Őrület ez a szúnyoginvázió! Mit lehet tenni ellene? (beszélgetés)
Nálunk, amíg több volt a jövés-menés a lakásban (ajtónyitogatások) az elmúlt években, plusz sérült volt a szúnyoghálóajtó (nem illeszkedett már rendesen az ajtófélfához), napi szinten kb. 50-60 db szúnyogot számoltam meg, amiket lecsaptam és kimúltak. Rendkívül sok szúnyogcsípésem volt (engem szeretnek).
Amióta új szúnyoghálóajtó van és jóval kevesebb jövés-menés, ajtónyitogatások, azóta naponta max 2-3 szúnyog van a lakásban. (Szeged).
Nálunk a lakásban nem szokott lenni - idén kettővel is találkoztam. Kint meg látni nem látom, csak mikor bejövök, akkor érzem a sok csípést. Múltkor csak annyi volt, hogy kiszaladtam a párszáz méterre lévő boltba, mire visszaértem, egy karomon volt 4 csípés. Sajnos, érzékeny vagyok rá, napokig nagy piros dudor és őrülten viszket. A kencék nem használnak rá, az ecetes borogatás is csak ideig-óráig.
FI-nak: fogalmam sincs, hogy mit lehet tenni ellene, én is azon agyalok, hogy lehetne megelőzni a csípést, de nem jutottam semmire. Két legnagyobb ellenség nyáron: a hőség és a szúnyogok :(
Vannak ezek a kis apró legyek,,baromi gyorsak,,mire odanézel nem is látod mi csípett meg.
Bár nem is annyira csíp inkább harap🪰😡
Nálunk nincs szúnyog. Akkora a szárazság, hogy szerintem ki sem tudnak kelni.
Védekezni egyébként úgy szoktunk, hogy a teraszon folyamatosan füstölőket használunk, a vízgyűjtő tartályokra pedig szúnyoghálót teszünk. A csapadék bele tud folyni, viszont a szúnyog nem tud belemenni, így nem tud elszaporodni.
Nálunk egyáltalán nincs szúnyog idén.
A szárazságban gondolom nem tudtak elszaporodni.
Nálunk most alig vannak.
De amit horgász ismerősöm ajánlott, thermacell kültérre, van egy lapka plusz egy folyadék benne és ég valami benne, attól párolog a lapka.
Már évek óta rengeteg a szúnyog, nem lehet kiülni se nappal se este.
Régen repülőről permeteztek és nem volt gond vele.
Tudom, hogy most nem engedélyezik, de ez már kibírhatatlan!!
Valami ötletet tudtok ellene ajánlani?
További ajánlott fórumok:
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Hogyan lehet elérni a természetes szülést egy kiszolgáltatott kismamának, amikor minden kórházi dolgozó ellene van?
- Nektek szokott a mosógép mosópor-öblítőszer adagolója penészesedni? Mit lehet ellene tenni?
- Miért elfogadott tény, hogy az óvodában a gyerekek folyton betegek?Nem lehetne ellene tenni?