Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) fórum

Reg-enor TAPASZTALATOK megosztása (nem vitakör!) (beszélgetés)


8135. Ciculinó
2016. jún. 29. 11:46
Kedves Regenorozók!Van egy bontatlan üveg REg-enorom 5000ft átadnám.Ha vkit érdekel írjon privátba.Üdv.
8134. margó1965 (válaszként erre: 8133. - Debrecen88)
2016. jún. 29. 11:39

Hű, de rendes vagy!

Nagyon köszi!

8133. Debrecen88 (válaszként erre: 8129. - Margó1965)
2016. jún. 29. 11:22
Kicsit hosszú, de másképp nem tudtam bemásolni......... De hátha így is tudtam segíteni!
8132. Debrecen88 (válaszként erre: 8129. - Margó1965)
2016. jún. 29. 11:21

Tartalomjegyzék

Általános javaslatok

Étrend javaslatok

Reggelire, vacsorára

Levesek

Főzelékek

Egy tál ételek

Húsételek

Tészták

Nasi helyett

Zöldséges ételek

Kenyérre valók

Köretek

Saláták

Általános javaslatok, ötletek, étrend ötletek

- Zsírral főzz, de ne zsírosan.

- A kukoricalisztből készült galuskához dupla tojásmennyiséget használjunk, és kevés

vizet.

- Az idénysalátát Reg-enorozás idején csak citrommal locsolom meg, és hétfűszer sóval

sózom meg.

- A főzelékeket gyakran fogyasztjuk, a rántást rizsliszttel készítve. Még a tökfőzeléket is

szeretjük vele tejföl nélkül, kis hagymával készítem a rántást.

Az étkezésekhez mindig egyetek zöld salátát, lehetőleg nyersen, bármennyit.

A hús ne legyen nagyobb, mint ami a tenyeretekbe belefér.

A zöldség köretek kb. 40 dkg-osak legyenek.

Rizsből a barna rizst használjátok, de még jobb a kis GI (glikemiás indexű) köles,

hajdina, vagy gersli.

A kúra alatt fogyasztható:

Zöldségfélék: bab, borsó, lencse, kukorica, cékla, zöldpaprika, paradicsom, káposztafélék,

karfiol, brokkoli, kínai kel, karalábé, hagymafélék, retekfélék, sárgarépa gyökér.

Citrom, grapefruit.

Kolbász, szalonna, sonka, tojás, máj, májkrém, mindenféle hústermék, zsír.

Rizsliszt, teljes kiőrlésű rozsliszt, rizs. Teljes kiőrlésű rozskenyér, pirítva.

Mellőzzük a fogyasztását az alábbi termékeknek:

Tej, vaj, sajt, túró, tejföl, margarin, olaj, savanyúság, méz, cukor, tészta, krumpli,

kenyérféleségek, sütemények, péksütemény, gyümölcs, savanyúság, ecet, lekvár, olajos

magvak, cukros üdítő, szörp, szénsavas italok, alkohol.

Mintaétrend:

Reggeli-vacsora:

- két szelet pirítós kenyér mellé

o két főtt tojás

o két tükörtojás

o rántotta két tojásból

o egy szelet szalonna

o kolbász (8-10 cm)

o sonka

o májas (6 cm)

- zsíros kenyér

- bundás kenyér

- paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma

- tea, MSM porral vagy citrommal, cukor nélkül

- kávé, tej és cukor nélkül

Ebéd:

Levesek:

- gulyásleves

- húsleves

- rizsleves

- korhelyleves

- paradicsomleves

- zöldségleves

- borsóleves

- bableves

- lencseleves

- tojásleves

Főételek:

- pörköltek (mindenből)

- párolt mindenből

- rántott mindenből

- rizses hús

- fasírt

- hurka-kolbász

- töltött paprika

- töltött káposzta

- lecsó

Édes káposztából lehet citrommal készített savanyúságot tálalni főételeink mellé.

Főzelékek:

- bab-, borsó-, lencse-, tök-, kelkáposzta-, sóska-, répa-, spenót-, kaporfőzelék

- paradicsomszósz

A tálalt ételekbe érdemes 1-3 evőkanál kacsa, vagy libazsírt keverni, hogy megemelkedett

szintű epeürülés történjen.

Köretek:

- rizs

- párolt zöldség

- kukorica, bab, borsó

Savanyúság:

- cékla

1. hét:

Hétfő

Reggeli: piritós, sonka, zsír, paradicsom

Ebéd: húsleves

csirkepörkölt rizs, ubi sali

Vacsora: rozsos kenyér avyg rizibizi, töpörtyű, hagyma

zakuszka, paradicsom

Kedd

Reggeli: pirított kenyér, töpörtyűkrém, paprika,

paradicsom

Ebéd: csirkepörkölt, nokedli

uborka saláta

Vacsora: zöldbabfőzelék, sült virsli

kolbászos gumipogácsa

Szerda

Reggeli: zsemle, sonka, zsír

paradicsom

Ebéd: zöldbabfőzelék, sült virsli

Vacsora: rozsos zsemle, hagymás tojásrántotta,

retek, paradicsom

Csütörtök

Reggeli: zakuszka, kenyér pirítva, paradicsom

Ebéd: húsleves

zöldbabfőzelék, sült virsli

Vacsora: szalonna, töpörtyűkrém, kenyér

paprika, retek

Péntek

Reggeli: kenyér, szalámi zsírral pirítva, paprika

paradicsom

Ebéd: ua. mint a reggeli

Vacsora: párolt zöldborsós kukorica

sült krumpli, rántott hal

Szombat

Reggeli: szalonna, paradicsom, kenyér pirítva

Ebéd: párolt zöldborsós kukorica

rizs, rántott hal

Vacsora: pirítós, szalonna, salátával, hagymával

Vasárnap

Reggeli: sonka, kenyér zsírral, paradicsom

Ebéd: húsleves

vadas, párolt zöldség, citrommal

Vacsora: sós pite, párolt zöldség

debrecenivel

2. hét:

Hétfő

Reggeli: kenyér zsarrel, sonka, paradicsom

Ebéd: húsleves

vadas rizzsel

Vacsora: szalonna, szalámi, kenyér

retek, paradicsom

Kedd

Reggeli: pirítós kenyér, tojás, paradicsom

Ebéd: lencse oldalassal

Vacsora: szalonna, rakott erdélyi

szalonna, retek, uborka

Szerda

Reggeli: zsíroskenyér, felvágott, paprika

Ebéd: zöldbabfőzelék

sült virsli 3-4 kanál libazsír

Vacsora: szalonna, felvágott, kenyér

retek

Csütörtök

Reggeli: sült húsos pirítós, zsír, paprika

Ebéd: paradicsomos káposzta oldalassal vagy sült hússal

Vacsora: felvágott, zsíroskenyér, retek

Péntek

Reggeli: sült húsos pirítós, zsírral

Ebéd: májjal töltött rántott gomba

gombás, tojásos, hagymás rizs

párolt zöldborsó, kukorica

Vacsora: felvágott, zsíroskenyér, retek

Szombat

Reggeli: zsíros pirítós, paprika

Ebéd: sertés pörkölt rizzsel

párolt sárgarépa

Vacsora: zsíros pirítós, újhagyma

tepertő

Vasárnap

Reggeli: felvágott, paradicsom, pirítós zsírral

Ebéd: húsleves

kolbászkrémmel töltött karaj

párolt káposzta, sült krumpli

Vacsora: pirítós, sültszalonnal, főtt tojás, hagyma, paprika, paradicsom, káposztasaláta

3. hét:

Hétfő

Reggeli: májkrém,pirítós zsíroskenyér, paradicsom

uborka

Ebéd: paradicsomos káposzta

sült oldalas

Vacsora: húsleves

Kedd

Reggeli: kolbász, pirítós zsíroskenyér, uborka

Ebéd: kolbászkrémmel töltött karaj

párolt káposzta, rizs

Vacsora: sütőtök leves

rizseshús

Szerda

Reggeli: májkrém, pirítottkenyér zsírral, paprika

Ebéd: sütőtök leves

fejtettbab főzelék sülthús

Vacsora: húsleves

kenyér, szalonna, retek

Csütörtök

Reggeli: kolbász, pirított zsíros kenyér, zöldségek

Ebéd: kolbászkrémmel töltött karaj

párolt káposzta, rizs

Vacsora: sütőtök leves

gombaleves, zöldbab hurka vagy kolbásszal

Péntek

Reggeli: szalámi, kenyér, paradicsom

Ebéd: milánói fejtettbab

töpörtyűs pogácsa

Vacsora: szalonnás, hagymás tojásrántotta,

paradicsom, kenyér pirítva

Szombat

Reggeli: Vacsora maradéka

Ebéd: szuki bab, kenyér pirítva, lencsefőzelék, sült kolbász

Vacsora: Fokhagymás zsíros pirítós

Retek

Vasárnap

Reggeli: Sült húsos kenyér pirítva, zsírral, paprika

Ebéd: ragu leves

rántott csirke vegyes köret

káposzta saláta

Vacsora: pirítós kenéyr, sült császár szalonna, hagyma, retek, paprika, paradicsom,

káposztasaláta, cékla

4. hét:

Hétfő

Reggeli: virsli, kenyér, paprika

Ebéd: sárgaborsó főzelék

sült virsli +3-4 evőkenál zsír

Vacsora: töpörtyű, pirított kenyér, paradicsom

Kedd

Reggeli: sonka, kenyér,zsír paradicsom

Ebéd: töltött csirkecomb kukoricás

rizs, krumpli saláta

Vacsora: párolt kukorica

sült virsli, zsírral

Szerda

Reggeli: sonka, szalonna,pirított kenyér

zöldségek

Ebéd: rakott kel, karfiol rizzsel

Vacsora: tükör tojás, szalonna

kenyér, zöldségek

Csütörtök

Reggeli: zsíros pirítós kenyér

paradicsom, uborka

Ebéd: székelykáposzta

Vacsora: húsleves

Péntek

Reggeli: sonka, kolbász, kenyér

paprika, paradicsom

Ebéd: rakott kel, 3-4 evőkanál liba-, kacsazsír

Vacsora: sültszalonna piritós zöldséggel

Szombat:

Reggeli: sonka, szalonna, kenyér

Ebéd: borsófőzelék, sülthús, sült szalonna

cékla

Vacsora: májgombóc leves,lencse főzelék kiszedés után 1-3 evőkenál zsír

Vasárnap

Reggeli: májkrémes pirítós, zsírral

paprika

Ebéd: húsleves

vidróczki aprópecsenye , zsírral

cékla

Vacsora: emeletes bundás szendvics

31 napos Reg-Enor étrend

„Sok szeretettel ajánlom ezt az egyszerű étrend-mankót mindazoknak, akik a Reg-Enor kúra

mellett döntenek. Nekem segített.”

1. nap

reggeli: pirítós, mangalica zsír, paradicsom, paprika, tea

ebéd: sárgaborsó főzelék, Stefánia vagdalt, pirítós

vacsora: pirítós, szalonna, uborka (zöld)

2. nap

reggeli: kolbász, pirítós, paprika, facsart grapefruit

ebéd: lecsó kolbásszal

vacsora: pirítós, Stefánia vagdalt hidegen, sonka, zsír, zöldségek

3. nap

reggeli: pirítós, tojásrántotta sonkával, paradicsom, paprika, tea

ebéd: párolt zöldség, csirkemell grillezve, (zsírban sütve), pirítós

vacsora: virsli, kevés mustárral, zsíros pirítós, zöldség, tea

4. nap

reggeli: libazsíros pirítós, paradicsom, tisztított víz

ebéd: csontleves, rizs, rántott hús, grillezett zöldség

vacsora: mangalica szalonna, paradicsom, tea

5. nap

reggeli: sonka, zsíros kenyér, zöldség

ebéd: paradicsomos káposzta sült csirkével

vacsora: gyulai kolbász, zsíros pirítós, paradicsom, paprika

6. nap

reggeli: zsíros kenyér, sonka, paradicsom, paprika

ebéd: húsleves, csirkehús, sült hús, zöldségek

vacsora: főtt kukorica, zsíros kenyér, paradicsom

7. nap

reggeli: pirítós, szalámi, kolbász, paprika, facsart grapefruit

ebéd: lencsefőzelék sült kolbásszal, sültszalonna taréj

vacsora: császárszalonna, pirítós, zöldség, tea

8. nap

reggeli: kolbász, zsír, pirítós, zöldség

ebéd: paraszt tál( rizs vagy rizibizi, szalonna, hagyma, kolbász sütőben összesütve),zöldségek

vacsora: zsíros kenyér, minőségi virsli, kolbász, zöldségek

9. nap

reggeli: zsíros kenyér, minőségi virsli, zöldség

ebéd: tökfőzelék sült oldalassal

vacsora: virsli, pirítós, paradicsomsaláta

10. nap

reggeli: rántotta, pirítós, paradicsom

ebéd: rizses lecsó, tepertő, pirítós

vacsora: rakott erdélyi szalonna, szalámi, pirítós, zöldség saláta, tea

11. nap

reggeli: pirítós, zsír, szalámi, zöldség, tea

ebéd: gulyásleves, rizses lecsó kolbásszal

vacsora: chillis bab, kolbász, rakott szalonna, hagyma, zöldség

12. nap

reggeli: szalámi, szalonna, pirítós, zöldség

ebéd: húsleves, rizs, vadas

vacsora: pirítós, tepertő, szalonna, zsír, zöldségek

13. nap

reggeli: kolbász, zsír, pirítós, paprika, paradicsom

ebéd: gulyásleves, pörkölt, rizs, paradicsom

vacsora: császárszalonna, libazsír, pulykamell sonka, pirítós, zöldségek

14. nap

reggeli: sonka, rántotta, zsír, pirítós, tea

ebéd: tökfőzelék, kolbásszal, sült szalonnával

vacsora: kukorica, zsír, sonka, céklasaláta + sárgarépával + MSM/C, pirítós

15. nap

reggeli: pirítós, zsír, sonka, kolbász, zöldség, víz

ebéd : rizs, sült csirke, cékla saláta, grapefruit ital

vacsora: pirítós, császár szalonna, kolbász, tepertő, zöldségek

16. nap

reggeli: pirítós, kacsazsír, tepertő, kolbász, zöldségek, tea

ebéd: tojásos lecsó sült szalonnával, pirítós,

vacsora: kenőmájas, sonka, tepertő, pirítós, paradicsom, paprika, víz

17. nap

reggeli: mangalica zsíros pirítós, tea

ebéd: zöldség leves, baconba tekert csirke máj, rizs, céklasaláta

vacsora: pirítós, virsli, szalonna, kenőmájas, zöldségek

18. nap

reggeli: tepertő, kenőmájas, zsír, pirítós, grapefruit ital

ebéd: sertés pörkölt rizzsel, uborka, paradicsom, paprikasaláta

vacsora: tepertőkrémes pirítós, paradicsom, tea

19. nap

reggeli: tojásrántotta szalonnával, pirítós, zöldségek

ebéd: sárgaborsó leves, sertés flekken rizzsel, cékla saláta

vacsora: libazsír, pirítós, paradicsom, tea

20. nap

reggeli: kacsazsír, pirítós, sonka, zöldségek, víz

ebéd: csontleves, marhapörkölt rizzsel, uborkasaláta

vacsora: zsíros pirítós, sonka, téliszalámi, kenőmájas, zöldhagyma, tea

21. nap

reggeli: kenőmájas, téliszalámi, pirítós, tea

ebéd: zöldségleves, rakott kelkáposzta tejföl nélkül

vacsora: császárszalonna, zsír, pirítós, zöldségek

22. nap

reggeli: tepertő, zsír, pirítós, paprika

ebéd: gulyásleves, csirkemell pörkölt rizzsel, uborkasaláta

vacsora: tepertőkrém, szalonna, sonka, pirítós, paradicsom

23. nap

reggeli: zsír, sonka, szalámi, paprika, tea

ebéd: tojásos lecsó kolbásszal, pirítós, uborka

vacsora: szalámi, zsír, tepertő, zöldségek, pirítós

24. nap

reggeli: kacsazsíros pirítós, paprika, paradicsom, tea

ebéd: nyitrai finomfalatok gombás rizzsel

vacsora: erdélyi szalonna, pirítós, paradicsom, víz

25. nap

reggeli: szalonna, paprika, pirítós, MSM/C ital

ebéd: erdélyi fatányéros, rizs, uborkasaláta

vacsora: zsír, tepertő, pirítós, zöldségek

26. nap

reggeli: kolbászkrém, pirítós, tea

ebéd: zöldség leves, cigánypecsenye rizzsel, vegyes saláta

vacsora: sülthurka, zsír, pirítós, víz

27. nap

reggeli: tepertő, szalonna, pirítós, zöldség, tea

ebéd: zöldség leves, sült harcsafilé rizzsel, paradicsom

vacsora: zsíros pirítós, szalámi, uborka

28. nap

reggeli: tojásos virsli, pirítós, paradicsom

ebéd: csontleves, kelkáposzta főzelék marhapörkölttel

vacsora: sült szalonna, pirítóssal, uborka

29. nap

reggeli: gyulai kolbász, zsír, pirítós, tea

ebéd: húsleves, sült hús krumplival, répás céklasaláta

vacsora: zsíros pirítós kenyér, paprika

30. nap

reggeli: virsli, kolbász, pirítós, zsír, paradicsom

ebéd: zöldségleves, sertéspörkölt kevés tésztával, paradicsomsaláta

vacsora: szalonnás rántotta, hagyma, paradicsom, paprika, uborka

31. nap

reggeli: kacsazsír, pirítós, paradicsom, paprika

ebéd: töltött káposzta ( édes káposztába töltve, paradicsommal/citrommal savanyítva) tejföl

nélkül

vacsora: szalámi, szalonna, pirítós, zöldségek, tea

Reg-Enor étrend

1. nap

R: 5 dkg pirítós zsírral,paradicsom paprikás kolbász zsírral 2 sz sonka paprika

E: Lencsefőzelék tejföl nélkül,(4 dl ),1 fasírt, 1 sz sült tarja

V: 1 sz pirítós,3 dkg erdélyi szalonna ,sok zöldség

2. nap

R: 15 dkg lecsókolbász 1 sz pirítós,mustár

E: 2 hagyma,4 paprika ,2 paradicsom,3 dkg libazsírból lecsó,1 pár virsli 1 pirított kenyér

V: 1 sz. vajas pirítós,7 dkg sonka,paprika,paradicsom.

3. nap 1400 kcl

R: 1 sz pirítós,2 tojásrántotta,sonka,1 reszelt cékla

E: Párolt zöldség, (40 dkg), libazsírban sült csirkemell (20 dkg),1/2 sz pirítós

V: 1 p debreceni mustár,1 sz pirítós, vagy tkiörlésű zsemle

4. nap

R: 1 sz. kacsazsíros pirítós fokhagymával,paradicsom

E: 1 sz rántott hús rizibizivel,savanyúság ecet és cukor nélkül

V: 1 sz pirítós,zsírral, sonkával,paprika

5. nap 1400 kcal

R: 1 sz zsíros pirítós,sonka,paprika

E: paradicsomos káposzta 1 egész csirke combbal.

V: 1 sz zsíros pirítós kenyér,1 pár virsli

6. nap 1350 kcal

R: 1 sz zsíros pirítós,zöldségek

E: Húsleves,sültoldalas,párolt zöldség

V: 10 dkg főtt kukorica 1 sz. pirítós 4 karika szalámi.

7. nap 1300 kcal

R: Hagymás tojás,1 sz pirítós zsírral

E: kelkáposzta főzelék sült csirkecomb.

V: 5 dkg császárszalonna 1 sz pirítós paprika

8. nap 1300 kcal

R: 1 sz. pirítós 10 dkg parizer ,retek

E: 10 gomba,3dkg szalonna,hagyma,mirelit zöldség 10dkg, sütőben összesütni,saláta

V: 1 sz. pirítós 10 dkg parizer ,retek

9. nap 1400 kcal.

R: 1 sz zsíroskenyér,2 főtt tojás retek

E: Rakott kelkáposzta tejföl nélkül barna rizzsel

V: s.flekken mustár,párolt brokkoli.

10. nap 1260 kcal.

R: 2 tükörtojás,1 sz pirítós

E: gulyás leves

V: 1 pár debreceni mustár 1 sz pirítós zsírral

11.nap

R: 1 sz zsíros pirítós,paradicsom,paprika

E: chilis bab kacsazsírral

V: sültszalonnal, pirítós, hagyma

12. nap 1350 kcal

R: Hagymás tojás 2 tojásból,1 sz pirítós

E: töltött káposzta gerslivel, 1 sz. pirítós, vagy 1 t.kiörl zsemle

V: 1 sz pirítós,kenőmájas, zsír

13 nap

R: 1 sz libazsíros pirítós 1 pár virsli,mustár

E: rizses hús, zsírral vagy szalonnával

V: 3 dkg császárszalonna,5 dkg sonka,1 sz pirítós barna rizzsel

14.nap 1300 kcal

R: 1 sz pirítós kenőmájas

E: csirkepörkölt, rizibizivel, vagy főtt kölessel, nagy tál saláta

V: tepertőkrém 1 sz pirítós, fekete retek

Reggelire és vacsorára valók

Meleg szendvicsek toast sütőben

Kolbász, szalonna, főtt tojás, sült zsír, szalámi, májkrém, házi töpörtyű krém, tonhal konzerv

feltétek valamelyikével

Tojás rántotta

Szalonnával, hagymával vagy kolbásszal

Tükörtojás

Hagyma és minőségi virsli alásütve (vagy virsli nélkül)

Zöldségek:

Paradicsom, hagyma, paprika, uborka, retek, stb.

Emeletes bundás szendvics

Hozzávalók: 9 szelet kenyér (ebből 3 db emeletes szendvics lesz) libazsír, virsli, kolbász, 6 db

tojás

Elkészítés: Megkenjük az egyik szelet kenyeret zsírral, beborítunk szalonnával és befedjük a

következő kenyérszelettel, melynek mindkét oldalát megkenjük zsírral. Erre kolbászt

pakolunk és befedjük a harmadik szelet kenyérrel, melynek belső oldalát szintén megkenünk

zsírral. A szendvicseket a felvert tojásba mártjuk, mint a bundás kenyeret. Tepsibe téve kb. 30

perc alatt megsütjük 200 fokos sütőben.

Tepsis lapcsánka kolbásszal és hagymával (Szabó Sigfrid ajnlása szerint

határeset!)

Hozzávalók:

5 nagyobb krumpli, 2 egész tojás, 4 púpos ek. liszt, só, bors, 2 nagy hagyma, 10 dkg kolbász,

5 dkg kolozsvári szalonna

Elkészítés:

A krumplit lereszeljük, összekeverjük a tojással, a liszttel és a fűszerekkel. A hagymát, a

kolbászt és a szalonnát kicsit összesütjük. A tésztából kis halmokat teszünk a tepsibe és a

hagymával körülrakjuk. 200 fokon kb. 40 percig sütjük.

A hagymából dupla adag is készíthető, felével megsütni másik felével tálalni.

Levesek

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 2 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg

sütőtök, 15 dkg császárszalonna, kb. 1,2 l húsleves,

szerecsendió, só, bors

Elkészítés : A tököt meghámozzuk, felkockázzuk és puhára sütjük.

Közben a hagymát, a fokhagymát és a szalonnát megdinszteljük. Hozzáadjuk a sütött tököt és

felengedjük a levessel. Befűszerezzük és átforraljuk. Ezután turmixoljuk.

Pirított kenyérkockával és pirított szalonnával tálaljuk.

Far -hát leves

Hozzávalók: 2 csirke far-hát, 1-1 szál sárga- és fehérrépa, 1 db

karalábé, kevés hagyma és paprika, 50 dkg zöldborsó, só, bors

Elkészítés: A húst kevés zsíron fehéredésig pároljuk. Ezután

hozzáadjuk a répákat és a karalábét. Félpuhára pároljuk és felengedjük vízzel. Fűszerezzük és

hozzákeverjük a zöldborsót. Ha megpuhult, galuskákat szaggatunk bele 2 tojásból.

Zöldségleves

Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 kis karalábé,

húsleves vagy húsleves kocka, petrezselyemzöld, só, bors,

galuska: 2 tojás, liszt

Elkészítés:A zöldségeket felkockázzuk és kevés zsíron fedő alatt félpuhára pároljuk.

Felengedjük a húslevessel vagy vízzel és beletesszük a húsleves kockát. Felforraljuk majd

ízesítjük. Ha zöldségek puhára főttek beleszaggatjuk a galuskákat. Petrezselyemmel

megszórva tálaljuk.

Májgombóc leves csirkehússal

Hozzávalók: 6 db csirkecombról levágott farrész, 2 nagy szál

sárgarépa, 2 kisebb fehérrépa, 5-6 kisebb krumpli, kb. 25 dkg

zöldborsó, pici hagyma, kb. 10 dkg kenőmájas, 1 tojás,

zsemlemorzsa, só, bors, petrezselyem, majoranna

Elkészítés: A farrészeket zsíron fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk és felengedjük annyi

vízzel ami éppen ellepi. Félpuhára pároljuk majd hozzáadjuk a feldarabolt sárga- és

fehérrépát. Sóval, borssal, petrezselyemmel és kevés majorannával ízesítjük. Tovább pároljuk,

majd ha már a zöldségek is majdnem puhák felengedjük vízzel és hozzáadjuk a krumplit,

kicsit később a zöldborsót és végül a májgombócokat.

Májgombóc: A hagymát zsírban megfuttatjuk, ha kihűlt hozzákeverjük a kenőmájast, a tojást

és fűszerezzük (só, bors, majoranna, petrezselyemzöld). Alaposan összedolgozzuk és

hozzáöntünk annyi zsemlemorzsát, amennyit felvesz. Laza formálható legyen.

Húsleves

Valamilyen hús (pl. marha, csirke, stb), zöldségek: sárga- és

fehérrépa, zeller, karalábé, paprika, hagyma, fokhagyma,

kelkáposzta, fűszerek: só, bors, köménymag

Gomba leves

Hozzávalók: 1 kicsi hagyma, fél kg gomba, 1 szál sárgarépa, 1 fakanál liszt, zsír, pirospaprika,

só, bors, petrezselyem

Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, rátesszük a szeletelt gombát és a felkarikázott

sárgarépát. Puhára pároljuk. Megszórjuk a liszttel, kevés pirospaprikával és felengedjük

vízzel. Ha felforrt ízesítjük. Szaggathatunk még bele nokedlit.

Karfiol leves

Hozzávalók. 1 fej karfiol, 2 szál sárgarépa, liszt, zsír, pirospaprika, só, bors

Elkészítés: a karfiolt rózsáira szedjük, hozzáadjuk a sárgarépát és vízzel felengedjük. Puhára

főzzük. Közben megcsináljuk a rántást és beleöntjük. Ha felforrt beízesítjük. Nokedlit is

szaggatunk bele.

Főzelékek

Kapros zöldbabfőzelék

Hozzávalók: 25 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, 2 tk

pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 ek liszt, 1 kis

csokor kapor, 1 babérlevél, 2-3 szem burgonya, pár csepp

citromlé

Elkészítés: A hagymát a zsíron megfuttatjuk és paprikázzuk. Hozzáadjuk a babot és a

krumplit. Felengedjük vízzel és fűszerezzük. Ha megpuhult berántjuk és ha szükséges még

utána ízesítünk.

Zöldborsófőzelék kaporral

Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 ek pirospaprika, 60 dkg

zöldborsó, kapor, só, bors, 3 ek liszt

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük és rátesszük a pirospaprikát. Hozzákeverjük a zöldborsót és

felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Fűszerezzük. Ha megpuhult 3 ek lisztből készült

rántással besűrítjük

Sült virslivel vagy tojásrántottával tálaljuk.

Paradicsomos káposzta

Hozzávalók: 1 kg édeskáposzta, 5 dkg zsír, 5 dkg liszt, 2-3 dl

paradicsomlé, kis fej hagyma, só esetleg édesítőszer

Elkészítés: A káposztát és a hagymát megfőzzük. Felengedjük a paradicsomlével és berántjuk.

Ízesítjük

Zsírban sült oldalassal tálaljuk.

Sóska

Hozzávalók: Sóska, liszt, só, édesítőszer

Elkészítés: A sóskát kevés zsíron megdinszteljük, megszórjuk

liszttel és alaposan elkeverjük. Felengedjük vízzel és sóval,

édesítővel ízesítjük.

Kelkáposzta főzelék

Hozzávalók: 1 kg kelkáposzta, 1 ek zsír, 1 ek liszt, 30 dkg

krumpli, pici hagyma, fokhagyma, köménymag, majoranna,

só, bors

Elkészítés: A kelkáposztát összevágjuk és a krumplival, a fűszerekkel puhára főzzük.

Berántjuk és zsírban sült virslivel tálaljuk

Ságra borsó főzelék

Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 kicsi fej hagyma vagy egy

kis darab újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek zsír, 3 ek liszt,

pici pirospaprika, só, 2 db babérlevél

Elkészítés: A sárgaborsót feltesszük annyi vízben főni, ami jócskán ellepi. Belevágjuk a

hagymát és a fokhagymát, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Puhára főzzük. Közben a zsírból és a

lisztből rántást készítünk, teszünk bele pirospaprikát és felengedjük vízzel. Berántjuk a

főzeléket, ha szükséges még utána ízesítünk.

Zsírban sült karikára vágott virslivel tálaljuk.

Szárazbab főzelék

Hozzávalók: 25 dkg bab, kevés hagyma, 2 babérlevél, 3 fokhagyma, só,

fél citrom leve, édesítőszer, liszt, zsír, pirospaprika

Elkészítés: A babot a hagymával, 1 fokhagymával és a babérlevéllel

puhára főzzük. Közben a lisztből, a zsírból, a pirospaprikából rántást

készítünk, melyben megfuttatunk 2 gerezd fokhagymát. Ezzel berántjuk

a főzeléket és a citrommal, édesítőszerrel ízesítjük.

Lencsefőzelék

Hozzávalók: 50 dkg lencse, kevés hagyma, fokhagyma, kis darab

kolbász, édesítőszer, liszt, zsír, citromlé

Elkészítés: A lencsét vízben feltesszük főzni a kolbásszal. Ízesítjük

sóval, hagymával, fokhagymával és babérlevéllel. Közben hagymás

rántást készítünk. Ha megpuhult berántjuk és beízesítjük.

Egytálételek

Chilis bab

Hozzávalók: 50 dkg bab, 15 dkg füstölt császár, 50 dkg darált

hús, 1 fej hagyma, só, bors, 1 tk oregano, 1 tk római kömény,

1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 7 dl paradicsomlé, 3

dl sör, 4 nagyobb fokhagyma, 2-3 chili paprika, 1 dbz kukorica

konzerv (1 tk fahéj)

Elkészítés: A hagymát a szalonnával együtt megpirítjuk, hozzákeverjük a darált húst és

fehéredésig sütjük. Ezután beletesszük a feldarabolt paprikát az előzőleg beáztatott babot és

fűszerezzük. Felöntjük a paradicsomlével és a sörrel, készre főzzük. A legvégén

hozzákeverjük a kukoricát.

Szuki bab (Johanna)

Hozzávalók: 2 hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 10 dkg kolbász,

só, bors, 1 db gyöngy fehérbab konzerv, 1 db gyöngy

paradicsomos fehérbab konzerv, 1 db vörös bab konzerv sós

lében, 1 db bonduelle texas konzerv

Elkészítés: A kockára vágott hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a kolbászt

és átsütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a konzerveket a lével együtt és összeforraljuk.

Pirítós kenyérrel tálaljuk.

Rakott kel

Hozzávalók: 1 közepes fej kelkáposzta, 2 tasak rizs, 60 dkg

darált sertés hús, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, só,

kömény, majoranna, bors

Elkészítés:

A kelkáposztát sós, köményes, majorannás vízben puhára főzünk. A húst zsírban

megdinszteljük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát és fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk,

pirospaprikázzuk. Puhára főzzük. Rétegesen egy tűzálló tálba lerakjuk. Tetejét meglocsoljuk

felvert tojással és megszórjuk zsemlemorzsával. Kb. 1 órát sütjük.

Székelykáposzta

Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb, 2 fej hagyma, 1 fej

édeskáposzta, 4 gerezd fokhagyma, 4 db babérlevél, 1 tk

köménymag, kevés bors, pirospaprika, kb. 20 dkg füstölt

sonka, ízlés szerint kolbász, 2 marék rizs

Elkészítés: a hagymát megdinszteljük, rárakjuk a pirospaprikát és a húst és pörköltet főzünk

belőle. Ha már majdnem puha beletesszük a fűszereket és átforraljuk. Ezután hozzáadjuk a

felkockázott sonkát és a hosszú szálra vágott káposztát. Felengedjük vízzel és a tetejét

megszórjuk rizzsel. Puhára főzzük. Összekeverjük és beletesszük a felkarikázott kolbászt.

Felforraljuk.

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók: 30 dkg darált sertéshús, 8 dkg rizs, 1 ek zsír, 1

ek liszt, kicsi doboz paradicsompüré, só, édesítőszer, bors, 1

egész tojás

Elkészítés: A húsból, rizsből, a tojásból elkészítjük a tölteléket és sóval, borssal fűszerezzük.

Kis gombócokat formálunk, lisztbe forgatjuk és lábasba tesszük. Felengedjük vízzel,

belekeverjük a paradicsompürét, sózzuk és édesítjük. Ha puha a hús berántjuk.

Kukoricás tarhonyás hús

Hozzávalók: 70 dkg sertés lapocka, 2 fej hagyma, 2 ek lecsó vagy fél

paradicsom és pár karika zöldpaprika, só, bors, pirospaprika, 50 dkg

tarhonya, 40 dkg mirelit kukorica

Elkészítés: A hagymát zsíron megdinsztelem megszórom pirospaprikával

és hozzáadom a kockára vágott húst. Fehéredésig sütöm, majd a lecsóval,

sóval és a borssal ízesítem. Majdnem puhára főzöm. Ezután hozzákeverem az előzőleg

megpirított tarhonyát az ennek megfelelő mennyiségű vizet és végül a kukoricát. Ha

szükséges még utána fűszerezzük.

Ha elkészült céklával vagy uborkasalátával tálaljuk.

Töltött káposzta

Hozzávalók: 1 nagy fej káposzta (kb. 1-5 kg) 1 kg darált hús, rizs, hagyma,

fokhagyma, majoranna, bors, só, pirospaprika, zsír, 2 tojás, ételízesítő, 0,5

l paradicsomlé

Húsételek

Vadas

Hozzávalók: 90 dkg marhafelsál, 50 dkg sárgarépa, 30 dkg

fehérrépa, fél zeller, 2 gerezd fokhagyma, 3 fej hagyma, 3

babérlevél, só, bors, citromlé, édesítőszer

Elkészítés: A hagymát kockára vágjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a feldarabolt húst és

félpuhára főzzük. Belekeverjük a zöldségeket és befűszerezzük. Ha megpuhult a hús

kiszedjük és zsírban megpirítjuk. Közben leturmixoljuk a zöldségeket és kevés rántással

besűrítjük.

Zsemlegombóccal tálaljuk

25 dkg liszt, 2 pirított zsemle, 1 egész tojás, só, víz

Kolbászkrémmel töltött karaj rántva

Hozzávalók: 4 szelet karaj (kb. 35 dkg), 5 dkg kolbász, 2 főtt

tojás, 1 fej hagyma, 1 ek zsír, só, bors, liszt, tojás,

zsemlemorzsa

Elkészítés: A hagymát megdinszteljük, ha kihűlt hozzáadjuk a ledarált kolbászhoz és tojáshoz.

Sóval és borssal ízesítjük. Megkenjük vele a kikloffolt és sózott karajszeleteket és feltekerjük.

Bepanírozzuk és kisütjük.

Bakonyi borda

Hozzávalók: 40 dkg gomba, 1-1 paprika és paradicsom, 1 nagy

fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 8 szelet borda, só, bors, 4-5

ek liszt, kevés pirospaprika, petrezselyem

Elkészítés: A hagymát megpirítjuk a paprikával és a paradicsommal. Belerakjuk a húst és

átsütjük. Hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük. Kevés vizet aláöntve puhára főzzük. Ezután

kivesszük a húst és félretesszük. A visszamaradt gombás mártást megszórjuk pirospaprikával

és behabarjuk. Ezután visszatesszük a húst és átforraljuk. Petrezselyemmel megszórjuk.

Sertéspörkölt

Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 30 dkg hagyma, zsír, 1-1

db paprika és paradicsom, pirospaprika, só,

Elkészítés: A zsíron megdinszteljük a hagymát, a paprikával és a paradicsommal.

Belekeverjük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Rászórjuk a pirospaprikát és kevés

vizet aláöntve puhára főzzük.

Tarhonyával tálaljuk.

Brassói aprópecsenye

Hozzávalók: 60 dkg lapocka vagy comb, 5 nagy gerezd

fokhagyma, zsír, só, bors, nagyon kevés pirospaprika

Elkészítés: A felkockázott húst zsíron fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és beleteszünk

4 gerezd lereszelt fokhagymát. Készre sütjük. A legvégén hozzákeverünk pirospaprikát és a

maradék fokhagymát.

Sült krumplival összekeverve tálaljuk.

Különleges vagdalt (Hugi)

Hozzávalók: 50 dkg darálthús, 10-15 dkg kenyér, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej hagyma, 9 db

tojás, só, bors, 1 marék töpörtyű

Elkészítés: A fokhagymát, a hagymát, a vízbe áztatott kenyeret és a töpörtyűt ledaráljuk.

Összedolgozzuk a hússal, egy egész tojással, ízesítjük sóval, borssal. 0,5 cm-es téglalappá

formáluk. 4-4 tojást felverünk, sózzuk és két külön lepényt sütünk belőle. Ráfektetjük a húsra

és feltekerjük. Alufóliába csomagolva 170 fokon kb. 45-50 percig sütjük. Kicsomagoljuk és

visszatesszük pirulni. Céklás krumplipürével és fejes salátával tálaljuk.

Töltött csirkecomb kukoricás rizzsel

Hozzávalók: 2 nagy csirkecomb, 2 szelet kenyér vagy 2 db

zsemle, 2 egész tojás, kevés hagyma, só, bors, majoranna,

petrezselyem, rizs, kukorica,, 1 nagy fej

lilahagyma, citromlé, édesítőszer

Elkészítés: Töltelék: a hagymát kevés zsíron megfuttatjuk, hozzáadjuk a vízben áztatott

kenyeret és a tojást, jól átkeverjük. Sóval, borssal, majorannával és petrezselyemmel ízesítjük.

Megsütjük.

Amíg hűl a töltelék elkészítjük a rizst. Megpirítjuk zsíron felengedjük vízzel és hozzákeverjük

a kukoricát. Sózzuk.

Csirke: a combokat alaposan megmossuk, a bőrét fellazítjuk. A kihűlt töltelékkel megtöltjük

és sóval, borssal, majorannával fűszerezzük. Zsírral kikent tepsibe tesszük, öntünk alá kis

vizet és letakarva betesszük a sütőbe. Kb. 1 órát sütjük. Ezután levesszük a fóliát és

megpirítjuk (tehetünk a tepsibe sárgarépát, hagymát és fokhagymát is)

Saláta: a 4 db krumplit héjában megfőzzük, megpucoljuk és felkockázzuk, hűlni hagyjuk.

Közben a hagymát felkockázzuk. Összekeverjük a kihűlt krumplival és felengedjük annyi

vízzel amennyi ellepi. Belecsavarunk 1 citrom levét, szórunk bele kevés borsot, jócskán

megsózzuk és édesítőszerezzük.

Csirkepörkölt rizi bizivel

Hozzávalók: Csirkecomb, zsír, hagyma, pirospaprika, liszt,

tojás

Elkészítés: A zsírban megfonnyasztjuk a kockára vágott

hagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát és beleforgatjuk a húst. Sózzuk és

puhára főzzük. Tehetünk bele paprikát és paradicsomot is.

A lisztből, tojásból és vízből nokedli tésztát készítünk, kiszaggatjuk.

Fasírt golyók

Hozzávalók: 1 kg darált hús, 3 nagy szelet kenyér, 2 db tojás, só, bors,

kevés ételízesítő, pirospaprika

Elkészítés: alaposan összedolgozzuk és golyókat formálunk belőle. Kevés zsírban kisütjük

Tavaszi csirkecomb

Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, 2 fej hagyma, 3 nagy sárgarépa, kb. 30 dkg zöldborsó és

ugyanennyi kukorica, só, zsír

Elkészítés: A hagymát zsíron megdinszteljük majd hozzáadjuk a kettévágott csirkecombokat.

Fehéredésig sütjük, majd felengedjük annyi vízzel amennyi ellepi. Fedő alatt főzzük. Ha félig

megpuhult hozzáadjuk a sárgarépát és tovább főzzük. A a sárgarépa megpuhult hozzáadjuk a

borsót és a kukoricát.

Tésztaételek

Olasz paradicsommártás gombával és kolbásszal

Hozzávalók: 2 ek zsír, 1 fej hagyma, 15 dkg darált hús, 1 nagyobb sárgarépa, 1 darabka zeller,

0,5 l paradicsomlé, só, bors, 1 babérlevél, kevés rozmaring, kb. 20 dkg gomba, kis darabka

kolbász

Elkészítés: A zsírban megpirítjuk a hagymát és hozzáadjuk a lereszelt zöldségeket. Picit

pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst, befűszerezzük és felengedjük a paradicsomlével, ha

szükséges vízzel. Hozzáadjuk a gombát és a legvégén a kolbászt is.

Rizzsel tálaljuk.

Csirkés tészta (Réka)

Hozzávalók: 25 dkg tészta, 1 fej hagyma, 2 db paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 30 dkg

csirkemell, só, bors, bazsalikom, kb 1 ½ dl paradicsom püré vagy lé

Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a meghámozott és

felkockázott paradicsomot. Ízesítjük és beletesszük a csirkemellet. Felengedjük a

paradicsomlével és készre főzzük. Kifőtt tésztával tálaljuk.

Nasi helyett

SÁRGARÉPÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók:

5 db tojás

25 dkg cukornak megfelelő édesítő, de jóval kevesebb, ízlés szerint

30 dkg sárgarépa

30 dkg dió

1 cs sütőpor

1-2 cs vaníliás cukor kimarad, helyette vanília darabka

1,5 citrom leve / ha kicsi 2 db /

1,5 citrom héja

csipet só

7 dkg grízes liszt

2 dl víz, vagy szójatej, esetleg zabtej, mert a hiányzó cukormennyiség miatt sűrűbb lesz a

tészta. Piskóta állagú kell legyen.

5 tojás sárgáját a cukor pótlóval habosra keverni. Hozzá a citromreszelőn / legkisebb /

lereszelt répát, sütőport, „vanília darabkákat”, csipet sót, citrom héját és levét, lisztet és a

ledarált diót.

A tojásfehérjét felverjük kemény habbá és a masszához keverjük, finoman hogy ne törődjön

nagyon.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben nagy lángon 5 percig sütjük,

majd levenni alacsony fokozatra / 200 fokra / és kb. 35 – 40 perc alatt megsül.

Sütés közben ellenőrizni, mint a piskótát – ragad - e. / fogpiszkálót beleszúrunk, ha nem

ragad, megsült /

Vigyázat: világos barna a színe, ha megsült.

Zöldséges ételek

Májkrémmel töltött gombafejek rántva

Hozzávalók:

1 nagy májkonzerv, kevés hagyma, só, bors, majoranna, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 kg gomba

Elkészítés:

A gombát megtisztítjuk a tönkjét leszedjük és félretesszük. A hagymát kevés zsíron

megdinszteljük és a tűzről levéve hozzáadjuk a májat, a tojást és sóval, borssal, majorannával

fűszerezzük. Annyi zsemlemorzsát keverünk hozzá, hogy lágy tölteléket kapjunk. A

gombafejeket megtöltjük és kirántjuk. Zsírban megsütjük.

A félretett tönkből hagymás, tojásos, gombás rizst készítünk.

Téli párolt zöldség

hozzávalók 2 személyre:

egy darabka káposzta kb. 30 dkg

2-3 szál sárgarépa kb. 30 dkg

egy nagy fej hagyma

sütni való szalonna (kenyér szalonna vált be a legjobban)

Elkészítése nagyon egyszerű, és gyors. A szalonnát szeletekre vágjuk és kisütjük, majd

kiszedjük és a tálaláskor tesszük a tetejére. A szalonna zsírjában először megsütjük a nagy

kockára vágott hagymát, megpároljuk az ugyanolyan nagy kockára vágott káposztát és a

vékonyra szeletelt sárgarépát. Titka, hogy magas hőfokon kevergetve pároljuk, le ne égjen, 10

perc alatt elkészül. (A darabolásra kell az időt szánni az elején, de ha ezt előre elvégezzük,

akkor ha éhesen hazaérünk, akkor is gyorsan elkészül.)

Sózzuk, vagy szójaszósszal locsoljuk meg.

Önmagában is finom, de egy kis rizst megenged hozzá a Reg - enor. Ha még idény salátát is

készítünk mellé, laktató, tartalmas étel hús nélkül.

Gomba fasírt

½ kg gombát mosás, tisztítás után apróra vágom. Kicsit megsózom és / zsömle állagától, ázott

mennyiségétől függően / 3-4 vízben vagy tejet pótló /rizstej, szójatej …/

-ben áztatott, kinyomkodott zsömlét, egy egész tojást összekeverem az

előzőleg elkészített :

1 nagyobb fej apróra vágott hagyma / ízlés szerint lehet variálni / kevés

zsíron üvegesre pirítva, hozzá ízlés szerinti petrezselymet apróra vágva.

Érdemes több csokorral beletenni, nagyon meghatározó az íze.

Vigyázat: nem biztos, hogy az összes zsírt bele kell tegyük!!

Ízlés szerint esetleg más fűszer még adható hozzá, de nem szükséges.

Az egészet összekeverni, ha nagyon laza, puha, kevés zsemlemorzsával

sűríthető, fasírt állaga legyen.

Ízlés szerinti pogácsákat készítünk és a szokásos panírozás után forró

zsírban kisütjük. Gyorsan átsül.

Kenyérre valók

Zakuszka

Hozzávalók:

5 kg padlizsán, 1-1 kg hagyma, paprika és paradicsom, 0,7 l paradicsomlé, 2 kk bors, 1 fej

fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír,

Elkészítés:

A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a

ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük.

Kenőmájas

Hozzávalók:

50 dkg csirkemáj, kb. 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoranna, szegfűbors,

erős pista, kevés mustár

Elkészítés:

A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket és ha egy

picit meghűlt ledaráljuk és ha szükséges utána ízesítünk.

Zsírban sült tarja

Hozzávalók: 4 szelet tarja, 25 dkg zsír, só, bors, majoranna, fokhagyma, 1 db hagyma, 1 db

paprika

Elkészítés: A hússzeleteket bekenjük a fokhagymával és sóval, borssal, majorannával

fűszerezzük. Beletesszük a forró zsírba a felszeletelt hagymával és paprikával együtt. Puhára

sütjük.

Köretek

Hagymás, gombás, tojásos rizs

Hozzávalók:

1 tasak előfőzött rizs, a gombák tönkje, 4 tojás, 2 újhagyma

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és puhára főzzük. Beleütjük a

tojást és hozzáöntjük. Lágy rántottát készítünk és összekeverjük a főtt rizzsel.

Sült zöldség

Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 1 db paprika, kb. 20 dkg mirelit kukorica vagy 1 dbz konzerv

kukorica, 2 fej hagyma, 1 szál sárgarépa, só, kb 2 fakanál kacsazsír

Elkészítés: a kelbimbót megpucoljuk félbevágjuk és sós vízben puhára főzzük. Közben

megpároljuk a kukoricát is. A szálára vágott hagymát a zsíron megdinszteljük, majd

hozzáadjuk a pici kockára vágott paprikát. Beletesszük a kockára vágott sárgarépát és készre

pároljuk. Ezután belekeverjük a kukoricát és a kelbimból. Ízlés szerint sózzuk és egy kicsit

még átsütjük.

Sült csirkecombbal és vele sült krumplival tálaljuk.

Párolt káposzta

Hozzávalók: 1 közepes fej káposzta, 1 fej hagyma, só, kömény, 1 db citrom

Elkészítés: A felszeletelt hagymát zsíron egy kicsit megfonnyasztjuk, hozzáadjuk az előre

besózott, lereszelt káposztát, köménnyel fűszerezzük. Kevés vizet aláöntve megpároljuk. A

végén belecsavarjuk az citrom levét és ha szükséges utána sózzuk.

Kukoricás rizs

Hozzávalók: 1 csomag előfőzött rizs, kb. 25 dkg mirelit kukorica, kevés libazsír

Rizi-bizi

Hozzávalók: 2 bögre jázmin rizs, 2 bögre zöldborsó, 4 bögre víz, só, kevés bors

Saláták

Babsaláta

Hozzávalók:

Bab, só, babérlevél, zsír, hagyma, paradicsompüré, fehérbor, bors, kakukkfű, bazsalikom,

citromlé, édesítőszer

Elkészítés:

Az előzőleg beáztatott babot sós, babérleveles vízben megfőzzük. Közben a szálára vágott

hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a fűszereket és felengedjük a borral, meg a

paradicsompürével. A végén hozzákeverjük a babot és összeforraljuk. Ha szükséges utána

ízesítünk.

Uborka saláta

1 uborka, 1 gerezd fokhagyma, só, citromlé, édesítőszer

Káposzta saláta

1 fej káposzta, köménymag, 1 fej hagyma, só, citromlé, édesítőszer

Cékla saláta

2 db céklát vízben puhára főzünk. Megpucoljuk és felszeleteljük. Felengedjük annyi vízzel,

ami ellepi. Ízesítjük 1 egész citrom levével, sóval, köménnyel és édesítőszerrel. Tehetünk bele

feldarabolt tormát is

8131. Debrecen88 (válaszként erre: 8128. - Cyndy)
2016. jún. 29. 11:17

[link]


Szia!


Sok jó receptet találsz benne!

8130. margó1965 (válaszként erre: 8107. - Judittanka)
2016. jún. 29. 10:41

Nincsenek véletlen előtte-utána képeid?

Én majd szeretnék csinálni.Most még agyban is felkészülök és utána start :)

8129. margó1965 (válaszként erre: 8128. - Cyndy)
2016. jún. 29. 10:38
Engem is érdekelne
8128. Cyndy
2016. jún. 29. 10:15
Regenor füzetet hol lehet beszerezni?
8127. judittanka (válaszként erre: 8120. - Vvicuska)
2016. jún. 29. 08:26
Én a szponzoromtól kaptam.
8126. Szuszy (válaszként erre: 8115. - Judittanka)
2016. jún. 28. 22:25
nekem nincs olyanom de láttam a fb -os oldalon. én is hasznosnak találom de nem aszerint eszem.
8125. Szuszy (válaszként erre: 8118. - Maridecember)
2016. jún. 28. 22:16
szia. remèlem a mai nap is rendben volt. csak így tovább :)
8124. Kör0 (válaszként erre: 8117. - Regenorkúra)
2016. jún. 28. 17:03
Sziamia - egyetlen momentummal egészíteném ki amit írtál - a multis szalonnák gyors páccal készülnek, és valójában nem is látnak füstöt, csak épp folyékony füsttel lekezelik. Mind ezt azért, hogy időben legyenek, mert így 2 hét alatt elkészülhet, vagy még gyorsabban is a "házi füstölt" kenyér szalonna. A sonkákkal ugyanez a helyzet... Bátran lehet a piacokon a gazdáktól is venni szalonnát, hurkát, stb. A töpörtyűt is onnan veszem, ha nincs időm sütni - ugyanis a nagyüzemi töpörtyűknél színezőanyagot, és tejkivonatot használnak, hogy szebb legyen, gusztusosabb, és hamarabb megsül - az igazi házi töpörtyű egy kicsit hókásabb, nem barna, az érett házi szalonnának pedig simán kézzel is le lehet húzni a bőrét - próbáljátok meg ezt egy nagyüzemi szalonnával. Valamint egy eredeti házi szalonna ropog az ember foga alatt, a gyors pácos meg olyan mint egy gumi - az eredeti zsír pedig nem "kockásodik" csak akkor, ha lefagyasztják... Szóval, érdemes mérlegelni, ha le is teszitek a felvágottakat, és egyéb húskészítményeket, a más iparilag előállított "háztáji" mit is rejt magában... (Egy házi szalonnát 6 hétig pácolják natúr sóban, utána kb. 2 hétig még "altatják" szárítják, majd utána került 2-3 napra a füstre - vagyis 8-9 hét alatt lesz friss füstölt szalonna, de a füstölés után még 1-2 hónapot érlelik, ekkor lesz roppanós :) Ég és föld a különbség - az igazi házit biztos, hogy nem undorral ennétek meg :) Regenoros jó étvágyat :)
8123. babbra
2016. jún. 28. 15:27
Sziasztok! 5 napja kezdtem el a kúrát. Előtte sem ettem tejterméket, se gyümölcsöt, a tiltottak közül olajos magvakat igen. Azért kezdtem el, mert 9-10 óra alvás után mire beértem a munkahelyemre, szó szerint sírtam a fáradtságtól, és csukódott le a szemem, mindenem fájt, ettől pedig mondanom se kell, milyen depis voltam már. Szeretnék fogyni is kb 10 kilót, ennyi felesleg van rajtam, a vérvétel alapján csodásan egészséges vagyok, érdekes...Semmilyen glutén és egyéb érzékenységem nincs. Hormonok, minden egyéb teljesen határértéken belül. Nos az 5 nap alatti változások: depi, ízületi és egyéb fájdalmak, fáradtság nulla!!! Teljesen kitisztult a fejem. Gyomorégés akad, de csak lisztes dolog után, így ma az alakor lisztet letesztelem, az régebben is bevált, mikor refluxom volt. Reflux alatt egyedül a kolbász, a zsír, a szalonna nyugtatta meg a gyomrom. 7 óra alvás után tökéletesen friss vagyok egész nap, van kedvem kimozdulni, a menstruációs görcsöm "elfelejtett". Máskor egy doboz fájdalomcsillapító/hónap. A súlyom 0.5 kilókat ingadozik, most épp felment, de ez most úgysem mérhető pontosan, és bevallom, most nem is ez van legfőképp a fókuszban, hanem hogy végre úgy érzem, újra élek! Viszont egy kérdés, ti mértetek már le zsírt evés előtt? A 30 gramm nekem valahogy 3 evőkanál körül van, semmiképp 1 evőkanál. Erről vagy ezerféle variációt olvasok, tapasztaltak, ti mennyit tesztek az ételhez/evés? Ami viszont érdekes, hogy kókusztejet lehet módjával inni, egyik nap készítettem otthon, (régebben is már főztem és ittam sokat)hát majdnem meghaltam egy decitől, úgy égett a gyomrom. Úgyhogy engem nem érdekel, hogy magában iszom a kávét. :) Sok sikert nektek!
8122. Ágnes87
2016. jún. 28. 15:03
Sziasztok! Eladó 2 üveg bontatlan regenorom. Ha érdekel, írj!
8121. Ágnes87
2016. jún. 28. 14:42
Sziasztok! Van 2 bontatlan regenorom eladó. Ha érdekel,írj! :)
8120. vvicuska (válaszként erre: 8115. - Judittanka)
2016. jún. 28. 14:19
Szia, honnan lehet olyan Regenoros füzetet szerezni?
8119. Qksika (válaszként erre: 8114. - Julianna333)
2016. jún. 28. 12:13
Küldtem privát üzentben étrendet, talán segít! Drukkolok neked!
8118. maridecember (válaszként erre: 8112. - Szuszy)
2016. jún. 28. 11:26
Koszonom a tamogatast tegnap teljesen rendben volt, remelem a mai napot is atveszelem, mindenesetre a kozerzetem mintha jobb lenne
2016. jún. 28. 10:04

Azt látom, hogy többen is el vagytok keseredve, mert nem indult be, vagy megállt a fogyás. Ebben az esetben az a véleményem, hogy keressetek fel egy szakembert, egy természetgyógyászt, olyat, aki ismeri a reg-enort is. Mert lehet olyan probléma, amit helyre kell hozni, és aztán minden sikeres lesz.

A másik, hogy ha unottan, undorral eszitek az itteni kajákat, főleg ha ez nagyon egyoldalúvá válik, akkor már lehet egy pszichés probléma is. Pedig ez a jó ebben a kúrában, hogy nagyon változatosan lehet étkezni. Szerintem nem kell mindig csak zsíros kenyeret, meg tepertőt enni. Lehet, sőt kell is mást is. Néhány példa:

Reggelire szalonna, több féleképpen: nyersen (már aki meg bírja enni) abálva, sütve. Ezekhez érdemes tojást is enni, mert a sárgájában is sok a zsír. (ld. Légrády Péter könyvét). Szoktam venni nyers császárszalonnát, ez isteni megsütve. Füstölt tarját és combot (amin van egy kis szalonna is) nem csak húsvétkor lehet enni, hanem ilyenkor is, egy-két főtt tojással. Lehet enni hurkát, kolbászt, bár ez inkább ebédre jó. Házi májast én úgy ettem, hogy egy szelet kenyeret megkentem zsírral, erre kentem a májast, és máris megvan a zsírbevitel, és finom is. Virslit körbetekerek szalonnacsíkokkal, füstölt vagy bacon szalonnával, ezt megsütöm. Persze mindezt sok-sok zöldséggel. Most nyáron ki is kell ezt használni.

Ebédre, esetleg vacsorára liba, kacsahúst, tarját, oldalast, csülköt lehet sütni. Fűszerezzétek, és a hozzáadott zsír nagyon finom, az ebből készült zsíros kenyeret biztosan nagyobb étvággyal eszitek.

Aki a szárazabb húsokat szereti a köretbe vagy a salátához tegyen zsírt.

Egy apró bűnözés: krumplit héjában sütőben megsütve, melegen vagy csak langyosan kolbászzsírba mártogatva, sok-sok zöldséggel finom. Persze ezt csak ritkán.

Chipset pedig nasinak nem csak krumpliból, hanem padlizsánból, patisszonból, és még tökből is? csinálhattok.

2016. jún. 28. 08:52
Juliana 333 Szia neked irnak egy par sort Az egyik ismerosom a lanyaval egyut csinaltak a dietat es mindketten eleg sulyosak Egyforman etkeztek Es a lany 4 honap alat 21 kg lett konyeb az anyukaja mert 0,5kg Szoval szinte semenyivel Nem erti az okot hisz pont ugy csinalta mind a lanya De neki nem indult meg a fogyas De viszont sokal joban erzi magat Sajnos nem mindenki fogyik En most egy honapnal tartok es minusz 3 kg De ugyerzem megalt Mert nem mozdul a merleg mar 2 hete Szep napot mindenkinek
8115. judittanka (válaszként erre: 8108. - Szuszy)
2016. jún. 28. 08:26
Én még mindig az alapján eszek,ami a Reg-enor füzetbe benne van 31 napos étrend.
8114. Julianna333 (válaszként erre: 8113. - Qksika)
2016. jún. 27. 23:04
Köszi, hogy vàlaszoltàl. Szabo Szigfrid ajànlotta igy, akàr 3 kanàllal is, mondta. 3 kanàllal nem tudom megenni, de kettōvel igen. Mivel 85 kilo fölött vagyok és igy kell ràsegiteni, de lehet töpörtyüt is nagyobb mennyiségben. A fōzéshez kell kevesebb zsir, mert a felhevitett zsir nem olyan egészséges. Nekem ez igy bevàlt. Csak fogyni is jò lenne! Amúgy remekül érzem magam. A legújabb észrevételem, hogy vagy úgy 2 hete olyan jò kedvem van, hogy dalolni tudnék. Tehàt egészségileg nagyon jòl vagyok, csak a fogyàs kéne még beinduljon. Ha erre lenne valakinek még ötlete, nagyon hàlàs lennék!
8113. Qksika (válaszként erre: 8106. - Julianna333)
2016. jún. 27. 21:03

Én csak most ismerkedem a Reg-enorral és elolvasok róla amit csak találok.

Ne haragudj de hol olvastál olyat, hogy "evészet előtt 2 kanàl zsirt bevàgok" és az így rendben van?! Örülj, hogy nem betegedtél bele.

Ha főzöl egy főzeléket, rakott kelt, stb. abba felhasználhatsz 2 evőkanál zsírt pl. a rántásba, de megenni?!. Úgy szól a fáma, hogy

-Zsírral főzz, de ne zsírosan.

-A kukoricalisztből készült galuskához dupla tojásmennyiséget használjunk, és kevés vizet.

-Az idénysalátát Reg-enorozás idején csak citrommal locsololjuk meg, és hétfűszer sóval sózzuk meg.

-Főzelékeket fogyasszunk gyakran, a rántást rizsliszttel készítve. Még a tökfőzelék is finom így, tejföl nélkül, kis hagymával készítve a rántást.

Az étkezésekhez mindig együnk zöld salátát, lehetőleg nyersen, bármennyit.

A hús ne legyen nagyobb, mint ami a tenyeretekbe belefér.

A zöldség köretek kb. 40 dkg-osak legyenek.

Rizsből a barna rizst célszerű használni, de még jobb a kis GI (glikemiás indexű) köles, hajdina, vagy gersli.

Hát valahogy ezeket szűrtem le az olvasottakból! Ja és naponta háromszor célszerű enni, mértékkel! A reggeli legyen a legtöbb, az ebéd kevesebb és a vacsora a legkevesebb! Ezeket gondold át és sok sikert! Fogyni fogsz!

8112. Szuszy (válaszként erre: 8109. - Maridecember)
2016. jún. 27. 19:31
Igy van higyj magadban és menni fog én szurkolok Neked! gyere mindig és számolj be hogy állsz. minél idősebbek vagyunk annál nehezebb én is tudom de hajrá :)
8111. madildi (válaszként erre: 8105. - Regenorkúra)
2016. jún. 27. 19:00
Köszönöm a tanácsot, lehet ezt megpróbálom! :)
2016. jún. 27. 16:25
Amúgy ízületi stb problémáim nincsenek, alapvetően egészséges vagyok, de ezt a súlyt nehéz cipelni:)
8109. maridecember (válaszként erre: 8099. - Szuszy)
2016. jún. 27. 16:23
64 éves vagyok és 93,7 kg voltam reggel. Ebben a pillanatban optimista vagyok a jövőt illetően:) 15 kg-ot szeretnék fogyni, a 77-78 kg nekem már egy jó súly lenne:)
8108. Szuszy (válaszként erre: 8107. - Judittanka)
2016. jún. 27. 13:11
hűha :) èn is 14 hete iszom és 6-7 kiló között fogytam. te hogy csináltad ezt? megosztanád 1 napi étkezésed?
8107. judittanka (válaszként erre: 8065. - Margó1965)
2016. jún. 27. 09:28
Én már 14 hete iszom a Reg-enort,16 kg ment le.A bőröm visszahúzódott a hasamon,és a combom is sima,narancsbőr mentes!
2016. jún. 27. 09:26
Nagyon örvendek, hogy màsoknak igy sikerül a fogyàs. Én még mindig sehol. 3 és fél hònap utàn még mindig csak 70 dekànàl tartok. Mit hibàzok el? Voltam ,jò ez màr volt kb. 3 éve, kivizsgàlàson, de semmi bajom. Kicsit magas a koleszterin, ennyi. Jò, mondjuk e 3 és fél hònapot egyszer meg kellett szakitsam, mert szabira mentünk 2 hònap regenorozàs utàn, de amiòta visszajöttünk, 6 hete folytattam tovàbb. Elōtte még egy kilòval kevesebb is voltam, mint most. Ha kenyeret eszek, piritom, evészet elōtt 2 kanàl zsirt bevàgok és 15 ml regenort veszek be, ahogyan kell, nem eszek màr babot és kukoricàt. Krumplit meg véletlenül sem, rizst szoktam, de nem mindig, ha nincs idōm,mert egész nap úton vagyok, akkor 2 kanàl zsir, egy szelet piritott kenyér kolbàsz, szalonna vagy töpörtyū paprikàval. Szoktam vinni magammal egy kis zöldséget is,pl. karalàbét vagy répàt. Kell ennél a kúrânàl koplalni is? Nem tudom,örülnék ha valaki tudna egy jò tanàcsot adni. Még 2 hònapot szeretném csinàlni, de a csalàdom kételkedve néz ràm, mert sehol semmi és megjegyzéseket tesznek, hogy ez a kúra nem nekem valò. A férjem nagyon kedves, de mar ō is mondta, mivel hogy jōvō hònapban hàzassâgi évfordulònk van, hogy engem még meghivni sem lehet ebédre. Igy nehéz még azt a két hònapot is kihúzni. Ha valakinek volt hasonlò tapasztalata, kérném a segitségét! Elōre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook