dokim gyógyultnak "nyilvánított". :)
Az normális, hogy néha belenyílal a mandula helyénél?
16. napos vagyok.
Én ma vagyok 15. napos, de már a 7. nap óta nem szedek fájdalomcsillapítót.
Aki műtét előtt áll, annak azt mondom, ne féljen!
Én féltem szerintem a világon a legjobban, de mostmár azt mondom kár volt!
Nekem az 5. és 6. nap volt a legfájdalmasabb, aztán 7. éjszaka bevéreztem, így a 8. 9. és 10. napot újra kórháznan töltöttem, de mostmár minden rendben.
Még 3, 5 hónap, amíg kiürül a szervezetemből a gyulladás és csúcsszuper lesz :-)
Szóval hajrá annak, aki műtét előtt áll! Nem érdemes húzni-halasztani, mert úgy is túl kell esni rajta, ha az orvos azt mondja és kár hagyni, hogy mérgezze a szervezetet!
Sok sikert annak, aki most esik át rajta. Jobbulást pedig azoknak, akik már túl vannak a műtéten!:-)
Ja és ha igazán jó orvost szeretnétek, akkor figyelmetekbe ajánlom
!!!!!! Dr. Szabadka Hajnalkát !!!!!!
a Bajcsy Zsilinszky Kórházban! (Budapest, Maglódi út 89-91)
SZiasztok!
Segítségeteket szeretném kérni! Úgy néz ki mandulaműtét előtt állok.
Egy jó magánorvost keresnék Budaörsön, vagy budapesten, aki altatásban végzi a műtétet. Légyszi megadnátok az elérhetőségét, valamint, hogy melyik kórházban végzi a műtétet, ill. ha lehetséges a tarifáját is megadnátok, akár privátban?
Köszi, Indigo
Szia!
Engem is altattak, de semmi gondom nem volt vele. Sőt, én választottam az altatást, ébren nem biztos, hogy végig tudtam volna csinálni.
Így viszont csak arra emlékszem, hogy felébredtem, és már túl voltam mindenen. :)
Nem kell izgulnod miatta, minden rendben lesz!
Örülj az altatásnak, ne félj tőle! Nekem 15 évesen vették ki és nem altattak, ezért mindenre emlékszem és nagyon rossz volt, nem kívánom senkinek azt...
Próbálj minél többet inni, hogy ne száradjon ki a seb, ne fújj orrot, és próbálj nem nagyot tüsszenteni pár napig, és puha kenyér bele virslikockákkal nekem bejött. Bár nekem volt komplikáció sajnos, ezért nem nagyon tudtam enni hetekig, de a kenyérbél-virsli-madártej kombó bevált :) Ja és egyél fagyit, az hűsíti a sebet! :)
Sziasztok!
Két napja regisztráltam, még nagyon új vagyok!kérlek Benneteket, aki tud segítsen!Hétfőn kiveszik a manduláimat!Nagyon félek az altatástól!Minden infót szívesen veszek!Köszike
Teljesen megértem, hogy félsz a vezetéstől, és a stressz nem tesz igazán jót...én a műtét utáni időszakban tanultam meg nem stresszelni és azóta is működik a dolog...
A fülfájás még egy pár napig eltarthat,nekem azt mondta a gégészem, hogy igazából nem a fül fáj, hanem ahogy húzódik össze a seb az sugárzik ki a fülbe...de mindenesetre iszonyatos érzés... kitartást...:)
Szia!
Egész jól vagyok. A jobb oldalon fáj a fülem.Félek a veztéstől,igazából a sok agresszív vezetőtöl és a sok stressztől.
Lányok!
Hol vagytok??Nem válszol senki??????
Sziasztok!
A mai napon elkezdődött egy enyhe fülfájás a jobb oldalon(cataflammal enyhe)A nyálam olyan , mintha döglött macska lenne a számba:- )Eszem,iszom.
Szerintetek autót vezetni mikortól lehet,nekem a gyerekeket kellene holnap vinnem szülinaoi buliba,kb 15 perc kocsival,az orvos azt mondta,hohy lehet,de én azért félek.Néha rámjön a köhögési inger,de próbálom visszafogni,ilyenkor iszom,a szemem könybelábad, elég fura érzés.
A seb is ugyanilyen fehér, majd meglátod, ha már meg tudod nézni. :)
Hú, igen, a nyelvem hátsó része nekem is fájt rendesen, bár nem tudom, miért pont ott.
Szia!
Megjártam a házorvost,jövő héten mehetek újra.Érdekes módon a nyelvem fáj,a mandulám helye türhető.A nyelvemet tudtam csak megnézni,hát elég gusztustalanul fehér és büdi is.
Csak kitartás!!!
Nekem azt mondta a doki, hogy bármennyire is fáj, beszélni kell. Nekem bejött, mert minél többet beszéltem, annál kevésbé fájt a torkom.
Igaz, hogy az első néhány napban alig értette valaki, mit beszélek, de azért mondtam. :)
Hát igen, a háziorvosnál ücsörgés nem éppen a legjobb program ilyenkor (tulajdonképpen soha nem az), de gondolj arra, hogy innentől kezdve már ritkábban fog látni. :)
Csatlakozom az előttem szólókhoz, sajnos lesz ez még rosszabb is, de én ilyenkor mindig arra gondoltam, hogy ez csak 1-2 hét, és utána megszűnik mindenféle mandulaproblémám.
A fájdalmat én sem bírom, néha ordítani tudtam volna, mikor nem bírtam egy jóízűt enni-inni, vagy mikor az éjszaka közepén arra ébredtem, hogy fáj a fülem, a torkom.
Ja, nekem sokat segített a rágózás. Ha gondolod, te is próbáld ki.
Könnyebben ment a nyelés, nem száradt ki annyira a torkom, hűsített és még a borzalmas szájszagom sem érződött. :)
További ajánlott fórumok:
- Házimunka mandulaműtét után?
- Segítsetek, mandulaműtét előtt állok!
- Mikortól lehet dolgozni mandulaműtét után?
- Milyen fogkrémet használjak mandulaműtét után?
- Kinek volt mandulaműtéte ízületi gyulladás miatt, és műtét után kb mennyi idő múlt el, mire helyre jöttek az ízületei?
- Meddig vérezhet be egy gyermek mandulaműtét után?