Segítség! Mandulaműtét előtt és után! (beszélgetés)
Nekem 6 éve vették ki, pokol volt.
Előre sosem adok pénzt, csak utána adtam 15 ezret.
A táppénz elég hosszú, de 4-5 hét után már dolgozhatsz, ha addig betartod az utasításokat.
Szia!Nekem április közepén vették ki a mandulámat.Még elég friss az élmény.:)10 ezret adtunk az orvosnak de csak akkor amikor jöttem haza.Amúgy is lelkiismeretes orvos.Ezzel tényleg a munkáját köszöntem meg.Amúgy nem volt vészes.Én sokkal rosszabbra számítottam.Nekem rengeteget fájt előtte a mandulám.Körülbelül egy nagyon erős mandulagyulladáshoz hasonlítanám az érzést, amiben nekem sűrűn volt részem így meglepően jól bírtam.Én már akkor beszéltem amikor toltak ki a műtőből és onnantól be nem állt a szám.Azt mondták jó ha beszél az ember.Erősíti az izmokat.Enni kell szépen és akkor gyorsan gyógyul.Elég kellemetlen,de erőltetni kell.Én gyógyszert is csak kettőt max. 3-at szedtem egy nap.Ha van kérdésed szívesen válaszolok!
Én 5 napot voltam kórházban és utána még 9 napot itthon.Utána mennem kellett dolgozni.
Műtét után rengeteg folyadék
és ha kiment az altató 2-3 óra fagyizni is lehet.
Pár napig inkább főzelékek léés levesek legyenek az étlapon, minden a legpuhább formában, nehogy a sebbet lerántsa.
Fájdalom csillapító kelleni fog, de vigyázz nehogy túlzásba vidd, nehogy elnyomj valami figyelmeztető jelet.
Érdemes pár napig a torkodra kendőt kötni.
Nekem 2006-ban vették ki.Vidéki kórházban,egy tizest adtam-ennyit tudtam.
Amúgy tényleg nagyon rossz.Én közben majdnem elájultam.(Volt olyan aki 2x elájult közben!!)
Nekem jobb gyógyszert adtak-még a Cataflantól is-Panalgorin!Anélkül enni sem tudtam!Nem véletlenül kell a 2 hét pihi!Nem lesz kedved dolgozni!A fülem is borzalmasan fájt 4-5 napig!Szóval én azt mondtam,inkább 10 szülés,mint egy mandulaműtét. :)
Szia
Nekem tavaly előtt decemberben vették ki...én amikor műtét után visszamentem kontrollra amit írtál 2 hét után én akkor adtam ajándékot...ki mennyi 10-15...én annó egy bőr faliórát adtam neki.
ha gondolod tegyél fel kérdéseket így most hirtelen nem tudom mire lennél kíváncsi...
Szerintem nem pénz függvénye hogyan látnak el, inkább az orvos tudása...
Igen a két 7 javasolt a kockázatok miatt.
Bármennyit adsz, ha hozzáteszed, hogy bárcsak többet adhatnék...., még lehet vissza is adja :)
de ha ennyire bizonytalan vagy kérdezd meg a dokit mivel hálálhatnád meg, aki pofátlan úgyis megmondja a tarifáját.
szijja
előszőr is:KATAFLAN!!ezzel túléled egyébként brutál mód fájna,én nem sajnáltam szedni,így alig szenvedtem..2hét tuti kell mert 1hétig nem is tudsz szinte beszélni..
Mi 10-et adtunk a doktornőnek.Apukámat kértem meg,hogy a műtét napján,de még a műtét előtt adja oda neki.
Akinek már kivették a garatmandulait, kérem válaszoljon pár kérdésemre. Például:
Mennyit pénzt adnak érte manapság az orvosnak (hogy az műtét után normálisan el is lássa)?
Ezt a pénzt mikor szokták odaadni? (Gondolom műtét előtt, de pontosan mikor? Én még most vagyok a felkérés előtt. Holnap megyek vissza a dokihoz, hogy benne vagyok a dologban, megyek vizsgálatokra, aztán 5-e körül műtenek is.)
Tényleg két 7 táppénz követi?
+ hasonló dolgok érdekelnének, még ami fontos és eszetekbe jut.
(Azt tudom, hogy kellemetlen, sőt nagyon is az stb.., na de muszáj sajnos :(
További ajánlott fórumok:
- Házimunka mandulaműtét után?
- Segítsetek, mandulaműtét előtt állok!
- Mikortól lehet dolgozni mandulaműtét után?
- Milyen fogkrémet használjak mandulaműtét után?
- Kinek volt mandulaműtéte ízületi gyulladás miatt, és műtét után kb mennyi idő múlt el, mire helyre jöttek az ízületei?
- Meddig vérezhet be egy gyermek mandulaműtét után?