Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rózsák a kertben. Gondozásuk fórum

Rózsák a kertben. Gondozásuk (beszélgetés)

102. artista bonita (válaszként erre: 100. - Azure_)
2011. febr. 22. 20:09
nagyon szép kerted van!! várom a többi fotót:)
101. artista bonita (válaszként erre: 98. - Azure_)
2011. febr. 22. 20:06

én is, én is!! mindig veszek egypár csüngőt, nálam a fuksziák is legendásak szépek lesznek.

csak 1,5 óra öntözés volt eddig naponta... remélem most majd rövidebb lesz

100. azure_
2011. febr. 22. 20:03

Igen. Szoktam. MIndegyiken, még a futón is, pedig azt olvastam az öntisztuló...

Csináltam naplót. Rakok bele tavalyi fotókat. :)

99. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 98. - Azure_)
2011. febr. 22. 20:02
Megmetszed az ágakat elvirágzás után?
98. azure_
2011. febr. 22. 19:57

Sziasztok!

De jó! Feléledt a fórum! :)

Visszaolvasok ha lesz időm, de pici fiam még aktív. így semmi esélyem.

Én azt akartam kérdezni, hogy van két törzses rózsám, ami gyönyörűen virágba borul minden tavasszal, illetve nyár elején aztán ennyi. Nem virágzik egész nyáron semmit. Sőt. Eléggé le is szokott pukkanni. Van ennek valami titka??

Nekem vannak bokorrózsáim. Bordó, rózsaszín, sárga, cirmos. Van vagy 8-10 tő. Vannak futórózsáim. Ebből összesen 6 db és boltívesen futtatom őket, illetve a kerti pavilonra és a kisebb melléképület oldalára. Sárga, piros, narancs, fehér-rózsaszín. Ezek szépen alakulnak, már jó nagyok. Tavasszal készítek képeket és majd rakok fel a már tervbe vett virágos naplómba. :)

Én tavasszal sok-sok muskátlit ültetek, meg csüngő kaspós növényeket is veszek. Verbénákat, begóniákat, petúniákat. Imádom őket! :)

2011. febr. 22. 19:35
ma akkorát nőtt a rózsám- egész nap sütött a nap
2011. febr. 22. 13:40
szép napot és jobbulást!!
2011. febr. 22. 13:05

Fogjuk rá:)

Azért remélem, ma már túl leszek rajta. De nem vállaltam semmit házon kívül :D

2011. febr. 22. 13:01
így van. jobban vagy már?
2011. febr. 22. 12:56
Akkor ezek szerint mindig időben "kidobtam" őket és nem okozott problémát. Nem sok kellett hozzá, hogy tönkrevágjam vele az új garnitúrát. Szerencsére csak a falra ment, ráadásul könnyen takarható helyre. Mert ezt az erős festéket maximum lefesteni lehet, letörölni nem.
2011. febr. 22. 12:37
az tipikus...a jácint is csinál ilyet
91. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 90. - Rebeka2011)
2011. febr. 22. 12:17
Igen, de az nem a szárából jött, hanem az összeesett virágsziromból. Olyan volt, mintha egy esetet vízfestékbe mártottam volna és csaptam volna vele egyet a levegőbe.
90. Rebeka2011 (válaszként erre: 89. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. febr. 22. 11:42

Nem tudom, figyelted-e, de a szára belül üreges. És abban hihetetlen mennyiségű folyadék van...

Most már úgy látom, piros lesz a virága az egyiknek.

89. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 82. - Rebeka2011)
2011. febr. 22. 09:22
Nekem már elvirágzott az amarilisz, volt először 4 virága, aztán kettő. Viszont én nem tudom miért, talán mert nem szedtem le róla időben az utolsó virágot és cseppfolyós lett. Nehéz elmagyarázni, de a lényeg, hogy amikor megmozdítottam nagy cseppekben vörös lé fröccsent ki belőle. Szerencse, hogy csak a falra és nem az új vajszínű bőrre, ami mellette volt.
88. artista bonita (válaszként erre: 87. - Kis Cidri)
2011. febr. 21. 22:29
nagyon szívesen;)
87. Kis Cidri (válaszként erre: 86. - Artista bonita)
2011. febr. 21. 22:17
Köszi az infókat.
86. artista bonita (válaszként erre: 85. - Kis Cidri)
2011. febr. 21. 22:15

én a dézsát csomagolom be és teszek alá valami ( hô) szigetelô anyagot, hogy ne fagyjon le. a szárat szabadon hagyom, az vadrózsa és elég erôs. fent, ahol a nemes rózsa rá van oltva( ahol a bokor kezdôdik) ott azt a részt bugyolálom be. lehet azonban az egész bokrot is.

