Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Lépcsőház, kutyaszőr fórum

Lépcsőház, kutyaszőr (beszélgetős fórum)


19. michelle.r (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 15:25

Nagyon betegnek kell lennie egy kutyának, hogy az utcáról a lakásig annyi szőr hulljon ki belőle, hogy azért morogni lehessen. A port meg pláne nem a kutyád hordja oda.


Szavazzátok meg, hogy minden héten valaki más takarítja végig az egész lépcsőházat, négy emelet max. egy óra, vagy inkább a fele.


Ha erre nem hajlandóak, akkor a közös költségből vegyetek fel takarítót. Hihetetlen, hogy mindenből lehet problémát csinálni.

18. simple (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 14:27
Fel kell venni egy takarítót, aki jön hetente. Nálunk a díja bele van építve a közösköltségbe. Lakógyülésen fel kell venni napirendi pontnak, és megszavaztatni. Gondolom ha senki nem akar takizni, megszavazzák.
máj. 14. 13:18
Akkor ezek szerint abban állapodtatok meg, hogy a takarítást magatok intézitek.
16. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 13:17

Házmester már nagyon régóta nincs.

Max. gondnok, de ez se minden társasházban.

A takarítás attól függ, hogy a tulajdonosok mit szavaztak meg.

Takarítót alkalmaznak, amit a ház fizet a befizetett közös költségekből, vagy a lakók maguk takarítanak.

Ha van takarító, akkor rajta lehet számon kérni. Ha a tulajdonosok, az már nehezebb ügy.

máj. 14. 11:01

Nálunk hatalmas cirkuszok voltak abból, hogy egy 9 lakásos tárhasházba beköltözött egy "medve". Hatalmas kutyus, akit alig visznek ki, folyamatosan a lakásban vannak. Éjszaka kiosonnak a kertbe, ahol rendszeresen találunk kutyakakit...télen, hóban, latyakban a bejárati ajtótól a lakásukig iszonyat kosz, sár..., amit nem takaritanak...

Ha ti nem csináljátok a felfordulást és tisztelitek, hogy nem mindenki szeretne kutyát a környezetében akkor ez nem a ti ingetek :) a mi szomszédunk meg sem köti a kutyát, aki ugrál mindenkire. Ez nem a kutyus hibája!!

sajnos a házban nagyon sok feszültséget okoz...

Volt korábban is lakó kutyával, soha nem volt semmi gond...

14. Greeneyed (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 10:10

Nem miattatok van kosz. Amíg a lakásból a lépcsőházon át a kutyával kimentek az utcára illetve vissza, addig nem hullik el annyi szőr, hogy koszt csináljon. A szőr nagy része nálatok, a lakásban gyűlik össze.


Csak kell egy bűnbak.


Ugyanez volt, amikor a biciklimet vittem fel a bérelt lakásba (a közös tárolóból már loptak kerékpárt). Mindig figyeltem, hogy ne hagyjak magam után koszt, ha esett az eső, akkor feltöröltem a csíkot, amit a bicikli kereke maga után hagyott, de folyton csesztetve voltam, hogy miattam van kosz.

Egyszer találtam egy szép nagy adag emberi szart a lépcsőházban, nyilván bejutott valahogy egy hajléktalan, hogy ott aludjon, de miattam volt kosz, nyilván.

máj. 14. 09:30
De ezt miért nem lehet a közös költségbe beépíteni? Életemben nem hallottam ilyet, hogy külön szedik erre a pénzt. Én is 4emeletesben lakom, hetente van takarítás, több kutya is van felettünk is, és soha nem láttam még kutyaszőrt a lépcsőházban (bár nem is szoktam direkt ezt nézni). Most nem azért de a franc se takarítaná a lépcsőházat, nyilván ha valamit kiszórok/kiöntök akkor azt igen, de mások helyett meg aztán végképp nem.
12. Lanvin
máj. 14. 09:20
Négyemeletesben lakunk (mi a 4.-en), heti egyszer péntekenként jön a takarító. A másodikon lakik két kutya, akiket rendszeresen visznek sétálni. Az 5-7. nap a teljes lépcsőház úszik a szőrben, baromi gusztustalan.
máj. 14. 09:10

Volt takarító, de csak maszek, szedni kellett a pénzt és ebbe nem volt semmilyen együttműködés..

A társasházkezelő meg nem hajlandó ezzel foglalkozni , mondván a többi épületbe megoldják a lakók és mivel 4 tömb tartozik egyhez, nem rendelnek ki céget

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Papája)
máj. 14. 09:01

Itt a baj az inkàbb, hogy sok lakó a kutya mögé bújva úgymond SEMMIT sem takarít. Kutya előtt is , mikor nem volt házmester , a patkány bejött…

Mi fokozottan figyelünk a kutya miatt, de mint mondtam, más lustaságát nem nyelem be azért mert állatot tartok . Áll a por a korlátokon is vastagon .. azt mivel csinálja a kutya?😄 odafújja?

9. Görögtánc (válaszként erre: 8. - Bichi)
máj. 14. 08:52
Jajj, de ezek a rosszakarók szelektíven elnézőek. Ha zavarja a kutya, akkor mindenbe bele fog kötni.
8. Bichi (válaszként erre: 6. - Papája)
máj. 14. 08:48
Ennyi erővel a gyerekes, akinek kiflit csócsál a gyereke felfele, ő is takaríthatna, mert végig morzsáz...
7. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 08:24

Csak van lakógyűlés,,vagy hívjátok össze.Ott kell megbeszélni.

Vagy a házkezelőnek,,(aki nem a házmester) szólni.

Mondjuk egy ilyen helyen az alsó lakók szívnak ,,ott van a kosz java.

A földszintes,,főleg egy esős,,levélhullós,napon ,,pl. mindennap szötymöröghetne.Nyilván nem fog,,amíg a felsőkön csak elég feltörölni esetleg.

6. papája (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 08:06

Te a szintedet takarítod, de a kutya a többiek szintjén is végig sétál és koszol. Tehát nyugodtan szaladozz le és takaríts. Nyilván mire felértek a szintedre, addigra lekopik a kutyáról az utca kosza a többiek bosszantására.


Beszéljétek meg a lépcsőházban, vállalja-e valaki a takarítást. Neki fizessetek, mindenki jól jár.

5. Charlize (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 08:00

Nálunk van takarító. Heti 2x jön. A földszinten lakó nagytestű, hosszú szőrű fehér kutya szőre lóg a korlátról, fent a 2. emeleten. De találtam fehér kutyaszőrt a ruhámon a munkahelyemen is. A teremgarázsban trenírozzák rosszidőben, ott szőrcsomók vannak.

Kutyára elvileg allergiás vagyok, a gyerekemnél kialakulóban van az asztma. Nekünk nincsenek jogaink.

Tiszta, jólnevelt kutya, de akkor is bammeg…

4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 14. 07:54
Leszögezem, én nem vagyok kutyás, de 40 éve takarítom a mi szintünket, amit összekennek :) Még a lépcsőkorlátot is mosogatom, amiről fekete szőr lóg, ahogy megy le gyalog, dörgölődik hozzá. De lehet mást tenni? Nem értem, amennyit veszekednek rajta, annyi idő alatt meg lehet csinálni, vödör víz és rongy.
máj. 14. 07:46
Miért nincs legalább néha takarító? Azért egy ekkora házban nem ártana, főleg ha ilyen viták vannak... Kövi lakógyűlésen vesd fel, hogy legyen. Amúgy meg ha tényleg eltakarítasz a kutyád után, akkor te tiszta lelkiismerettel megmondhatod, hogy te kiveszed a részed, és pont. Mert amúgy mit csinálnak, hőbörögnek egy kicsit aztán kész. Ne vedd magadra, ha nem neked szól...
máj. 14. 07:44
Nem tudom, ki találta ki a kutyás részt, de nonszensz.
máj. 14. 06:27

Sziasztok,

Elsősorban kutyásokat kérdezek.

Egy 4 emeletes társasházban január 1óta nincs házmester, nincs ki rendszeresen takarítson, így a lakók takarítják a saját szintjüket , már aki takarít(!)

Nekünk és mèg egy másik lakóknak van kutyája és újabban elő vagyunk véve, hogy miattunk koszos a lépcsőház.

Mi rendszeresen takarítunk a saját szintünkön és véleményem szerint, ha minden emeleten rendszeresen meg van csinálva , nem szabadna, hogy halomban álljon a por stb.

Amennyiben lenne egy házmester és azon felül lenne kutyaszőr, már mennék is összeszedni! De, mivel tudom hogy 4ből 1ember hajlandó takarítani néhány emeleten , más lustasága miatt nem fogok leszaladozni HELYETTÜK megcsinálni. Mivel a por is vastagon áll, az pedig nem a kutyák miatt van.

A kérdésem, hogy szerintetek kinek lehet ebben igaza? Hogyan lehet ezt kezelni?

Köszi a választ!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook