Rózsák a kertben. Gondozásuk (beszélgetés)
Megjöttek a futórózsák! :)))))))) Beletettem vízbe őket holnapig, aztán hajrá !
Azt írja a tanácsadó, hogy ültetés után vissza kell belőle vágni... Vágjak, vagy ne vágjak?? Muszáj?
akkor így nem fognak:((
a növény sivatagi karakteréhez hozzátartozik a "kopár" törzs:) jártál már a sivatagban? ott mindegyik így néz ki. nekem tetszenek!!
Az ősszel ültettem 15 tő rózsát. Úgy látom, hogy egyik sem fagyott el, mindegyiknek szép zöld a levele. Be voltak takargatva télen.
Alig várom, hogy virágozzanak már! :)
van akié 15-20 éves korában virágzott először, számít, hogy levágták-e közben a növényt.
igazából nem lehet elvárni, hogy virágozzon, ha megérett rá, akkor virágzik. (olyan, mint a szerelem:))
és igenis kell öntözni, ha kint van:)
fent az üstök közepében fognak majd virágozni.
a virágát saját szavaimmal így írnám le: borzoska-szerű:) fehéres-sárgás fürtökön ülő harangocska szerűek. hasonlítanak a szabadföldi yucca pálmáéhoz
:)))Jó. Ezek jó nagyok....és kint vannak a fagyokig, meg már kint vannak , nemrég vittük ki őket.
Ezek virágoznak??? És milyen a virága? És hol jön rajta a virág??? :)))))))))))))))
igen azok! ha magas kort érnek meg, gyönyörűen virágoznak nyáron! de csak akkor, ha kint vannak a szabadban.a fiatal példányok még nem virágoznak.
megpróbálom kitalálni, hány éves kortól, jó?
Hát, api nem fog nagyon örülni, a nagy dézsás virágnak:(
Van 3 hatalmas dézsás Yuccám,valami gyönyörűek, egyik 6 hajtást hozott a főágán kívül...a másik kettő is gyönyörű, de olyan macerás velük a tél....
Most az egyik kb 6 ágát le fogom vágni,mert nem lehet elférni tőle, és majd azon hoz újabbakat.Sajnálnám kidobni őket....Ilyenkor mondjuk sok a leszáradt levél rajta, de leszedem, és nagyon szép lesz.
A hibiszkusznak nagyon sok verziója van.
De biztosan ismered, sövényként is szokták telepíteni, de akár szoliternek is szép, ha törzsre nevelik.
Az enyém kb. 30 centis, úgyhogy nem mondanám nagynak. 3-4 fő ága van. Szerintem olyan két éve lehet itt, évente többször virágzik egy-egy sorozatot.
Amikor már meleg van esetleg kiteszem az északi fekvésű teraszunkra, azt a reggeli órákban éri a nap és aztán még egy picit kap a lemenő napból.
A tűző napon a kerti hibiszkuszaim vannak, azok nagyon szeretik. Laza, homokos a talaj és sosincsenek árnyékban. Azért nyáron néha megöntözöm őket a késő esti órákban.
Köszi:))
Mikorra lesz belőle szép nagy bokor?
biza:) ha tető alá kerül ki, akkor könnyebb dolgod van. csak ne legyen napos idő és ne legyen szeles idő, mert a szél is összetörheti a nagy leveleket.
nem bonyolult, csak jó időzítés kell hozzá!
sok sikert, idén menni fog!
semmiképpen sem kerülhet a házból egyből ki a napra!
a legjobb egy olyan időszakban kitenni, amikor borongós idő van és ne legyen sokkal hűvösebb, mint a szobában volt. eddzeni is lehet őket, pár napig kitenni de este behozni.
a levelek nincsenek felkészülve a napfényre, ezért égnek meg!
ezt a mutatványt még nekem is sikerült hozni egypár éve, pedig nagyon vigyáztam.
tavaly annyira jó ütemben kerültek ki, hogy a legjobb formájukat hozták, egész nyáron be voltak borítva (:) virágokkal