nálam a dézsák legtöbbje terakotta-optika, tehát műanyag, a jobb vízháztartás miatt

85. Kis Cidri (válaszként erre: 42. - Artista bonita)
2011. febr. 21. 21:53
Én is abban szeretném tartani, ha jól értem, akkor télen be kell tekernem a szárát juttazsákba, hogy ki ne fagyjon.
84. artista bonita (válaszként erre: 82. - Rebeka2011)
2011. febr. 21. 21:40
látogatóban voltál Amszterdamban?
83. Rebeka2011 (válaszként erre: 80. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. febr. 21. 21:23
:DDDD Lehet...
82. Rebeka2011 (válaszként erre: 81. - Artista bonita)
2011. febr. 21. 21:22
Én is azt szeretem, hogy valami mindig virágozzon. A jácint meg az ékszerorchidea már elnyílt, de most van egy korallvirágom, ami tavaly óta folyamatosan virágzik (nyáron kint volt a kertben), 3 ciklámen, 3 különböző színű minirózsa (Bálint napi szerzemény), ezeket majd tavasszal kiültetem a teraszra, és a fő izgalom: 2 amarilliszhagymát hoztam ősszel az amszterdami virágpiacról, ezekből az egyik már hatalmas száron hatalmas bimbót hozott, a másiknál most bújik ki a hagymából a virágbimbó... ezeket naponta skubizom, hogy milyen színűek lesznek? Nagyon izgi :-)))
81. artista bonita (válaszként erre: 79. - Rebeka2011)
2011. febr. 21. 16:53
így van:)nálam most négy virágzik, amiért nagyon hálás vagyok, mert decemberben költöztünk, fagyban és hóviharban és a legnagyobb növényt az ölemben szorongattam a teherautóban...akkora, hogy nem fért be sehová sem és egy nagyon becses ajándék volt számomra. a hibiszkuszok közölték, hogy nem szeretnek, de azóta már helyreálltak és virágoznak megint:) szóval itt mindig virágzik valami vagy valaki és van kaland!!
80. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 79. - Rebeka2011)
2011. febr. 21. 16:48

:DDD

Ez akkor az agglegény pálma orchidea megfelelője :)

2011. febr. 21. 16:45
Én kaptam egyszer egy ékszerorchideát. Két évig nem csinált semmit, pedig agyonra pátyolgattam, de ennek a levele is szép. A nappaliban tartom, ott nincs különösebb páratartalom. Két év múlva elutaztam decemberben egy hónapra. A párom persze fütyül a virágokra, néha meglöttyintette őket, ha elfogta a lelkiismeret furdalás. Mire hazajöttem, a hálátlan orchidea virágban állt, és azóta minden karácsonyra kinyílik. Fantasztikus növény. Nem szereti a túlzott gondoskodást :-))))
2011. febr. 21. 16:33

Nagy kedvenceim az orchideák, de nem sokra megyek velük, mert nagyon száraz a házunk. Sokszor 20% alatt van a páratartalom (pedig új építésű házaknál pont az ellenkezője szokot problémát jelenteni).

Balkáni harangvirágom van egy helyen szegélynövénynek szántam. Még azért nem nőttek teljesen össze, de igyekeznek. Szeretik a helyüket, legalábbis kétszer már jó sokáig virágoztak és sokat nyitottak.

2011. febr. 21. 16:28
én is vásárolok így!! most balkáni harangvirágot vettem potom pénzért, mert nem volt csinos. de én tudom, mekkora lesz nyárra, és akkor több, mint a triplájába fog kerülni. orchideákat is veszek úgy, hogy olcsón adják őket, ha már elvirágoztak. az a pár hét türelem nem probléma:)
2011. febr. 21. 16:12
Ja, és persze megmetszettem, mert azt nagyon szereti.
2011. febr. 21. 16:12

A múltkoriban beszereztem egy halvány rózsaszínt, picit inkább lilás rózsaszín. Elvirágzott és féláron adták, mivel a legtöbb vevő úgy szeret vásárolni, ha a növény virágzik vagy legalábbis van róla valami díszes fotó.

Ezt messze elkerülték, de én tudtam tapasztalatból, hogy nem kell neki semmi más, minthogy hazavigyen, kiültessem és jól meglocsoljam. Így is lett. Pár hét múlva már virágzott ismét.

2011. febr. 21. 16:09
elhiszem! valóban bámulatosak.
2011. febr. 21. 16:03

Köszi:)

Hogy a rózsákról is szó essen, nekem az enyémek közül a minirózsák a kedvenceim. Olyan is strapabíróak, soszor szinte tövig metszem őket, aztán mindig visszaküzdik magukat. Az egyik tavaly előtt még karácsonykor is virágzott, vagy 15 narancsszínű virág volt rajta.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook