Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gesztenyés finomság recept

Gesztenyés finomság recept

A Gesztenyés finomság hozzávalói:
A tésztához:

6 tojás
6 evőkanál porcukor
10 dkg sütőmargarin
6 evőkanál finomliszt
fél csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
A tepsi kikenéséhez:
sütőmargarin
finomliszt

A krémhez:

1 csomag (49 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
3 dl tej
25-30 dkg porcukor
20 dkg sütőmargarin
50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
2 evőkanál rum

A tetejére:

6 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
3-4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál keserű kakaópor


A Gesztenyés finomság elkészítési módja:
1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 3-4 perc. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A lisztet a sütőporral és a kakaóval összeforgatjuk, egyharmadát az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. 2. Egy nagy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát 30 x 30 cm nagyságban rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. 3. A krémhez a pudingport a tejben, 10 dkg porcukorral ízesítve sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesen a tésztára kenjük. 4. A tejszínt kemény habbá verjük, a végefelé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk, a tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gesztenyés finomság elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook