Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műköröm készítés otthon! fórum

Műköröm készítés otthon! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Műköröm készítés otthon!

1 2 3 4 5 6 7 8
2011. okt. 15. 17:24

Sziasztok Csajok!

Mükörmös tanfolyamra keresek modelleket!Akit estleg érdekel irjon privit vagy szekkri76@freemail. hu

Az oktatás Darabos Évinnél van, szerdánként.

Üdv:Kriszti

2011. júl. 22. 13:56

Egyre népszerűbb az otthoni műkörömépítés, ami nem egyszerű dolog, de sokaknak ezért sikerül.

A méltán elvárt tartósság reményében ma már vannak ennél egyszerűbb lakkzselés, zselés lakkozási megoldások a lakkozás egyszerűségével, de a műköröm tartósságával.Megnyílt a köröm és a műkörömápolás új áruháza ( lakkzselé webáruház)egyedi, legmodernebb alapanyagokkal feltöltve.Ötletek lakkzselé praktikák, induló csomagok nagy választékban.Kezdő csomagokkal segítve az első botladozó lépések, sokat segítenek mindenkinek.

Ajánlom mindenkinek.

Üdv:Feri

233. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 232. - Kovibi)
2011. febr. 2. 10:29

De gagyi reklám :D :D :D Itt is...

És NEM, nem lehet megtanulni körmözni ennyi idő alatt, és minimális befektetéssel!

232. kovibi
2011. febr. 2. 10:08

Én voltam egy jó körmös tanfolyamon, ahol könnyedén megtanultam a körmözést. Szerintem érdemes, mert előtte én is otthon bénáztam, de ezek után már tök könnyen csinálok körmöket!

[link]

231. Meababa
2010. okt. 16. 16:16
ezen a fórumon még mindig felbosszantom magam :S
230. bzanna
2010. okt. 14. 22:45

Egy másik, hasonló témájú fórumon Henie nagyon kedvesen, segítőkészen adott tanácsokat. Ha van kedvetek, időtök átolvasni, tessék:

Műkörömépítés saját kezűleg

229. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 228. - Coconut84)
2010. okt. 11. 22:04
ok, látom, nem értetted meg, amit irtam...
228. coconut84 (válaszként erre: 225. - 57aa4ea1e8)
2010. okt. 11. 21:46
a kozmetikus is szakma, mégsem dühöngenek a fórumokon a kozmetikusok, sőt, rengeteg segítőkész kozmi van, akik válaszolnak a kérdéseinkre. Szerintem erről szól ez a fórum is, tapasztalatcseréről, tippekről-trükkökről...
227. coconut84 (válaszként erre: 223. - Kanniballany)
2010. okt. 11. 21:40
kannibállány-semmi baj nincs azzal, hogy magadnak csinálod, főleg akkor nem, ha Te elégedett vagy a végeredménnyel. Én is 2-3órát pepecselek vele, szerintem ezzel semmi gond nincs, hiszen nem vagyunk körmösök. Nekem is időbe telt mire tökéletesítettem a technikát (ne pattanjon le egy hét után stb) Szerintem nem kell egy kalap alá venni azokat, akik maguknak készítik a körmüket, hiszen azok között is van olyan, aki megveszi a készletet mert hűdejólesz, lesz olcsó köröm, aztán ott penészedik a szekrénybe mert nincs hozzá se türelme, se ügyessége, hamar rájön, hogy nem is olyan hüdeegyszerű a dolog. És van a másik réteg, aki igenis meg akarja tanulni a technikát, és szán rá időt, türelmet. Meg lehet tanulni a körömépítést tanfolyam nélkül is. És nem megrekedés az, ha vki egyféle körmöt tud csinálni, hanem egyszerűen ezt akarja. Én pl a francia végű zselés körmöt szeretem, tehát ezt tanultam meg. Más nem érdekel, mert nem akarok másfélét viselni. Fejlődni, tanfolyamra járni meg járjanak azok akik profi szinten végzik ezt a dolgot és nem maguknak készítik a körmüket, hanem másoknak. És nem mindenkiből lesz előbb utóbb körmös aki jól végzi a dolgát, mert nem mindenkinek álma ez a szakma. Attól, hogy magán kísérletezik, a saját egyén joga. Ugyanúgy, mint amikor otthon nyomja ki az ember a pattanásait és nem a kozmetikusnál. Akkor a kozmetikus sértődjön meg? A hajamat is magamnak vágom, a fodrászok ezért útáljanak?
226. 1eb84e4bad (válaszként erre: 223. - Kanniballany)
2010. okt. 11. 12:54
221 hsz.
225. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 223. - Kanniballany)
2010. okt. 11. 12:01

Igen, van fullbéna képzett körmös is. Sajnos. Ezen küzd a szakma, hogy ezeket valahogy szelektálja, mert szégyent hoznak ránk.


Úgyhogy csináld csak a körmeidet, te dolgod. Azon meg ne csodálkozz, hogy pont két-három napig fog az is tartani.

Ugyanis ez egy szakma! Nem csak festegetünk, kenegetjük az anyagot. Kicsit összetettebb annál.

224. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 222. - Kanniballany)
2010. okt. 11. 11:55

mivel igazoltalak téged? hogy pénzbe kerül, ha az ember tanulni akar? ja, pénzbe. A kenyeret sem adják ingyen. A net tele van körmözős oldalakkal, meg kell nézni őket, és megcsinálni. Az ingyen van.


És valóban, nem minden autodidakta béna, de a 99százalékuk az. Hidd el, nem egy vendégem van nekem is, és a kollégáimnak is, akik ilyenektől jöttek át..

Aki pedig nem béna, az előbb utóbb körmös lesz. Mert rájön, hogy egy szint után egyszerűen nem lehet fejlődni.

Minket nem az bosszant, hogy valaki magának csinálja. Ő dolga. Csak az is nem egyszer előfordult, hogy ilyen vendég jött hozzánk legyalázott körömággyal.


A másik pedig, amikor a anyuci, és barinő szerint húúúdeügyesjobbmintakörmös autodidakta rájön, hogy hoppá, ezzel akár pénzt is lehet keresni, elkezdi csinálni vendégnek. És itt még mindig nem zavar hogy pénzt keres. Az viszont igenis zavar, és ezután is zavarni fog, hogy a potenciális vendéget attól veszi el, aki tisztességesen dolgozik, és adózik is utána. Nem, megint nem azért gond ez, mert ő kapja a zsét, hanem azért, mert ha pl egy körömszűz körmét cseszi szét, akkor az a vendég nem azt fogja mondani, hogy szar a körmös, hanem, hogy szar a műköröm, és soha az életben nem lesz többet körme. Az meg igenis, nekünk vág a zsebünkbe. Nem tudom, érted-e?


De már ez is le lett irva párszor, csak vissza kellett volna olvasni.


A vendégeim azért járnak hozzám, mert minőségi munkát kapnak, és amikor szóba kerül az otthonkörmözés témája (mert szóba szokott kerülni), ugyan ezt elmondom nekik is, és teljesen igazat adnak nekem. Vagy azért, mert már ők is próbálták otthon csinálni, vagy azért, mert tapasztalták akár magukon, akár máson, hogy milyen lehet egy szétcseszett köröm.

223. kanniballany (válaszként erre: 218. - 1eb84e4bad)
2010. okt. 11. 11:43

Nem értem miért gondolod te is, h ami otthoni az csak rossz lehet... ahogy van béna képzett körmös, úgy van tehetséges képzetlen is. Vagy minden otthoni köröm 3 mm, és levegős, és mindenkinek körömgombája lesz, aki belefog? És mindenki igénytelen, aki nem műkörmössel csináltatja a körmeit? Én otthon festem magamnak, legalább 2 óra mire úgy megcsinálom, hogy meg vagyok vele elégedve, és (biztos meglepő) de aki látja, általában megdícséri, sőt el sem hiszik, h magamnak csináltam. Viszont 2 nap után lekopik, ezért gondoltam jó lenne tökéletesíteni rajta, hogy tartósabb legyen. Most adott a lehetőség, erre a körmös szakma felháborodik. Vajon miért lehet ez? Magyarázza már el nekem valaki!


Igen, autodidakta, bocsánat elírtam, úgy látom már nincs más amit fikázni lehetne:)

222. kanniballany (válaszként erre: 215. - 57aa4ea1e8)
2010. okt. 11. 11:25

"a sok százezerért megszerzett tudásomat nem fogom ingyen osztogatni boldog boldogtalannak." Na ezzel pont engem igazoltál.

Egyébként nem irígylem, hogy ennyit keresel, mindenki előtt adott a lehetőség, hogy elvégezze a tanfolyamot és aztán annyiért dolgozzon, amennyiért akar/tud. A lényeg, h van akinek erre nem futja, és inkább megpróbálja otthon magának. Viszont nem értem ez nektek miért fáj?! (ha nem a pénzkiesés miatt...) és nem értem miért kell ilyen lenézően beszélni az otthon készített körmökről. Talán ezzel kapcsolatban sem kellene általánosítani, nem gondolod? Elképzelhetetlen, hogy nem minden sz@r amit otthon csinálnak? Szerintem lehet akármilyen tökéletesen elkészített az otthoni köröm, akkor is találnál rajta kifogást. Azt hiszem ezen kár vitatkozni. Ha én otthon csinálom, mert így jobban kijövök, akkor az én bajom, ha nem lesz szép, vagy ha elrontom. Te meg legyél rá büszke, hogy sokkal jobban csinálod, mint mások! Szerintem is szépen dolgozol, de ha a vendégeiddel is olyan stílusban beszélsz, mint a hozzászólásaidban, én biztos nem járnék hozzád, akkor sem, ha ingyen dolgoznál.

221. 1eb84e4bad (válaszként erre: 219. - Coconut84)
2010. okt. 10. 10:02
Alapjában nem az otthoni körömmel van a probléma, és megkockáztatom, az sem mindig számít, hogy van-e róla papír. Csak az észnélküli körmözés a gond:-)
2010. okt. 9. 15:33
bocsánat az elírásért: országogban-oszágokban :)
2010. okt. 9. 15:30

Sziasztok!

Régóta olvasgatom a körmös fórumokat, sokat tanulok mások tapasztalataiból ,leírásaiból, szakemberek tanácsaiból. Azért regeltem, mert szeretnék én is hozzászólni az egész köröm mizériához :) Én lassan 5 éve hordok műkörmöket, eddig Pesten csináltattam. Előszöris tényleg rá kellett akadni egy jó műkörmösre. Sok műkörmösnél jártam már, volt aki 6ezret kért egy francia zselés körömért és egy hét múlva leestek a körmeim, volt aki 3ezret, de olyan ocsmány vastag réteg zselét rakott rá, hogy otthon szépen le is reszeltem. Később megtaláltam a számomra legjobb műkörmöst, aki 3ezer forintért gyönyörű, precíz munkát végez és ráadásul kedves is, nem hordja fenn az orrát és mindig számíthatok rá. A körmeim gyorsan nőnek, ennek ellenére még 4 hét után sem látszott a lenövés, csak ha tényleg alaposan végigpásztáztam. Sajnos ezévben elköltöztem Magyarországról és jelen helyen ahol élek háromszor annyiba kerül a műkörömkészítés és ötször képzetlenebb szakemberek végzik a munkát. Kifizettem 50eurót a francia végű zselés épített körmökért (itt ez az alapár) és három nap múlva már potyogtak is le a körmeim. 50 euró 13ezer forint... Mivel nem akartam mindenkit egy kaszt alá vonni, gondoltam adok neki még egy próbát, és felkerestem egy másik műkörmöst. Ugyancsak pénzkidobás. Ezért féléve úgy döntöttem beruházok én is egy készletre és megtanulom a technikát. Nem értek egyet azzal, hogy az otthon elkészített köröm sz.r. Mert mint minden minőségi kézimunkához, ehhez is ugyanúgy rengeteg türelem, gyakorlás és tapasztalat szükséges. Én nem akarom mások kezét szépítgetni, az enyémmel meg ugye azt csinálok amit akarok. De megjegyzem, hogy még a műkörmös is fejet hajtott a körmeim előtt amikor meglátta, mert szép és precízen elkészített műköröm lett. 4hónapig vígan viselem őket, egy darab sem törik le. Minőségi termékeket vettem és minden szabályt pontosan betartok úgy, ahogy azt kell. A töltés meg nálam egyfajta rituálé, szánok rá 3-4 órát, hogy minden tökéletes legyen. De szerintem ugyanúgy mint minden máshoz, ehhez is kell némi tehetség. Hiába megy el az ember lánya ötven tanfolyamra, ha nincs hozzá érzéke és ugyanúgy hiába van valakinek érzéke az egészhez, ha nem szán rá elég időt, hogy elsajátitsa a tippeket, trükköket, technikákat. Tehát én az otthoni körömkészítést azoknak ajánlom, akiknek türelmük, kitartásuk, szépérzékük van a dologhoz. Én az a fajta vagyok, aki ha vmit nagyon akar azt eléri, és ezt nem csak a körömépítés terén tudom bizonyítani. Murila, láttam a munkáidat, gyönyörűek, ilyen szakemberek kellenének csak Magyarországra. És olvastam egyébként sok helyen hogy Mo-on a műköröm építés igen fejlett státuszban van, míg más országogban még eléggé visszamaradott. Ez így igaz és tudnék még róla mesélni. Szóval ennyit szerettem volna megosztani veletek :) én mindenesetre ha pesten lennék, nem csinálnám magamnak, mert gyakran az ember időhiányban szenved és ugye ha magadnak készíted, duplaannyi idő mint ha műkörmös végzi. De itt sajnos nem engedhetem meg magamnak ezt a luxust. Igen-itt luxusnak számít a műköröm, mert iszonyat drága...szép napot Nektek! :)

218. 1eb84e4bad (válaszként erre: 214. - Kanniballany)
2010. okt. 8. 14:24

szerintem hajrá otthoni köröm!!!!!! Hisz oly szép a 3 mm vastag, levegős! A lényeg, hogy MŰ legyen, és ettől már van, aki igényesnek érzi magát.


egyébként autodidakta...

2010. okt. 8. 13:33

Egyébként nem tudom hol 100-200 ft a suli?Mire mindent beszereztem és részt vettem képzéseken stb. nem ennyibe került.

És még így is folyamatos tanulás gyakorlás.


Ugyanakkor találkoztam egy lánnyal aki nagyon ügyes volt pedig nem szakmája volt,de rájött h ezzel szeretne foglalkozni,és elvégezte,hogy tudja is kamatoztatni.

2010. okt. 8. 13:29

Én se kérek tanácsot a fogorvostól,hogy húz fogat,pedig egyszerűnek tűnik!Elmegyek és kihúzatom ha fáj.Oké nem egyenértékű ,az okfejtés,de akkor is.

Inkább rábízom a dolgokat olyanra akinek meg vagyok elégedve a munkájával,és hozzám is olyanok jönnek,akik meg vannak ez enyémmel,eszük ágában sincs tanácsot kérni.

Aki tudni akarja elmegy és megtanulja.

Szerintem.

215. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 214. - Kanniballany)
2010. okt. 8. 13:25

Aki minőségi körmöt akar, eljön hozzám.. akinek megfelel az otthon felrakott (sok esetben tragikusan szar), az meg otthon csinál magának.

Sok vendégem van, igényesek, akik tudják, látják a különbséget.

Tudod, a piac széles. Mindenki megtalálja a maga rétegét.

De már ne is haragudj, a sok százezerért megszerzett tudásomat nem fogom ingyen osztogatni boldog boldogtalannak. :D És ha ez nem tetszik, az nem az én dolgom.

Ja, ha meg kiszámoltad, hogy megvan a napi 20 ezrem, akkor nem gondolod, hogy vagyok annyira tele, hogy nem is vállalok többet? :D (na ez az irigység, hogy te igy kiszámolod, hogy én mennyit keresek) :D

214. kanniballany (válaszként erre: 203. - Jucusssss)
2010. okt. 8. 13:13

Teljesen igazad van Jucus. Arról nem is beszélve, hogy a képzett műkörmösök ahelyett, hogy rémisztgetnének itt, hogy körömgobma, meg alga,(mivel más egyébbel nem tudnak megijeszteni) inkább írták volna le, hogy mire kell figyelni, h ne szerezzünk be az "otthoni kontárkodás" alatt ilyesmit. Szerintem nem mi képzetlenek vagyunk irigyek, inkább a tanfolyamot végzetteket eszi meg a fene, hogy feleslegesen dobtak ki 100-200ezret az ablakon. És bátran merem állítani, hogy felesleges, mert a nővérem is elvégezte, és tudom mi folyt a tanfolyamon! Na az a nevetséges.

És igaza van Jucusnak, mert úgy állítjátok be, mintha ezt, mint bármi mást nem lehetne elsajátítani audidakta módon. Valószínű az első lépések nehezek, ahogy nektek is azok voltak!!! De tapasztalni kell, és gyakorlat teszi a mestert. Ha valaki tönkre teszi a körmeit, mert nem nézett utána mire kell figyelnie,az meg a saját problémája.

Az meg hogy egy "profi műkörmösnek" nem tetszik az otthon elkészített köröm, és legszívesebben letépkedné, hát istenem, mi ez ha nem irígység? Aki magának csinál körmöt, tisztában van vele, hogy nem profi, de ha annyira letépni való lenne, nem hordaná. Nem lehet, hogy téged az a napi minimum 20-25ezer forint (az 5500 Ft-os alapáradból indultam ki) kiesés nyugtalanít murila? Bocsáss meg ha ezzel megsértelek, de ha nem így van, akkor inkább tanácsot adj a próbálkozóknak és ne pocskondiázd őket.

213. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 212. - Gaddemon)
2010. aug. 28. 18:47

Szia!

Nálam 5500 az alapköröm, a strasszok darabja (swarovszky) ötven ft. De ezt a körmöt meg lehet úgy is csinálni, hogy csak középre kerül egy egy kő, a többit ki lehet pontozni fehérrel. Kővel is ki lehet rakni, de az egy fél vagyon. A IX. kerületben dolgozom.

A vendégeim 4-6 hetente jönnek töltetni. Az körömnövés függő.

2010. aug. 28. 15:22

Üdv! Nekem még nem volt műkörmöm, de most kinéztem egy mintát, amit szeretnék megcsináltatni. Tud valaki Pesten egy jó körmöst? Mennyibe kerül kb. ez a strasszos köröm és milyen időközönként kell tölteni? [link]

Egy valakit már megkérdeztem, de 9500-re mondta az alapkörmöt + a strassz 2200...

Köszi előre is

211. zananeagi1978 (válaszként erre: 107. - Cb088a1860)
2010. aug. 14. 08:46
jó neked
210. Tündérmanóm (válaszként erre: 206. - 1eb84e4bad)
2010. aug. 10. 20:13
Szija! Köszönöm a választ! Igen azt tudom hogy uw- lámpa, de nekem az is van, csak rosszul írtam!
209. e584b61b26 (válaszként erre: 208. - 57aa4ea1e8)
2010. aug. 8. 18:43

Olyan franciát amit valszeg ingerenciám lenne letépni egyesével,de ő büszkén villog vele,és azt is hangoztatja hogy az ő műve!

Lehet hogy ingerszegény a szakmája és unja és változatatás vagy "virágfestegetős továbbképzés helyett" inkább lenéz másokat(irigységből)!

Engem amúgy se érdekel több éve körmös vagyok és rengeteg tanulnivalóm van még,és megyek is képzésekre mert szeretem és tetszik.És akárhányon voltam mind nagyon megérte,mert nagyon sokat tanultam.:)

Igaz h szóra sem érdemes a téma:)

208. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 207. - 1eb84e4bad)
2010. aug. 8. 17:02
Figyi, szót nem ér, úgysem tudod neki megmagyarázni, hisz ő király franciát tud otthon :D Röhögj rajta egyet, és dolgozz tovább. :) Sosem fogják megérteni.
207. 1eb84e4bad (válaszként erre: 199. - Jucusssss)
2010. aug. 8. 17:00

"nehogymár ezt szakmának nevezzük, hogy egy 2 hónapos tanfolyam után körmöt festegetünk..meg kisvirágrajzolgató továbbképzés"

ebből azért látszik, hogy olyan dologhoz szóltál, amiről sok fogalmad nincs.

Nem körmöt festegetünk, hanem építünk. És nem kisvirágrajzolgató továbbképzés, hanem némelyik nagyon komoly szakmai oktatás.

Meg lehet otthon is csinálni, trmészetesen. Azért nem árt, ha kérdezel is a 2 alkalom alatt a körmöstől, nem csak nézed, mit csinál, és otthon megismétled. Garantálom, nem fog sikerülni, hisze nem tudod, mit miért csinál. Nem azt mondom, hogy megtanulhatatlan, és atz sem, hogy nehéz szakma, de azért azt se írjuk és gondoljuk már, hogy körömfestegetésről van szó...

206. 1eb84e4bad (válaszként erre: 198. - Tündérmanóm)
2010. aug. 8. 16:55
szia! a zselé sajnos nem tapad a lakkra. Szárító nem szárítja, csak UV-fény, ahogy a nevében is benne van.
1 2 3 4 5 6 7 8

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook