Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Pörkölt diós recept

Pörkölt diós recept

Elkészítési idő 50 perc

A Pörkölt diós hozzávalói:
Gyúrt tésztához:
20 dkg liszt
fél marék porcukor
2 egész tojás
10 dkg Ráma
1/2 csomag sütőpor.

Kevert tésztához:
8 tojás
30 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 kanál rétesliszt

Krém:
2 cs. vanilia puding
6 dl tej
6 kanál kristálycukor
1 Ráma


A Pörkölt diós elkészítési módja:
A gyúrt tésztát összeállítjuk a hozzávalóiból, kinyújtva a tepsibe rakjuk. A tojások sárgáját kikavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a diót és a réteslisztet, és a tojások felvert habját óvatosan. Ezt a gyúrt tészta tetejére simítjuk és együtt lassan megsütjük. A krémhez a vanilia pudingport a tejben felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a Rámát. Ezt a kihűlt süteményre kenjük. Díszítjük kb. 10 dkg pörkölt dióval és csokimázzal amit rácsurgatunk.

Kíváncsi vagyok a véleményetekre, kinek hogyan ízlett.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A pörkölt diós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook