PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Tittike hogy vagy?
Még mindig pozi az a teszt,ugye?😊
Nekem is nagyon fájt a hasam leszívás után még napokig. Én is itt kétrdeztem a fórumon,hogy normális-e,de írták,hogy igen. Napok kérdése és elmúlik. De nála lehet,hogy antibiotikum is játszik a dologban.
Jah nem bocs, a leszívás pénteken volt, a beültetés volt tegnap.
Csajok, létezik, hogy túlstimunál a gyomor fáj és nem az alhas? Egy barátnőmenk szerdán volt a leszívás és baromi rosszul van. De ő szedett antibiotikumot(ott ez a protokol) is és arra gyanakszunk, hogy az készítette a ki a gyomrát. De azért gondoltam megkérdezem, hátha más is fájlalta a gyomrát.
Verus, mi a helyzet? Mikor lesz beultetes? Ma vagy holnap?
Esetleg még férfiaknàl a karotipizàlást szoktàk javasolni, de annyira nem ismerem ki magam a témában 😐 Endokrinológust részedről mindenkèpp jó ötletnek gondolom, remèljük meglesz vele az a kis plusz ami kell. De aztàn az is lehet, hogy senki nem fog semmit találni és a következő lombik simàn sikerül.... szerencse faktor sokszor nagyon kell.
Petesejtet 9-et tudtak leszívni..6 termékenyült meg ,a végére kettő maradt..
Genetikailag,immunológilag is nézték,valamint úgye a lombiknàl..Minden tökéletes!!Màs vizsgàlatról nem tudok az ő részéröl..vagy van esetleg??
Értem. Hát akkor tedd amit az orvos mond/kér. Mégiscsak ő az orvos. Bízzunk benne hogy ő mèg esetkeg hozzá tudja tenni azt a picit ami kell. Ha jól értem teherbeeséssel nincs gond csak vmiert nem maradnak meg a babàk! Férjed mennyire alaposan van kivizsgàlva?
AMH miatt ne aggódj a 0,7 nyílván már az alacsonyabb kategória de azert nem olyan rossz, abból jó stimuval azért lesz petesejt.
A 2-dik lombikot Decemberre kaptuk,de szept mensinél kell telózni..ott Török dr javaslata nagyobb adag hormon..hàt nem tudom hogy az segít e,alacsony Amh-nàl.0,7 ??
Szia!!Most voltam pàr napja immunológusnàl..azt mondta màr nem tud mit tenni utolsó lehetőség ez a smoflipid kúra 2-dik lombik)..én magamtól bejelentkeztem az endókrinológiàra,ahol ezeket a vizsgàlatokat kéri a doki..mutattam neki a missedről szóló leletet.ő kéri a hormonvizsgàlatot ,júli 9-én kell visszamennem hozzà..akkor gondolom ő tisztàban van ezzel??Màr csak ez maradt utolsó reménynek..vagy létezik az összeférhetetlenségi vizsgàlat,amit még ki lehetne deriteni??
Jaj de jó. Ne izgulj, nem lesz semmi gond!😊 Szorítok! Majd írj hogy hány petesejt lett.
Szia! Nagyon sajnálom! Igen jól tudod, 3 és 21. napos kell, termeszetesen hétvége miatt ez pkusz minusz 1-1 napot csúsztatható. Megkerdezhetem hogy miert akarsz újabb hormonpanelt? Újabb lombik miatt? Mikor tervezitek? Csak azert mert ha addig van pàr hónap, akkor a hormonvizsgálattal lehet érdemes lenne meg legalàbb egy ciklust várni, mert a terhesség és a missed ab miatt nem biztos hogy most reális eredményeket mutatna.
Inzulinrezisztencia a cukorbetegség előszobája. Abból alakul ki később a cukorbetegség. Mind a saját egészséged mind pedig egy újabb terhesseg miatt fontos lenne ezt gyógyszerrel dietával mozgással kezelni. Az orvosnál ne hagyd magad addig lerázni amíg pontosan mindent el nem magyaráz!
Szia.hát nem hangzik túl jól amit írtál.21.èn megyek kontrollra,már nagyon kíváncsi vagyok mit mond majd.az inzulinrezisztencia kapcsolatban van a cokorbetegsèggel?vagy az más kategória?látom te jobban jártas vagy a tèmában.neked is van ilyen problèmád?hmm...èrdekes dolgok,más ügy miatt keresem fel az endo dokit,s közben betegsègeket állapítanak meg,amiről az ember nem is tud.
Sziasztok!!Olyan kérdésem lenne hogy missed abom volt àprilis 30-àn..26 napra akkor 26-àn jön meg a mensesem úgye..Vérvételhwz kell hogy tudjam..2-5 napi,és 20-22 napi!egy nap eltérés gobdolom nem szàmít..ja mondjuk hétvégére esik!Köszi ha vàlaszoltok!
Szia 😊 Hétfőn lesz a petesejt leszívás...izgulok rendesen...
Azért, mert nagyon magas a cukrod, szinte biztos, hogy inzulinrezisztenciád is van. Az pedig vetélést okoz, ha nincs kezelve és nem diétázol.
Szia.bocs,hogy most írok,de most vègeztem a melóval.válaszolva a kèrdèsedre,21.èn kell mennem kontrollra.vinnem kell a cukorterhelès eredmènyt ès a pèntekit.most majd gondolom bővebben elmagyaráz mindent.az ő kèrèsère,júliusra kèrtem az oep lombikot.ő szerinte hülyesèg 3 szorra is nekivágni úgy,hogy újra vetèlès lesz a vège.nemtudom pontosan itt mit akar kihozni.annyira nem vagyok jártas endo dokiknál.most voltam először.
Nekem is emelkedettebb a Nk sejt aràny..stimus lombik lenne majd ismét!Az elosztàs nekem is ugyan ez..
Màjusi laborodon én csak a TSH értéket látom 1,5 az nem rossz.
Cukrot most fogjàk majd újra nézni?
Szia Picky!igen,hála istennek azèrt nem kell minden hèten túlórázni,de akkor sem pihenek.pláne Nem női munkám van!jól fizet "viszonylag", de sokszor nehèz.a mostani eredmènyem szerinted milyen èrtèket mutat?nagyon várom már a 21.èt.sajnos nemtudok visszaolvasni sokmindent a fórumon,de nagyjából kèpben vagyok.bocsi.nagyon bízok abban,hogy most 3.nekifutásra sikerül
Szia.hát köszönöm válaszod.majd 21.èn kiderül.sajnálom a sok sikertelen próbálkozásodat.nagyon át tudom èrezni,bár èn most indulok majd a 3.lombikon,de a remèny mindig èl bennem.
Júliusban maradt el, s november végén volt a beültetés. Ez volt a 3.
Sajnos nem sikerült, viszont rá 2 hónapra spontán azonban igen. Holnap töltjük be a 18. hetet :)
Szia Tünde! Sajnàlom a sok munkàt, azért remèlem vmikor pihenni is tudsz.
Sajnos ezek a cukorértékek nem vakami jók. Mind az èhomi mind a terheléses 120 perces emelkedett cukorértéket jelez, csökkent glükoztoleranciàt...sajnos ez így a cukorbetegség előszobàja.
Sziasztok!
Azoktól szeretnék kérdezni, akiknek két lombik között fogamzásgátlót (Mistral) írtak fel. Nekem endometriózis miatt. A következő alkalom előtt hónapban csak abba kell hagyni a szedését, és ha megjön a menzesz telefonálni? Vagy csak úgy nem lehet abbahagyni? :)
A Smoflipid infúzióval azért csak óvatosan.
Mindenkinek javasolt lenne beadatás előtt egy allergiavizsgálat.
Én pl. a mogyoróallergiám miatt nem kaphattam,pedig felírta az immunológus.
Magam jártam utána, kértem ki több orvos véleményét, de óva intettek tőle.
"Ne alkalmazza a SMOFlipid-et:
- ha allergiás a szójababolajra, közepes szénláncú zsírsavakra, olívaolajra, halolajra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha allergiás (túlérzékeny) bármely olyan termékre, amely halat, tojást, szóját vagy földimogyorót tartalmaz.
Köszi! Én a 3.sikertelen beultetes után mentem el az nk sejtek vizsgálatára (magamtól, nem tapolcarol küldtek) és az emelkedett értéket mutatott, erre írta fel az immunologus drno a smoflipid infúziót. Nagy reményeket fűztem hozzá, de az utóbbi két fagyasztott beultetes sem hozott sikert. Több véleményt olvastam, van, akinek elsőre segített,es van akinek sokadjára sem. Török dr is elég szkeptikusnak tűnt, amikor kértem, hogy adjak be.
Nálunk nálam van a gond, petevezetek elzarodas, pajzsmirigy probléma, antifoszfolipid szindróma és lehet endometriózis.. Mi az 5 sikertelen beultetes után intézetet váltottunk,remenykedunk hogy máshol teljesül a vágyunk.
Szia! Én tsh-t szoktam nézetni, mert nekem azzal van gond, a tiéd szerintem tökéletes. 1 körül kell lennie a teherbeeseshez.
Szerintem a cukrod magasabb, én úgy emlékszem, 6ig jó, azzal szerencsére nem volt gondom. Biztos van itt, aki ebben profi.
További ajánlott fórumok: