Rózsák a kertben. Gondozásuk (beszélgetés)
:DDD
Én bátran nyúlnék hozzájuk. Mármint a rózsákhoz.
Mondjuk nekem tearózsa hibridjeim vannak és azokat 3 szemre visszametszettem. Sőt, a rosa rugosákat is tövig metszettem, mert meg voltak nyúlva.
Nekem a japán fűz ment tönkre tavaly és most lesem vajon helyrejön e vagy végleg az enyészeté lett. Isteni szép volt. Nagyon sajnálom. Tavasszal ha nem rügyezik kikapjuk és ültetünk másikat.
Párom is nagyon sajnálja!
Csinálsz róla fotót majd?!
Kiváncsi vagyok rá!
Az én kertembe nem illik, de azért szeretnék. :)))
ültetés után évekig is eltarthat, mire a növény jól meggyökeresedik, erôssé válik és az új helyén maximálisan télálló lesz. igazán akkor látszik, mi újság, ha majd elkezd hajtani. addig ne búsúlj:) milyen pálma?
Nem tudom, mi ütött belém, de tavaly ültettem egy pálmát. Azt írták, -15 fokig télálló. Momentán nagyon boldogtalannak néz ki... :-((((
Én csak tanácsot fogok nekik adni. Ők meg metszenek. :)))) Tökéletes nem?!
biztosan jót akarnak! vigyázz, mert nem éri meg, hogy feszültség legyen belőle. talán megértik, ha azt mondod, hogy idén TE szeretnéd magad kipróbálni. elvégre a te rózsáid:)
Nem vágtuk vissza. Ott áll teljes valójában. Az alját szoktuk megirtkítani, mert nagyon elburjánzik. Most olyan élettelennek tűnik, de remélem nincs baja.
Szép dús rózsabokrokat szeretnék nem felnyúlott csupasz bokrocskákat. Majd lefotózom a töveket és várom az instrukciókat. Anyut meg sztenderre teszem mert tudom, hogy jót akar, de nem szépek a rózsáim. Ő meg harsogja, hogy csakis ő tudja őket megmetszeni senki más... Após a másik jelentkezőm. Versenyben nyirbálják és csakis jó akarnak!!!! :)))
igen, van úgy, hogy elfagy az ág vége. főleg, ha ősszel meg lett csipkedve...
rózsákkal kapcsolatban jöhet a kérdés-ár!!
:D
Rózsametszés ügyében majd várok tanácsokat, mert nálunk anyu metszi de nem vagyok vele mindig elégedett. A körmére kéne nézem idén. :D
Nálam olyan az aranyeső, mintha elfagyott volna. Lehet el is fagyott???
Nahát! Akkor megyek és máris metszek pár ágat! :)
jelentem az aranyeső már több, mint négy hete aranylik a vázában:)
Ne is mondd! Tegnap reggel egy hómezőt találtam az ablakom alatt, teljesen kiakadtam... De ma süt a napocska :-))) Meg is nézem az aranyesőt, szerintem már be lehet hozni egy-két szép ágat, ki fog nyílni vázában :-)))
ezzel a barkafádra utaltaltam, hihi!!
de ha szeretnéd megnézni a cicáimat, kattints az adatlapomra;)
:)
milyen cicád van? Bent lakik? Vagy kint?
A kutyik is tavaszt szeretnének.
tavaszodni szeretne a cicám :)
Sziasztok!
Reggelre nálunk mindent hótakaró borított, még estére maradt belőle, igaz nem sok.
Nem akarok már havat. Barkafám rügyezik. Nem tudom hova siet!!!
napsütés, csak hûvös még... tegnap elkezdtem formába hozni a rózsáimat :D
betegeknek jobbulást kívánok!!
ma kellemes napsütésben dolgoztam órákon át:) elkezdtem a helyükre próbálni a rózsákat...
Jobbulást! Most van egy ilyen hányós-fofós vírus vagy mi, nagyon sokan elkapják...
Köszönöm!! :)
Kértem a napocskát és tessék... erőlködik! :)
Jobbulást!
Nálunk jelenleg süt a nap,de még hideg van kicsit.
Csatlakozom!
Én dögrováson vagyok. Elrontottam a gyomrom. Képtelen vagyok bármire is.
Ráadásul hideg és borús az idő.
HOlnap meg már március!!! Kérem a tavasz! Ide nekünk! :)
mindenkinek szėp virágos hetet kívánok!!
Amarillisz kinyílt, fantasztikus lett! Kár, hogy nem tart sokáig a virágjuk. De már alakul a mellette lévő cserépben is egy: ez rögtön 2 bimbós nyelet dugott ki a hagymából.
További ajánlott fórumok: