Puncsos szelet recept

A Puncsos szelet hozzávalói:
6 tojás
21 dkg cukor
4 cs. puncs pudingpor
Krémhez: 2 cs. puncs pudingpor
2 ek. liszt
4 dl víz
20 dkg porcukor
25 dkg margarin


A Puncsos szelet elkészítési módja:
A hat tojásfehérjét gőz fölött a cukorral keményre verjük, majd beletesszük a tojások sárgáját is. Ha kemény, jöhet bele a 4 csomag pudingpor. A masszát zsírozott-lisztezett tepsibe öntjük, és megsütjük. A krémhez a pudingport simára keverjük a vízzel és a liszttel, majd sűrűre főzzük. HA eléggé besűrűsödött, kavargatjuk, míg langyosra nem hül. Ekkor belekeverjük a porcukrot és végül a margarint. A megsült és kihült tésztát ízlés szerint két-három lapra vágjuk, és a krémmel megtöltjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A puncsos szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook