Próbálta már valaki a flabélos edzőgépet? Flabélos test vibrációs edzőgép tapasztalatok. (beszélgetés)
Ó, most beszéltem a forgalmazóval, nem lehet náluk kártyával fizetni :(((
Nem értem én ezt az országot. Szinte már bármilyen irányba átlépjük a határt, akár a zöldségesnél is lehet kártyával fizetni.
:D
Biztosan megvan ennek is a miértje...
Hááát, akkor nincs más hátra, apasztani kell a meglévők méretét, akárhányan is vannak... :-)
Bezzeg az izomsejtek nem ennyire ragaszkodóak, hülyén van ez kitalálva! :-D Fordítva mennyire jobb lenne! Ez van...
Ahogy írtam, extrém esetben 10 sejtecske is képes több, mint 10 kiló zsír tárolására!
Gondold csak el, teljesen leszívni nem lehet úgyse!
A zsírleszívás egyébként is csak pár kiló esetén működik. Mondjuk én tartanék a szövetelhalástól. Nagyon rondán tud kinézni a bőr, ha nem tapad vissza. Persze, ez nem általános, csak ugye az az egy-két nő, aki így jár, annak nem vigasztaló, hogy a többiek hasa/combja tökéletes.
Szóval nem a zsírsejtek nőnek vissza, mert a számuk felnőttkorban nem változik szignifikánsan. De az egyes le nem szívott sejtek mérete orbitális lehet...
Múltkor volt az Indexen egy cikk vmi külföldi nőről, aki évek óta úgy jár Magyarországra zsírleszívatni, mint más a Balatonra nyaralni... Kiszámolta, hogy egy évben többet költene fitneszbérletre (kinti árakon), mint nálunk egy kezelésre. Így nem kell fárasztó edzésekre járnia, sőt, kedvére ehet bármit, akkor is évi egyszer eltűnik róla az extra zsírpárna...
Azt nem értem, hogy ha a zsírsejtek száma egy idő után nem változik, tehát a fogyáskor sem tűnik el egy sem, csak "összemegy", akkor egy ilyen zsírleszívás után mi nő vissza??? Vagy neki újratermelődik?
Természetesen nem követendő példának írtam, csak tényleg érdekelne, hogy működik ez a dolog! Ötlet?
A vádliépítés az egy spéci terület...
A Flabélos leginkább a 4 fejű combizomra, comb-, popsi formálásra nagyon hatékony.
Vádlira most hirtelen nekem nyújtó gyakorlat jut eszembe (az egyik oldalára állva merőlegesen a konzolra és a sarkat lelógatva).
"zsírdepó", de szép szó... :-) Engem valahogy egy ilyen naaaagy raktárra emlékeztet, ami mindig tele van cuccal... :-D
De most végkiárusítás van, a depó nemsokára sarki kisbolttá alakul át, minimális árukészlettel... :-)
A magasabb tartomány már tonizálásra alkalmasabb megfelelő gyakorlatok és étrend mellett.
Míg a közepes segíti a fogyást, az alacsony pedig relaxál, kimozgat, lazít.
Pálcikára akkor fogynál, ha nagyon erősen diétáznál, viszont nem mozognál... Ha megfelelően étkezel, és emellett rendszeresen mozogsz (akár a Flabi segítségével), akkor sanszos az álomalak, természetesen nem egy-két hét alatt... :-)
Pl. a lábizmok erősítésére már alkalmas a magas fokozat! Ha FORMÁSÍTANI és erősíteni akarod a lábad/feneked, akkor a 15-ös fokozat a te barátod! De nyugodtan bízd magad a P2-es programra, ez pont jól van összeállítva.
A kézi állítgatást akkor javaslom, ha 1. már nagyon unod a beállított programot, 2. esetleg nem bírod a magas fokozatokat akármi miatt. Ez főleg idősebbek, vagy erősebben elhízottak számára érdekes, ott még jobban kell ügyelni a fokozatosságra. A neved melletti számból kiindulva, illetve a megírt testsúlyod alapján ez a 2. pont rád nem vonatkozik... :-D
Összeraktam egy kis anyagot az egyes fokozatokról, az általuk megmozgatott testrészekről és a terhelés intenzitásáról, innen letöltheted:
Ezen kívül talán hasznos számodra is ez a "cikk", amit a Flabival kapcsolatos tévhitek eloszlatására, illetve az itt-ott felmerül kérdések általános megválaszolására írtam:
Gyere ide a fórumra gyakran, vagyunk itt egy páran, akik szívesen megosztjuk a tapasztalatainkat egymással és igyekszünk segíteni az "újaknak"! :-) Üdv a klubban!!!
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Köszi a tájékoztatást! Viszont máshol meg elég vékony vagyok, nem szeretnék pálcikára fogyni,például a lábam igen vékony. Akkor az izmosodni fog vagy még jobban levékonyodik? :s na meg máshol sem szeretnék méretet veszíteni :P
Szóval nem feltétlen a nagyobb fokozat a hatásosabb..(?)
Szia Melcsi! Picit olvass vissza itt a fórumon, minden kérdésedre megtalálod a választ.
A fő lényeg, hogy NINCS OLYAN, hogy erről vagy arról a testrészedről fog csak lemenni a zsír... Ha az általános célod a fogyás, akkor leginkább a gép P2-es programját használd. A 18-as fokozat semmiképpen sem segíti a fogyást, más célt szolgál!
A legtöbb izmot a legnagyobb mértékben a 6-os fokozat mozgatja át. "Klasszikus" izomlázad, az a "jaj, alig tudok megmozdulni" érzés a Flabélostól nem lesz, esetleg talán extrém magas (20-as feletti) fokozatokon, és főleg akkor, ha nem vagy hozzászokva a rendszeres és intenzív mozgáshoz. A vibrációs tréning egyik nagy előnye, hogy segít az izomszövetből elvezetni a tejsavat, ami az izomláz oka. Pont emiatt lehet a máshol "összeszedett" izomlázat is csökkenteni, elmulasztani a Flabélos használatával.
A legtöbben izomlázként kb. a "jé, olyan izmaimat is érzem, amiről nem is tudtam, hogy létezik...) érzést tapasztalnak, tehát ez egy kíméletes módja a testedzésnek. Többek között ezért alkalmas idősebbek számára vagy rehabilitációs célra is.
Szerintem pont az a lénye, hogy minél nagyobb szöget zárjon be a térded, vagyis minél messzebb legyél a géptől.
Majd megnézem, mert most egyáltalán nem tudok menni. Motorhibát jelez a műszerfal, szervizbe kell vinnem a kocsit, addig nem mászkálok már vele sehová, nehogy nagyobb baja legyen, mint ami már van.
A Flabéloson hallatszik, ha nem szimmetrikusan állsz. A vertikálison nem.
Nem akarok felülés csinálni, sosem szoktam. Azért is mondtam hasprést és abból is egyszeri megtartást. Ugyanúgy, mint ahogy nem guggolgat az ember a gépen, hanem felveszi és megtartja a pózt.
De majd még utána nézek...
Ennek az eredményére kíváncsi lennék, majd számolj be róla! Viszont figyeld a derekad magasságában lévő csigolyáidat!!! Elvileg a normál felülés is ezeket terheli, most viszont ezt tovább terheled a vibrációval...
Ezekkel a kombinációkkal én inkább vigyázok, saját tapasztalat... :-( A balra/jobbra törzshajlítás is bizonyos fokozaton kellemes, érzem a nyújtást, de erősebbre véve már nagyon furcsán rázta a gerincem, másnap éreztem is a derakamnál!
Valószínűleg azoknál a mozdulatoknál lehet probléma, ami a rezgés (itt ugye egy gyors fel-le irányú mozgás) "tengelyére" merőleges irányú. Amíg csak a térdet rogyasztjuk álló helyzetben, ott a tengely (gerinc) függőleges marad. Amint viszont kitér ebből, az egyik oldali gerinc melletti és hátizmok jobban terhelődnek.
Sokan nem figyelnek rá, de pl. baromi fontos az is, hogy a terpesz, amiben a gépen állunk, az egyforma legyen! Tehát a gép középvonalától balra és jobbra ugyanolyan szélesre tegyük ki a lábainkat. Valahol ez ösztönösen így lehet, hiszen az egyensúlyt így a legkönnyebb megtartani. De azért akkor sem borult még fel senki, ha nem egyforma a két láb távolsága a középtől... Bármilyen kicsi is az eltérés (pár milliméter), a test két oldala nem egyforma mértékben terhelődik!!! Asszem a Lloyd-nál láttam egy cikket, amiben pontosan kimatekolja az eltérést, elég megdöbbentő szám...
A lényeg: tessék szép, "egyenlő" terpeszben állni! Sajnos a Flabin nincs ilyen beosztás ráfestve a platóra, de a gumiszőnyeg "korongjai" adnak valami támpontot.
A 110 fokos térdhajlítás (beülés) még 10-es fokozaton is gyilkos, ha tartod egy percig. Magasabb fokozaton még inkább.
A keresztbeülést a platón még csak egyszer próbáltam, de valahogy nem jött össze.
Szerintem, ha figyelsz, akkor érződik, hogy mozgatja a hasizmokat 3-ason is, de ne olyat képzelj el, mint hasizomerősítő gyakorlatoknál.
Viszont pont ma reggel támadt az az ötletem, hogy érdemes lenne kipróbálni, hogy lábtartóban a lábak, kezek a tarkón és kb. fél-egy percig kitartani egy-egy hasprést. Na, az már biztosan érződik:)))
Gratulálok!!!
Bevallom, én az étrendemet ebben a hónapban már kétszer olyan szinten elrontottam, hogy csak remélni merek valamilyen kimutatható eredményt ebben a hónapban. De még van egy hét :D
Ok:DDD
Te érzed a hasizmokra gyakorolt hatását?
Csak azért kérdezem, mert Zsoltnak túl relaxáló.
Gratula.
Csak tovább a "lejtőn:):)
További ajánlott fórumok:
- Hátfájásra jó lehet a Flabelos?
- Miért fájhatott a jobb oldalam, majd a gyomrom flabélos edzés közben?
- Budapesten (főleg a pesti oldalon) hol van olcsón zumba és flabélos edzés?
- Power Plate vagy Flabélos?
- Használt már valaki flabélost? Infraszaunát? Finnszaunát? Mi a véleményetek, mennyire hatásosak diéta és kardió mellett?
- Fehérváron vagy környékén hol a legolcsóbb a Flabélos használata?