Próbálta már valaki a flabélos edzőgépet? Flabélos test vibrációs edzőgép tapasztalatok. (beszélgetés)
Látod, csak jó, hogy vettél bérletet! Véletlenek nincsenek :))
Megint bevittem a súlyzókat az első 10 percre.
Kezd kilátszani a bicepszem a hájam alól befeszítés nélkül. Már csak a védőréteget kell lefogyókúrázni alóla :D
Figyi, az nagyon jó, ha szépen formálódnak az izmaid. Nagyon sok túlsúly nem lehet rajtad az adataid alapján, hacsak nem extrém vékony a csontozatod.
Folytasd ezt a jó kombinációt, amit leírtál és hamarosan eléred a célod!
Persze, azzal nem lesz vége, megtartani is sok meló, de miért ne sikerülne?! :)
Hosszú út ez Zsolt, de a lényeg, hogy belefogtunk!
És tényleg van olyan, amiről írsz. Meg Lloyd képein is látszik
Azért a srác nálunk idősebb szerintem. Szeretnék én ennyire szarul kinézni pár év múlva!
Lloyd bácsinak van egy idevágó cikke vibrációs tréning témakörben, a címe kb. "Miért szorosabb a farmerom?" Pedig centivel mérve nem lett vastagabb a comb, sőt, még jobb formája is lett a lábnak, a kedvenc farmer mégis feszül...
A megoldás itt is az izom "minősége", tónusa. A lazább összetételű izom, illetve a zsír könnyebben összenyomható, így egészen jól bele lehet préselni a naciba... :-) A vibrációs tréning hatására viszont javul az izmok minősége, ruganyossága, összetétele, tónusa, és már nem annyira nyomható össze mint korábban. Ennek lesz az eredménye a "jobb formájú a lábam, de nem férek bele a nadrágomba" felismerés :-)
Természetesen ez nem az az eset, amikor valakinek eleve sok zsír van a bőre alatt, és az életmódváltás (Flabi+egyéb mozgás+helyes étkezés+sok víz) miatt szépen apasztja le a zsírcentiket :-) Ilyenkor van rendes ruhaméret csökkenés, tízből kilenc ember (magamat is ideértve) ezt tapasztalja. A régi farmerom engem sem szorít, bár érezhetően erősödött a lábam, sajnos volt miből apasztani a kerületét... :-)
Azért izomtömeget növelni nem olyan egyszerű, ahhoz több kell, mint pár hét bármilyen edzés.
Nagyon komolyan oda kell figyelni a tápanyagösszetételre és az izommunkára.
Úgyhogy szerintem 1 hónap alatt elhanyagolandó az izomépítés mértéke súlyban, főleg egy 60 kilós nőnél.
Az viszont tény, hogy ha valaki fogy 3 kilót és az főleg zsírveszteség, akkor jóval látványosabb lesz, mintha az izmaiból veszítene ennyi. És persze igazad van, az izomveszteség az esetek többségében rossz, mivel romlik a test zsírszázaléka, kevesebb energiát fog felhasználni...
Azok a varázsdiéták meg csak rontanak a helyzeten, mert a fizikai romláson túl, pszichésen is aláássák az embert.
Flabi előtt is Rékáztál, vagy az elmúlt egy hónap silerült ennyire keményre?
Ügyes vagy, tökéletesen csinálod! Mozgás + normális étrend + sok folyadék = tuti siker!!! :-)
Sokszor elmondom és leírom, hogy jobb centiben kitűzni a célt, mint kilóban, több ok miatt is. Az egyik ok prózai: a régi nadrágod akkor fog újra feljönni, ha centiben kisebb lesz a combod/feneked/csípőd. Nem kérdezi meg, hogy hány kiló vagy, csak egyszerűen szűk vagy nem szűk... :-D
A másik ok az fizika: az izom sűrűbb anyag, mint a háj, ugyanannyi térfogat esetén az izom tehát nehezebb. A Flabival vagy más edzéssel erősödnek, vastagodnak az izmok, ami így plusz kilókat jelent a leadott zsír kilók mellett, tehát összességében a fogyás kilóban nem annyira látványos, mint centiben.
Az "öt nap alatt mínusz három kiló" típusú, éheztetős/tápanyagmegvonós diéták - többek között - ezért nagyon becsapósak! Az izom a legnagyobb kalóriafelhasználó, így ha a szervezet nem kap megfelelő mennyiségű és minőségű "benzint", akkor AZONNAL az izmokat kezdi leépíteni!!! A nehéz izmokból való fogyás kilóban ugyan látványos, de a diéta vége után, a normál étkezésre való visszaállás után már kevesebb a kalóriaégető izomtömeg!!! Ez pedig kalóriafelesleget hoz létre, amit a szervezet zsír formájában jól el is raktároz... :-) Ebből lesz aztán a "leadtam öt kilót, de aztán visszajött 10, pedig nem ettem többet, mint azelőtt" típusú végeredmény...
Hajrá, további jó Flabizást és Rékázást!!! :-)
Azt elárulod nekünk, hogy mióta csinálod így, heti 5 x 20 perces edzéssel? Az is érdekes lenne, hogy milyen programon, vagy ha kézzel állítgatod, akkor milyen erősséggel.
Az nagyon titkos, hogy mennyiről indultál (centi vagy kiló), most hol tartasz és még mennyit szeretnél??? Itt úgyis inkognítóban maradsz, de másoknak újabb segítség ahhoz, hogy mit lehet a Flabival elérni, ha olyan okosan csinálod, mint ahogy Te! Mármint egy normális, nem éheztetős diétával, nem heti 2-3 alkalommal, hanem intenzíven, és ami talán a legfontosabb, megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása mellett!!!
Nyomd meg a Select gombot kétszer és utána a startot. Akkor pont egy olyan program fut végig, amiről te beszélsz és akkor egyrészt nem kell vacakolnod az állítgatással, másrészt látod, hogy mit találtak ki azok, akik terapeutákkal, orvosokkal együtt dolgozták ki a beállításokat. A beállítás 6-18-as fokozat között ugrál 2 percenként (6, 10, 15, 18, 10).
Aztán persze, ha neked jobb ötleted van vagy nem akarod elunni, akkor nyugodtan nyomkodhatod magadnak.
Én úgy szoktam, hogy hol programot csinálok, hol magam állítgatom. Így biztosan nem tudok hozzászokni egyik beállításhoz sem. De szerintem alapból nem kell ettől félni, hogy annyira hozzászokik valaki, hogy nem használ neki. Ha jó az étrended, akkor ez egy nagyon jó kiegészítés a keringés felgyorsítása, a tonizálás terén.
A párom beszélt vele ma, szegény néni kb. ötször elnézést kért, hogy egyátalán megemlíti... A kérdésünkre, hogy hát miért nem tetszett azonnal szólni, hiszen másfél hónapja van már itt a gép, azt mondta, hogy nem mert... Pedig esküszöm, nem vagyunk félelmetesek, a párom kicsi, én ugyan nagy vagyok, viszont rendkívül kedves... :-D
Szóval hétvégén megoldjuk a kopogást, és ha van kedve, meghívjuk egy próbára is! :-)
Nálunk laminált padló van, de szerintem ebből a szempontból mindegy. A szőnyeg az puha, elvileg jobban elnyeli a hangot. Még próbálós lehet a gumiszőnyeg is, mint anno a pattogós mosógépek alá... :-)
A gép lábán egyébként van kb. fél centinyi gumi, így elvileg rugalmas anyag támaszkodik a padlóra. A gond akkor van, ha nem tökéletesen van vízszintezve, mert akkor nem 100%-ig áll stabilan és a vibráció átmehet egy erősebb rázkódásba. Az meg már tud kopogni rendesen, mint amikor megindult régen a mosógép centrizés közben :-)
A házban lakóknak van "lakótársi kedvezmény", járnak is páran :-) Az alattunk lakó néni sajnos idős, így még az sincs, hogy napközben legalább dolgozóba járna...
No mindegy, megoldjuk, nincs akkora probléma.
Ja, azt hittem, hogy hazaviszel egyet magadnak :)
Hm, esetleg ajánlhatnátok a szomszédoknak valami "fájdalomdíjat". Gondolok ilyesmire, mint heti 2-3 ingyenes alkalom csúcsidőn kívül. Persze, csak ha 2-3 szomszédnál több nem jöhet szóba :D
Igen, de mi egy kis "szalon" vagyunk, házban, emeleten... Valóban csak 10-20 percekre kapcsoljuk be, de napjában többször, ráadásul inkább reggel és délután, hiszen ez főleg munka előtti/utáni "beugrós" műfaj. Én pl. csak reggel 7-kor férek a saját gépünkre, mert fél 8-kor már fogadjuk az első vendéget...
Vagy mondjam azt az alattunk lakó néninek, hogy sokat mosunk??? :-D Egyébként tényleg olyasmi lehet ott a hangja, mint amikor centrifugál a szomszéd mosógépe. Nem vészes, de azért zavaró tud lenni, ha sokszor történik.
Szerintem a panelos szomszédok is jelezték volna nemtetszésüket, főleg akkor, ha a fél házsor együtt rezeg a szerencsés használóval... :-D
Mindegy, muszáj lesz vmit okosítani, mert én sem akarom magunkra haragítani a szomszédainkat! A mellettünk lévő pl. abszolút nem hallja, csak lefelé megy a hang :-(
Nem tudom, hogy milyen padlód van, könnyen lehet, hogy az nem tökéletes, mivel a burkolók is szemre dolgoznak a vízmértéket divatból hordják magukkal (eddig csak eggyel találkoztam, aki bárhová lerakhatta a vízmérőt és rendben találtam a melóját, persze a többiek azt mondják, hogy ez kizárt, mert ilyen nincs is)
Mi is azonnal kikapcsoltuk a gépet a polifoamon, mert ment az mindenfelé ijedtében :DD
Ami meg a panelt illeti, aki panelba vitte nem is fog panaszkodni. De megkérdezték a szomszédokat is?! :DDD
(Megjegyzem apósomékkal egy tömbben lakott egy hobbi esztergályos, ő se gondolta, hogy ezzel bárkit zavarna.)
További ajánlott fórumok:
- Hátfájásra jó lehet a Flabelos?
- Miért fájhatott a jobb oldalam, majd a gyomrom flabélos edzés közben?
- Budapesten (főleg a pesti oldalon) hol van olcsón zumba és flabélos edzés?
- Power Plate vagy Flabélos?
- Használt már valaki flabélost? Infraszaunát? Finnszaunát? Mi a véleményetek, mennyire hatásosak diéta és kardió mellett?
- Fehérváron vagy környékén hol a legolcsóbb a Flabélos használata?