Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós kocka csokoládés bevonattal. recept

Diós kocka csokoládés bevonattal. recept

Elkészítési idő 60 perc

A Diós kocka csokoládés bevonattal. hozzávalói:
A tésztához: 20 dkg
porcukor
8 db
tojás
2 kiskanál kakaó
20 dkg
darált dió
1 púpozott evőkanál zsemlemorzsa
1 csomag sütőpor
A mázhoz: 15 dkg
vaj
1-2 evőkanál tej
15 dkg
porcukor
3 púpozott evőkanál kakaópor.


A Diós kocka csokoládés bevonattal. elkészítési módja:
A tojásokat feltörjük, a sárgákat elkülönítjük, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a porcukor folyamatos hozzáadásával kikeverjük. A zsemlemorzsát, a darált diót, a két kanálnyi kakaót és a csomag sütőport egy tálban elkeverjük, majd az a tojássárgás masszával jól összekeverjük. Ezt követen a kemény habot lazán a tésztával összeforgatjuk. és előmelegített sütőben lassú tüzün kb. 40-45 perc alatt készre sütjük, majd lapra tesszük és a mázzal bevonjuk. Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a mázt. Az olvasztott vajban elkeverjük a porcukrot, majd folyamatosan adagolva hozzáadjuk a tejet és a kakaóport is. Amíg a tészta meleg a mázt ráöntjük kb. 3-4 milliméter vastagságban és elterítjük. Ha a tészta kihűlt, a süteményeket formázzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós kocka csokoládés bevonattal. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook