Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Lajcsi szelet recept

Elkészítési idő 80 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

A Lajcsi szelet hozzávalói:
Tésztához:
10 dkg cukor
2 tojás
2 evőkanál kakaó
2 evőkanál méz
2 mokkáskanál szódabikarbóna
40 dkg liszt

Krémhez:

1 puncs pudingpor
1 vaníliás pudingpor
6 dl tej
20 dkg porcukor
25 dkg margarin


A Lajcsi szelet elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit (a liszt kivételével) gőz fölött forrásig főzzük, utána hozzákeverjük a lisztet. (Ha az állaga megkívánja, több lisztet is tehetünk bele.) Három lapba nyújtjuk, és megsütjük. A krémhez megfőzzük külön-külön a pudingporokat 3-3 dl tejben, és kihűtjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, kétfelé osztjuk, egyik felét a kihűlt puncsos krémhez, másik felét a vaníliáshoz keverjük. A puncsosba teszünk egy kis rumot, a vaníliásba pedig egy tasak vaníliás cukrot. Egyik tésztalapot a puncsos krémmel kenjük meg, rá a másik lap, arra pedig a vaníliás krém és a tésztalap. A tetejére csokimázt teszünk. Egy kis időt kell neki hagyni, hogy puhuljon. Legjobb másnap fogyasztani.

Isteni finom, megéri a macerát.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A lajcsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook