Eper Charlotte recept

Elkészítési idő 25 perc

Az Eper Charlotte hozzávalói:
350 g babapiskóta,
300 g eper,
2,5 dl tejszín,
30 g zselatin,
60 g cukor,
1 dl eper- vagy málnaszörp.


Az Eper Charlotte elkészítési módja:
Babapiskótával béleljük ki egy előzőleg kivajazott charlotte-formát (vagy egy kisebb, magas fazekat). Langyos vízben áztassuk meg a zselatint, adjuk hozzá az eper- vagy málnaszörpöt, lassú tűzön állandó kevergetés közben addig melegítsük, amíg a zselatin teljesen fel nem olvad. A tetején esetleg keletkező habot vízbe mártott kenőtollal eltávolítjuk. Ha langyosra hűlt,hozzáadjuk a megmosott, lecsorgatott, kicsumázott epret, de néhány szemet félreteszünk a díszítéshez. Hagyjuk teljesen kihülni. Közben a cukorral kemény habbá verjük a tejszínt, nagy részét lazán a zselatinos gyümölcssziruphoz keverjük és beleöntjük a formába. Alufóliával lefedjük, 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy pillanatra meleg vízbe mártjuk a formát, a tésztát tálra borítjuk, s a félretett eperszemekkel és tejszínhabbal díszítjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az eper charlotte elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook