Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Őrület ez a szúnyoginvázió! Mit lehet tenni ellene? fórum

Őrület ez a szúnyoginvázió! Mit lehet tenni ellene? (beszélgetés)

tegnap 12:24
Mondjuk a múltkor nem fújtam be magam, este hétkor mentem teregetni akkor a 11 csípés lett a két lábszáramon
24. Panna.33 (válaszként erre: 18. - Érdekes73)
tegnap 12:22
Ezt mondjuk én is megfigyeltem, higy nem vakarom véresre
23. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:20
Én fújom magam szúnyogriasztóval. Eddig működik.
22. Zsanna66 (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 12:15
Pesten? Itt élek, és egyet sem láttam még idén.
tegnap 11:10
Az óriási kánikula is talán a szúnyogok ellen "dolgozik", mert ők sem bírhatják már ezt a poklot: 38-40 fok nappal.
tegnap 11:09

Nálunk, amíg több volt a jövés-menés a lakásban (ajtónyitogatások) az elmúlt években, plusz sérült volt a szúnyoghálóajtó (nem illeszkedett már rendesen az ajtófélfához), napi szinten kb. 50-60 db szúnyogot számoltam meg, amiket lecsaptam és kimúltak. Rendkívül sok szúnyogcsípésem volt (engem szeretnek).

Amióta új szúnyoghálóajtó van és jóval kevesebb jövés-menés, ajtónyitogatások, azóta naponta max 2-3 szúnyog van a lakásban. (Szeged).

tegnap 10:26

Nálunk a lakásban nem szokott lenni - idén kettővel is találkoztam. Kint meg látni nem látom, csak mikor bejövök, akkor érzem a sok csípést. Múltkor csak annyi volt, hogy kiszaladtam a párszáz méterre lévő boltba, mire visszaértem, egy karomon volt 4 csípés. Sajnos, érzékeny vagyok rá, napokig nagy piros dudor és őrülten viszket. A kencék nem használnak rá, az ecetes borogatás is csak ideig-óráig.

FI-nak: fogalmam sincs, hogy mit lehet tenni ellene, én is azon agyalok, hogy lehetne megelőzni a csípést, de nem jutottam semmire. Két legnagyobb ellenség nyáron: a hőség és a szúnyogok :(

tegnap 09:54
Annyi az előnye szerintem hogy nincs vegyszerezés hogy megcsíp a dög több helyen bekenem krémmel pár óra múlva elmúlik nem viszket napokig nem kell véresre vakarni.
tegnap 08:16
A Balaton körül is van rengeteg!
tegnapelőtt 21:00
Reggel szilvaszedés 3 csipés esti locsolás 5 csipés :)
15. libikóka (válaszként erre: 6. - ~ Luna ~)
tegnapelőtt 19:14

Vannak ezek a kis apró legyek,,baromi gyorsak,,mire odanézel nem is látod mi csípett meg.

Bár nem is annyira csíp inkább harap🪰😡

tegnapelőtt 18:56
Szürkületkor jön egy-egy aztán ennyi.
13. fokhagyma (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 18:47
Én is Budapesten élek, de még nem láttam egyetlen szúnyogot se, se idén, se tavaly.
12. jooeva
tegnapelőtt 16:40
Én nem találkoztam szúnyoggal, bár engem nem is szeretnek 😀
11. globus
tegnapelőtt 16:10
Nem láttam idén.
tegnapelőtt 15:19
Ebben az évben, még nem láttam szúnyogot.
9. LBO
tegnapelőtt 15:10

Nálunk nincs szúnyog. Akkora a szárazság, hogy szerintem ki sem tudnak kelni.

Védekezni egyébként úgy szoktunk, hogy a teraszon folyamatosan füstölőket használunk, a vízgyűjtő tartályokra pedig szúnyoghálót teszünk. A csapadék bele tud folyni, viszont a szúnyog nem tud belemenni, így nem tud elszaporodni.

tegnapelőtt 15:03

Nálunk egyáltalán nincs szúnyog idén.

A szárazságban gondolom nem tudtak elszaporodni.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Eunuch)
tegnapelőtt 14:54
Budapesten és környékén
tegnapelőtt 14:10
Én sem láttam még szúnyogot idén. Pedig valami rendszeresen összecsíp a kertben, de úgy, hogy GRRR 😠
5. ,zumba (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:07
Hol? Bár nálunk lenne, most költik a második fészakaljat a drága kis fecskék...
tegnapelőtt 14:02

Nálunk most alig vannak.

De amit horgász ismerősöm ajánlott, thermacell kültérre, van egy lapka plusz egy folyadék benne és ég valami benne, attól párolog a lapka.

tegnapelőtt 13:56
Nálunk sincs.
tegnapelőtt 13:51
Hol? Itt nem.
tegnapelőtt 13:28

Már évek óta rengeteg a szúnyog, nem lehet kiülni se nappal se este.

Régen repülőről permeteztek és nem volt gond vele.

Tudom, hogy most nem engedélyezik, de ez már kibírhatatlan!!

Valami ötletet tudtok ellene ajánlani?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook