Régi WW-sek újra együtt:-) (beszélgetős fórum)
De jóóóó, hogy itt vagy!
Utólagos engedelmeddel bemásoltam a régi naplódból a pont értékeket az én diétás naplómba:)
Puszillak, de jó, hogy itt vagy!:)
megjotten en is :)
vasarnap kezdem a dietat, ezuttal unnepelyesen megfogadom :D
Lassan letisztulni latszanak a dolgok korulottem, majd delutan irok a naplomba :)
kulonben en is akartam nyitni egy klubbot ugyanezzel a cimmel :)))
Csajok én léptem. megjött apa, s egy hete lassan hogy nem találkoztunk. Csók, még jövök.
Jajjj, úgy örülök nketek. olyan lendületet adtatok megint.
Nekem rendes gáz sütőm van. Takarékon szerintem kell neki fél óra, úgy hogy, többször megforgatom.
Üresen árulják, s neked kell beletölteni. Csavaros kupakja van.
ja, kb. meg ugyi, ez sütőfüggő is. nekem villany van. 200 C-on szoktam sütni
Most lehet, hogy furcsát kérdezek, de gondolom ebbe a spraybe benne van az étolaj, vagy nekem kell beletöltenem? Hiába még csak nem is láttam soha ilyet:)
biztos át lehet vágni, enyém is bekajálta, hihi
asszem intersparba vettük. De piacokon is lehet kapni, ahol árulnak konyhai kiegészítőket.
Akkor kb. annyi mint az oljban, amikor takarékom sütöm. Ez jó. A sprayt hol lehet kapni?
szép színe is lesz, át is sül. mennyi idő? foggalmam sincs... figyelni szoktam, meg megbökködöm villával. első fele szerintem min. 15 perc, inkább 20. átfordítom, ott már fele idő is elég neki.
Ezt én is épp kérdezni akartam:)
Mennyi idő alatt sül meg, mondjuk egy szelet rántott csirke mell filé így?
Hol lehet kapni ilyen olajspray-t? Hátha át tudnám vágni:-DDD
Az én férjemnek meg totál mindegy, mert ő szinte soha nem eszik húst, csak nagyon ritkán:)
Sütőpapíron, pict befújva olajsprayvel minden megsül sütőben. a sprayvel, meg sok 6-7 fújás tesz kis 1 tk-nyit. szóval frankó
Emlékszem, de én úgy soha nem próbáltam. A férjem szerintem kivágna a hússal együtt:-DDD Neki muszáj mindent hagyományosan elkészítenem, ezért is jó a WW mert nem kell külön főznöm. Én is ehetem ugyanazokat, csak kevesebbet.
És szépen megsül, aranybarnára? Mennyi idő alatt?
Én a mirelit, előre bepanírozott húsokat már sütöttem így és krumplit is. Viszont nyersen bepanírozottat semmit.
Tapasztalat?
Én mostanában ha sütök rántott húst, akkor tepsiben csinálom. Sütőpapíron. Olajsprayvel meg megfújkálom picit a tetejét. Minimális így az olajbevitel. S finom ízletes lesz a hús is.
Emlékszem régen beszélgettünk olyanról is, hogy tepsiben is megsülnek minimális olajon, vagy akár olaj nélkül a rántott ételek. Emlékeztek?
Igen, ez is fontos nézőpont. :)
Nem:-)
Rántott sertéshusiból egy tenyérnyire szoktam 10 pontot adni. Mondjuk nem mindegy hogy az én tenyeremet vesszük-e alapul vagy a férjemét:-DDD
Én és anyu is ekkorákat szokott vágni.
ja, így ok. Csak én nagyobb szeletekben csinálom
Mondjuk ezért szeretek minden főzésnél pontozni, mert akkor biztos, hogy jól számolok. Mert tényleg mindenki máshogy készít mindent.
Én szép vékony szeleteket tudok vágni:), épp csak kiklopfolom, akkor is vékony marad. De szerintem Kriszta nem egy tenyérnyi húsra gondolt. Nem?
Hát én nem tudom. Az a baj hogy ez teljesen egyéntől függ, anyósom mindig kis csíkocskákra szokta vágni és úgy rántja ki és én is így csinálom.
Hogy is magyarázzam. Szóval amikor félbe vágod a csirkemellet, lesz rajta az alján (a csont felől) egy picike darab. Kb. akkorára szoktuk felvágni az összeset és így rántjuk ki. Én abból a méretből adok két darabra 6 pontot. Az szerintem nem sok, mert még 10 deka sincs maga a hús.
Vagy kiindulhatunk abból is, hogy amikor a mekiben veszünk rántott csirke falatokat, az a mennyiség is 6 pont a WW táblázat szerint.
Otthon a füzetemben szépen le van vezetve minden, majd este beírom és akkor tisztábban látunk.
További ajánlott fórumok: