Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Rizs készítés - segítsetek fórum

Rizs készítés - segítsetek (beszélgetős fórum)


1 2
45. f8528030f9 (válaszként erre: 43. - Csgybzs)
2011. ápr. 29. 14:39
igen,erről már beszéltünk:)))
44. f8528030f9 (válaszként erre: 43. - Csgybzs)
2011. ápr. 29. 14:38
igen,erről már beszéltünk..:DDD
43. csgybzs (válaszként erre: 11. - Pirinyo79)
2011. ápr. 29. 10:01
A vendéglátós iskolákban úgy tanítják, hogy egy kisebb fej vöröshagymát a főző vízbe kell tenni, csak az íze miatt.
2011. ápr. 29. 09:47
Ha igazán jó rízst szeretnétek..., nekem az előgőzölt parboiled rízs vált be, ugyan kicsit drágább, de sokkal gazdaságosabb, mivel nagyon megdagad. Olyan nincs, hogy szétfő, és több vitamint is tartalmaz.
41. f8528030f9 (válaszként erre: 40. - A14deb9047)
2011. ápr. 29. 08:45

Na akkor ezt kipróbáljuk...:)))

jó tipp hogy használd fel a levest ami megmaradt:)))

2011. ápr. 28. 20:32
Ha csinálsz tyúkhúslevest és eléggé zsíros a teteje, kihűlés után leszeded, nagyon finom rizst lehet csinálni, ha ezt használod fel...
39. f8528030f9 (válaszként erre: 35. - 40163fd81d)
2011. ápr. 28. 20:12

:DDD

Nekem is mindig másképp sikerül,kis idő után rájöttem,nem csak a víz mennyiség..

a rizs fajtája is fontos:)))

38. b789d47c89 (válaszként erre: 37. - 40163fd81d)
2011. ápr. 28. 14:54
na ez hasznos infó volt köszi.
37. 40163fd81d (válaszként erre: 36. - B789d47c89)
2011. ápr. 28. 12:59

Valószínű:))


A lényeg,ha pergős riszt akarsz,akkor főzd,ha pálcikát akarsz használni,akkor párold:)))

Én kifejezetten a kicsit ragadósabb ,tehát a párolt rizst szeretem ,ami sosem lesz ugye pergős.:)

36. b789d47c89 (válaszként erre: 35. - 40163fd81d)
2011. ápr. 28. 12:49
ok, nem fogok. Majd kitesztelem a vízmennyiséget, a mostani tuti sok volt.
35. 40163fd81d (válaszként erre: 33. - B789d47c89)
2011. ápr. 28. 08:29

Nem tudom melyik receptet választottad..?:)))


Két félén lehet csinálni az egyszerű,sima rizs köretet.Vagy főzöd,vagy párolod.

A főtt rizs annyi,hogy egy bögre rizst megmosol,aztán felengeded másfél(2?)szeres mennyiségű vízzel,sózod ,és félig megfőződ,amíg már látod hogy a tetején vannak a rizs szemek,akkor lezárod,és 20 percig kb pihentetni kell,fedő alatt,addig magába szívja az összes vizet.

Ha párolva szeretitek jobban,akkor ugyanez,csak olajon előtte meg kell pirítani a rizst ,és utána jöhet a sós víz.


Ezt a két verziót lehet aztán cifrázni!:DD


Szerintem a rizsfőzésnek egy titka van,hogy jól találja el az ember a víz mennyiségét,de mivel minden rizs kicsit más,ezért nekem is ,hogy így ,hol úgy sikerül,szóval ne csüggedj!:DD

34. 4300750b82 (válaszként erre: 33. - B789d47c89)
2011. ápr. 28. 08:06
:DDD
2011. ápr. 27. 08:27

Na a rizsem egy ragacsos massza lett :-)

de azért megettük.


Talán sok volt a víz...

32. a14deb9047 (válaszként erre: 31. - F8528030f9)
2011. ápr. 26. 18:27
Az a jó benne, hogy nem kapja le, mint ahogy a lábasban megtörténik hamar.
31. f8528030f9 (válaszként erre: 28. - A14deb9047)
2011. ápr. 26. 17:42

na én meg még azt nem:)

van valami extra dolog benne?az elkészítésében?azon kívül hogy gondolom isteni...

30. Bri*
2011. ápr. 26. 17:35

Az anyósom szakácsnő és tuti rizst készít. Tőle tanultam:

Lepirítom a rizst bő olajban (nem kell sajnálni, persze túlzásba esni sem). 1,5- szeres vízzel felöntöm és ha felfőtt, nagyon-nagyon lassú tűznél (legjobb vason, fedő alatt megpárolom.

Nekem így tuti.

Az olajat vagy zsiradékot azért nem kell sajnálni, hogy ne legyen száraz.

29. 07c4794583 (válaszként erre: 27. - F8528030f9)
2011. ápr. 26. 16:47
Én még csak paellát csináltam sütőben, de a sima rizs is bizti nagyon finom.
28. a14deb9047 (válaszként erre: 27. - F8528030f9)
2011. ápr. 26. 16:44
Igen. Rizses lecsót csináltam már sütőben - fantasztikus lett!
2011. ápr. 26. 16:42

Sziasztok!És azt hallottátok hogy tepsibe teszed,hozzá vöröshagymát egészbe,félbe vagy negyedelve ízesíted sóval vagy amivel szoktad,vizet rá!Lefeded fóliával és be a sütőbe!Néha rákukk hogy a víz hol tart...

Aztán ha elfőtt akkor nagyon fincsi:)))

26. 679f54a054 (válaszként erre: 20. - B789d47c89)
2011. ápr. 26. 16:39

Sok szerencsét!:))

És jó étvágyat, a fincsi rizshez!:)

25. 07c4794583 (válaszként erre: 23. - A14deb9047)
2011. ápr. 26. 16:38

Szerintem határozott tasakíze van. :)


Szegény Elexia most elvágtatott a zöldségekhez a Fond Blanc-összetevőkért, pedig csak egy bögre rizst akart főzni. :)))

24. c130f7eb3b (válaszként erre: 23. - A14deb9047)
2011. ápr. 26. 16:36
Meg nincs benne semmi fantázia, hiszen még elrontani se lehet. :)))
23. a14deb9047 (válaszként erre: 21. - 07c4794583)
2011. ápr. 26. 16:32
Nem szeretem a zacskós rizst: mutatós, de semmi íze.
2011. ápr. 26. 16:32
A rizstől is függ. (Meg néha nem sikerül...)
2011. ápr. 26. 16:28

A rizs mindenképp akkor lesz a legfinomabb, ha víz helyett alaplével fő fel (természetesen nem leveskockával). Az előre pirítás, különösen a kacsa-libazsíros, az is jót tesz az ízének.

A zacskós rizsnek meg zacskós rizs-íze lesz, ha a fejed tetejére állsz is. :)

2011. ápr. 26. 16:27
hát köszi, majd elkezdem aztán lesz belőle vm, kívánjatok szerencsét
19. b789d47c89 (válaszként erre: 10. - Pirinyo79)
2011. ápr. 26. 16:25
Na ezt már észrevettem. Nincs 2 egyforma, de melyik vajon a legjobb....
18. a14deb9047 (válaszként erre: 17. - Pirinyo79)
2011. ápr. 26. 16:21
Szoktuk apró kockára vágott vöröshagymával, de csak akkor, ha zöldborsós rizst csinálunk.
17. pirinyo79 (válaszként erre: 16. - C130f7eb3b)
2011. ápr. 26. 16:17
A tarhonyához én is teszek hagymát persze.csak a rizsnél nem hallottam ezt. :)
16. c130f7eb3b (válaszként erre: 11. - Pirinyo79)
2011. ápr. 26. 16:16
Errefelé mindenki így csinálja. Meg a tarthonyát is. :))) Egyébként a rizsfőzési technikát mindenkinek saját magának kell kitapasztalni. Mikor otthon főztem (lánykoromban villanytűzhelyen), mindig kuktában csináltam, és sikerült. Férjhez mentem, a gáztűzhelyen félek a kuktától, maradt a lábas. 2 évig nem tudtam normális rizst az asztalra tenni. :((( Szerencsére a férjem megértő volt, azt ette, amit kapott. :)))
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook