Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! fórum

Rivotril, xanax és más benzodiazepinek-van remény a leszokásra! (beszélgetés)

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
5544. malvina
2013. febr. 28. 18:21
Malvina,,sziasztok,,én,0,25,xanx naponta 2x reggel,és este,és este Lamolep 25mg-ot és igy nincs szorongásom,,de én sem megyek még boltban,sem miota,,ezeket a gyógyszereket szedem,,De nagyon szeretnék ezekröl a gyogyszerekröl le mondani,, de nem is tudom hogyan kezdjem el!!!! Segitsetek??? Köszike!!
5543. vikul
2013. febr. 20. 07:38

Szia Sly001

Én napi 2db 0.5 xanax sr-t szedtem. Azt követően 1db-1db sima 0.25 xanax reggel és délben este 0.5 xanax sr-t 1 hónapig. Most meg a 1db napi 0.5 sr-t felezem reggel és este.Ezt két hete teszem. Nem mondom, hogy könnyű mert még mindig elvonási tüneteket okoz, de ezt is megpróbálom sima xanax-ra redukálni és így tovább. Remélem menni fog. A testvéremnek is sikerült és nekem is tudom csak tényleg hatalmas erő kell hozzá.Nem szabad megijedni.Én úgy állok hozzá, hogy ezek az elvonások elmúlnak csak hinni kell benne.

5542. _Dina_ (válaszként erre: 5541. - Sly001)
2013. febr. 19. 11:29

Na igen eltérő! Nekem azt mondta egy hét alatt simán eltudom hagyni! Egy hétig felezem, majd elhagyom! Egy kicsit túlzott vele...!

Először én is azt hittem, hogy akkor nem marad meg az sr hatás! Ugye attól a kék fedőrétegtől sr, olyan anyagból van amit a gyomor nem bont fel olyan gyorsan (?), vagy valami ilyesmi! És azzal hogy felezed, még rajtamarad az a réteg, de viszont nem az egész gyógyszert fogja borítani, így gyorsabban fog hatni! Eleve kettétörni is nehéz volt!

5541. Sly001 (válaszként erre: 5540. - _Dina_)
2013. febr. 19. 11:26

Érdekes,akkor az orvosok véleménye is elég eltérő.

Nekem azt mondta,ha elvágom,nem lesz sr hatása,olyan lesz,mintha egy sima Frontint vagy xanaxot vettem volna be...

5540. _Dina_ (válaszként erre: 5539. - Sly001)
2013. febr. 19. 10:14

Nekem azt mondta a doki simán felezhetem, akkor ugyan valamennyire elmúlik az sr hatása, de azért erősebb marad mint a sima!

Én 0,5-öt szedtem és másfél hét alatt hagytam el, úgy hogy most helyette egy sima 0,25-öt szedtem!

5539. Sly001 (válaszként erre: 5527. - Vikul)
2013. febr. 19. 09:19

A Xanax retardot nem tudod felezni,mert nem szabad elvágni.Én is emiatt kínlódok évek óta.

Több mint 4 éve írták fel szorongásra és pánikra a napi 2-szer 0,5 mg Helex sr-t,és azóta sem tudtam elhagyni.Sajnos rosszabbul vagyok a szedése mellett,mint előtte,amikor még nem szedtem gyógyszert.Most már nem a pánik a fő gondom,hanem a gyógyszerfüggőség...

Próbáltam sokszor elhagyni az egyik 0.5 mg-os adagot,de mindig rosszul lettem...

5538. _Dina_
2013. febr. 18. 19:39
Oké! Elég érdekes szerintem!
5537. vikul
2013. febr. 18. 19:31
megnézem igérem
5536. _Dina_ (válaszként erre: 5535. - Vikul)
2013. febr. 18. 19:24
Látod nincs nekünk semmi bajunk, ez mind tényleg a fejben dől el! Nem szabad ezekre gondolni, el kell foglalni magunkat azokban az időkben! Én nekem már csak a sima 0,25ös xanax van, meg rexetin antidepi... de az már könnyen fog menni! Egyébként néztem egy videót erről! Keress rá youtubeon: tébolymarketing! Sok igazság van benne! Több részből áll!
5535. vikul
2013. febr. 18. 19:08
Sikerülni fog neked meglátod.Én például sokkal jobban éreztem magam már attól, hogy erőt adtál nekem. Mi ez hát ha nem pszichológia ami a saját fejünkben dől el.Pedig az elmúlt pár napom esti adag bevétele előtti pár órája nem volt túl kellemes, most meg elterelődött a figyelmem és jól vagyok.
5534. _Dina_ (válaszként erre: 5533. - Vikul)
2013. febr. 18. 17:32
Pontosan így van ahogy írtad! Magunknak kell ezt legyőzni! Én is a könnyebb utat választottam és gyógyszert irattan! Nem bántam meg mert én sokkal jobban lettem. Újra merek emberek közé menni, utazni. Nyáron ezek nem mentek! Hamarosan jobban leszel meglátod! Velem is ez a baj, hogy elfolytok mindent, vagyis ez volt a gond. Akik ilyenek sokkal jobban ki alakulhat szorongás, pánikbetegség! Már alig várom, hogy abbahagyjam végleg a gyógyszert!
5533. vikul
2013. febr. 18. 17:05

Igen igazad van.

Azonban ha tudom, hogy ez a gyógyszer mivel jár, soha se kezdem el szendni. Mióta szedem tudom hogy mi is a pánikbetegség előtte nem is hallottam róla.

Pedig ha vissza gondolok az eddigi életemre sokszor tapasztam magamon hasonló dolgokat, és gyógyszer nélkül mindig megoldódott csak kis idő kellett neki. régebben 8 éve is súlyósabb volt, minden orvost végigjártam belgyógyászt cukorterhelést és rendben volt minden. Ők se mondták nekem hogy pánik beteg vagyok, csak annyit hogy jót fog tenni a levegőváltozás, mert tudták hogy felmondtam és megyek külföldre. Igazuk is lett kint elmúlt minden bajom,én hülye meg hazajöttem eltelt pár év és megint belestem csak most közölte velem egy családtagom, hogy pánikbeteg vagyok és menjek el pszhio dokihoz. Szóval mióta megtudtam mi is az én problémám és gyógyszert adtak rá, kerültem ebbe a helyzetbe. Talán akkor kellett volna erősebbnek lennem és akkor most nem kellene elvonási tünetről beszélnünk. Az embernek a problémáit magának kell tudnia megoldani, és hiszem azt ha fejben erősek vagyunk kitartunk, akkor meg kell mindennek oldódnia. Nekem mindig is egy bajom volt, hogy végtelen türelmes és elnéző voltam soha sem mondtam ki a saját véleményemet minden érzelmem magamba folytottam.

És ezek az érzelmek negatívak bennem maradtak és összegyültek és időközönként így csapódtak le.

5532. _Dina_ (válaszként erre: 5531. - Vikul)
2013. febr. 18. 16:23
Ez csak egy gyógyszer! Mi sokkal erősebbek vagyunk! :)
5531. vikul
2013. febr. 18. 16:06

Köszi a megnyugtatást!

Én is ebbek bízok és küzdök is ellene és akkor sem adom fel. Tudom hogy ez engem nem győzhet le bármi is történjen, mert az a pénz amit keresek szükséges a normális élethez a családomnak gyerekeimnek.Ez ad erőt már egy ideje.

5530. _Dina_ (válaszként erre: 5529. - Vikul)
2013. febr. 18. 15:11

Ezek a gyógyszerek nagyon sok mellékhatást okozhatnak, meg sokszor az orvos sem találja el egyből, hogy neked melyik a jó!

Na én pont ilyesmi szorongásra kaptam a gyógyszert!

Sajnos ezek a gyógyszerek ilyenek, sokan nagyon ellenzik! Nyugi az elvonási tünet szerintem már nem fog sokáig tartani. Nekem már nincs!

5529. vikul
2013. febr. 18. 14:56

Szia Dina!

3 hónapig szedtem normálisan és 1.5 hónapja csökkentem ahogy leírtam. Szóval 4.5 hónapja összesen.Azonban nekem ez gyógyszer olyan dolgokat hozott elő amik korábban sohasem voltak.Társaságban feszült vagyok, az elején még boltba is alig mertem egyedül menni nem hogy otthon egyedül maradjak. Soha életemben a gyógyszer szedése előtt ilyen problémám nem volt.A társaságban való feszültség még megvan. Tehát nem értem milyen gyógyszer ez ha egy csomó negatív dolgot hoz a felszínre. Egyébként a doki tanácsára csökkentem mert már jól éreztem magam csak most meg az elvonás tünetei szivatnak.

5528. _Dina_ (válaszként erre: 5527. - Vikul)
2013. febr. 18. 14:24
Szia! Már 3 hónap után csökkentesz? Nekem azt mondta a doki fél évig érdemes szedni, mert akkor nem jön ki újra. Bár igaz én Szorongásra kaptam! A xanax srt nehezebb elhagyni. Azzal hogy felezed lerövidül a hatása, de azért erősebb mint egy sima 0,25. Én is pont az srt hagytam el egy hét kellett, de viszont még szedek helyette sima 0,25öt! A xanax alattomos gyógyszer, nehéz letenni! Ha nagyon nem bírod vegyél be mellé sima 0,25öt én is azt csinálom, azt ajánlotta a doki! Ha kérdésed van, írj nyugodtan! Jobbulást!
5527. vikul
2013. febr. 18. 10:22

Sziasztok!

Kérdezni szeretnék egy két dolgot aki tud segítsen.Pánikrohamra kaptam a kezelést.

3 hónapig szedtem 0.5-ös sanax sr retard tablettát reggel és este is egyet, mellé reggel cipralexet 10 mg-osat 1 db-ot.Ezután a doki azt mondta csökkentsem az adagot ezért 1 hónapig szedtem a cipralexet reggel tovább mellé reggel és délután 0.25 xanax normált, este pedig 0.5 xanax retardot. Az első két három nap rossz volt de utána megszoktam. Ezt követően megint csökkentés következett ami jelenleg van folyamatban. Reggel maradt a cipralex viszont ezután egy 0.5 xanax retardot felezek reggele és estére viszont ezt már két hete szedem kibirom de elvonási tüneteim vannak mindig estére kb 2-3 órával előtte hogy bekéne vegyem az esti adagot.

A tünetek szédelgés levertség nyom a fejem kedvtelen vagyok néha homályosan látok.Az első két napon rémálmaim is voltak és aludni is nehezen bírtam, de ez már elmúlt.Most inkább megint folyamatos álmosság nyomottság jellemez. A kérdésem ez normális dolog és meddig tart ez az állapot? Mert az orvosom azt mondta 2-3 hét után csökkenntsem ezt a Xanax retard adagot is felére. De én azt gondolom hogy legalább ezt a szintet meg kéne szoknom tünetek nélkül.és aztán csökkenteni tovább.Nektek erről mi a véleményetek?

Azért kérdezlek titeket mert nem tudom mi a normális menete ennek? Soha nem szedtem ilyen gyógyszert még, és nem is akarok szedni soha életemben többet.Miharabb le akarom tenni mert 2 müszakban dolgozom hol nappal és hol meg este és a fáradtság meglátszik a munkámon is. Minden segítséget tanácsot előre is köszönök.

5526. mexiko5 (válaszként erre: 5524. - Audio-me)
2013. jan. 27. 12:23
Mi is leszokóban vagyunk a rivotrilról.1,5 éve kezdtük lassan,ebben az évben már semmit.Az elvonási tünetektől szenvedünk /időnként/,de minden mellékhatás nélküli gyógynövényt és minden mást bevetünk.Az orvos nem akart segíteni,szerinte szükséges a gyógyszer.Miért jó ha az ember mindig kába,mert a rivotól az,és semmit nem old meg.Tehát fontos a napi rendszeresség és depresszióra nem lesz időd.megfelelő táplálkozás,vitaminok,torna,tanulás,esetleg megfelelő barátok,család bevonása.Valaki állandó segítsége,bíztatása fontos szerintem .Tehát kitartás és sikerülni fog!
5525. 099c0bed40 (válaszként erre: 5524. - Audio-me)
2013. jan. 23. 06:18

Szia!

Sajnos csak azt tanácsolhatom hogy mihamarabb keress egy pszichiátert és kérd az Ő segítségét--- attól tartok, mi (jobbára laikusok)ide kevesek vagyunk akármit is írunk vagy javaslunk, mindenképpen orvosi segítségre van szükséged.

E

5524. audio-me
2013. jan. 21. 21:15

sziasztok!

új vagyok, most írok először.. már egy ideje szemezek ezzel a fórummal, de csak most vettem a bátorságot, hogy írjak..

segítségre van szükségem, kérem, ha valaki tud valamilyen tanácsot adni, az ne habozzon..

most van 4 hónapja, hogy elhagytam a rivotrilt - elég sokat szedtem, így a csökkentés is hosszú folyamat volt - szorongásra és pánikos tünetekre szedtem, de gyakorlatilag semmit nem ért. az elvonással rettenetesen szenvedtem (mind fizikailag, mind fejben, sőt, még mindig vannak elvonási tünetek), de most.. most olyan szinten depressziós vagyok, mint még sose.. mit tehetnék..? borzasztóan el vagyok keseredve.. kérlek, adjatok valamilyen tanácsot!..

köszönöm előre is!

5523. Brighton (válaszként erre: 5522. - 099c0bed40)
2013. jan. 21. 20:55

Szia, sziasztok!

Sorry, hogy nem irtam, de nem akartam elkiabalni a dolgot. Sajnos ma, ismet a 4. napon be kellett egy felet vennem, este, mert mar kinzott a hasmenes az idegi feszultseg miatt. Kicsit kudarcnak tekintem ezt, masreszt viszont boldog is vagyok, hogy tobbszaz szazalekkal sikerult lecsokkenteni. Oriasi eredmeny ez nekem ennyi sikertelen probalkozas utan. Azt hiszem, ez a minimalis, 0,25mg kell nekem. Foleg igy este.

Azert megkerdeznem, hogy Te osszesen mennyi ideig voltal "tiszta"? Amikor egyaltalan nem szedted. Nekem 4 nap volt mindig a rekord, a 4. napon mar nem birom tovabb. Mint asszem irtam mar, hogy olvastam mastol is valahol, hogy az utolso, 0,25-ot nem sikerul elhagynia az illetonek. Talan ez majd az eletemnek egy masik periodusaban sikerulni fog. Most ennyi jott ossze, ez is sok-sok kinnal. Lehet, hogy majd egy ujabb megfazas alkalmaval fog osszejonni.

2013. jan. 20. 21:34
Szia Brighton, mi újság Veled, írj pár sort, nem jó érzés mikor ennyire csöndben vagy....
2013. jan. 20. 21:32
Szia, nagyon rossz helyen jársz, itt ugyanis nem gyógyszer hanem tapasztalatcsere folyik a leszokásról.
5520. 099c0bed40 (válaszként erre: 5518. - Brighton)
2013. jan. 14. 06:42

Szia Brighton, amit írsz az nagyon klassz és helytálló is: ha úgy érzed hogy itt az idő, tedd le véglegesen, de akkor úgy csináld hogy még "vésztartalék" se legyen a közeledben,ha a GABA központod esetleg valamikor úgy döntene hogy huncutul "kuncsorog" egy kis morzsácskáért, tudj neki egy jó nagy fityiszt mutatni! :)

Örülök annak ha segítettek a soraim, és szívből szorítok Neked hogy sikerüljön a teljes leszokás!!!!!

Eszter

5519. 099c0bed40 (válaszként erre: 5517. - Sly001)
2013. jan. 14. 06:30

Szia kedves Sly:)!

Köszi az elismerő szavakat, de hadd kezdjem azzal hogy tiltakozzak : nem vagyok sem okosabb sem pedig intelligensebb az átlagnál.

Mindössze annyi "fórom " van, hogy valaha nagyon rég tanultam az agyműködésről még a suliban, utána meg jó sok szakirodalmat összeolvastam, mert nagyon érdekelt ennek az egész rendszernek a működési mechanizmusa, és persze nem utolsósorban az is közrejátszott benne, hogy magam is erősen érintett voltam ( és sajnos ismét vagyok) :( ebben a gyógyszer-témában.

Számomra a mai napig is nagyon nagy öröm ha valakinek csak egy kicsit is segíteni tudok a szavaimmal, tudod ez is úgy van mint amit az ajándékozással kapcsolatban szoktak mondani: "adni mindig jobb érzés mint kapni".

Köszönöm a szavaidat, a pozitív visszajelzés sokat segít mert megerősít abban a hitemben hogy igenis érdemes a klaviatúrát koptatni és ahol amiben lehet ( no meg amihez egy kicsit is konyítok) ) segíteni másokon.

Szép napot: Eszter ( ezen a gépen nincs szívecske jel,--vagy nem lelem-- légyszi tedd meg hogy ideképzeled, oké?)

5518. Brighton (válaszként erre: 5516. - 099c0bed40)
2013. jan. 13. 20:48
Koszonom a reszletes valaszt, nagyon sokat segitettel vele. Nem is tudtam ezekrol. Nekem ez mar olyan oriasi eredmenynek szamit, amit par het alatt elertem, hogy ha ezen a szinten maradnek, mar akkor is elegedett lennek. En azonban mindig maximalista voltam, es nem elegszem meg ennyivel. Csakis a vegleges leszokast tudom elfogadni magamnak. Mivel szerintem nincs erre a szarra szuksegem. Rendben van az eletem, elmultak azok az idok, amikor nagy volt a nyomas rajtam. Azert felesleges szednem valamit, csak mert megszoktam. Ugy terveztem, hogy holnaptol mar tenyleg vegleg leallok vele. Mar egesz jol is alszom mostanaban, ugyhogy annyira nem lesz veszes az alvasi gond sem az elejen. Hozzaszoktam a napi fel szemhez, szinte olyan, mint amikor 2 szemet vettem be, semmi kulonoset nem erzek. Illetve egyet igen: onbizalmat es magabiztossagot. Ebbol az erzesbol evek ota hianyt szenvedek. Ugyhogy most nagyon jol esik ez.
5517. Sly001 (válaszként erre: 5516. - 099c0bed40)
2013. jan. 13. 17:57

Íme egy intelligens és okos nő válasza!

Köszönjük E.,hogy Te itt vagy nekünk,támaszul! ♥

5516. 099c0bed40 (válaszként erre: 5515. - Brighton)
2013. jan. 13. 07:34

Szia Brighton, olvasom hogy szeretnéd hallani a véleményemet, ez nagyon megtisztelő, köszi! (azért ilyenkor mindig hozzáteszem azt is, hogy nem vagyok sem orvos sem szakember, úgyhogy amit írok, az max. tájékoztató jellegű, és nem helyettsíti a szakszerű orvosi tájékoztatást! )

Figyelj,őszinte leszek: nincs egyértemű igen vagy nem válasz arra amit kérdezel, vagyis hogy az utolsó "morzsákat" milyen eséllyel és mennyi idő alatt lehet letenni.

Mivel Te eleve se mentél fel olyan abszurd mennyiségig mint anno én, azt gondolom ( de csak mint laikus!) hogy ha majd tudsz sportolni, pluszban megmarad a mostani--nagyon becsülendő és erős--kitartásod, menni fog, mennie kell a dolognak!

A másik, amit szerettem volna már a múltkor is megírni: a bzd molekulák agyi központból való kiürülése ( elfelejtődése) sokkal hosszabb folyamat mint ahogy azt az ember gondolná.

Még ha nulla mg hatóanyag van is a véredben már hosszú hónapok óta,( azaz huzamos ideig nem szeded és elvonási tüneteid sincsenek már úgy veszeded hogy oké, sikerült, leszoktam) az agyban lévő GABA központ ( aki addig "megkövetelte" a szert meg a folyamatos utánpótlást is ),képes akár a totális leállás után fél évvel( ! )is "emlékezni" és ilyen-olyan testi tünetek produkálásával rávenni a szervezetet, hogy kaphasson legalább egyetlen "jutalom bzd falatkát".

Ha valaki ennél a pontnál "bedől", annak sajnos jó esélye van arra, hogy hamarosan ugyanoda jut mint ahonnan indult.

Talán ez a lehető legnagyobb csapda és szarság ebben az egész retkes gyógyszerfüggésben, nem is a testi elvonási tünetek, azok ugyanis pár hét alatt képesek nyomtalanul eltűnni vagy minimálisra szanálódni, még ha azt az időszakot nehéz is átvészelni mert egy örökkévalóságnak tűnik.

Összefoglalva a mondókámat ( mindig hosszúra nyúlok mint a rétestészta, bocs) ha most addig amíg nem tudod mással levezetni az energiádat szeded ezt a töredék mennyiséget, az nem gáz, attól fogva viszont mikor úgy döntesz hogy STOP, az legyen végérvényes és visszavonhatatnaul STOP, bármilyen édesdeden is hízeleg érte késöbb a Gaba központod.

Őszintén kívánom Neked--hisz kitartó és intelligens vagy ahhoz hogy végig tudd csinálni-- hogy az "egy életre leszoktak" nem kis táborát sikerüljön gyarapítanod!!!!!!!!

Eszter

5515. Brighton
2013. jan. 12. 14:57

Sziasztok!

Bocs, hogy nem jelentkeztem eddig, de életkedvem se nagyon volt.

Időközben a Xanaxot mégis szedem, viszont bőven elég már napi fél szem, azaz egyszer 0,25mg. Ezt addig fogom szedni, amíg ilyen trágya idő van, és amíg nem gyógyulok meg, hogy mozgással kompenzálhassam az elvonási tüneteket. Mert így, hogy egész nap feküdnöm kell, nagyon rossz szédelegni a Xanax megvonása miatt. Amikor mozogtam, le tudtam vezetni a sok energiát. Így most kb 1 hétig még szedni fogom a napi felet, aztán - gondolom én - már gyerekjáték lesz folytatni. Bár olvastam egy olyan topicot, hogy valaki lecsökkentette már 0,25-re, és onnan nem tudja lejjebb vinni, én remélem, hogy össze fog jönni. Nem tudom, neked esetleg mi a tapasztalatod ezzel, Eszter? Nagyon nehéz már azt az utolsó, minimális mennyiséget elhagyni? Mert én pl nagyon szédültem, amikor semmit sem vettem be.

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook