Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Sok házikedvenc daganatos beteg fórum

Sok házikedvenc daganatos beteg (beszélgetés)

Sajnálom a beteg állatokat...
13. Tien (válaszként erre: 12. - Channa*)
tegnapelőtt 17:55

Igen ,az a kutya aki jól van tartva (minden szempontból:étel , mentális biztonság,nyugalom) valószínűleg tovább él.

És akkor sajnos az öregkori betegségek előjönnek.

Prézli ivartalan szuka , nem a nem kívánt szaporulat elkerülése miatt lett az.

Egy félelmetes betegség az oka:gennyes méhgyulladás.

Ezt szerettem volna elkerülni.

Nálunk a menő kaja a nyákos rizs főtt csirkemellel.

Egyébként bárány +rizs száraztáp amire már finnyog.

Pedig "felütöm" fincsikkel.

12. Channa* (válaszként erre: 10. - Tien)
tegnapelőtt 17:13

Az enyém ugyan ezt csinálja, de a férjem kitalálta (kutya ajtó hiányába), hogy a hátsó terasz ajtót, hagyjuk nyitva éjszakára, hogy tudjon ki-be járkálni a kutya.

Ennek örömére, teljesen megváltozott.

Éjjel időnként kiugrik a kertbe vadászgatni? Közben ugat is. Nem sokat, de pont annyit, hogy felébressze, azt aki amúgy is rossz alvó. Engem nem tud:DDD A férjemet igen;)

Hamarosan csináltatok egy teraszajtót kutya ajtóval.

Én a hosszabb életre gondolok az ilyen betegségeknél.

11. Channa* (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 17:07

Pontosan!

És még kiegészíteném azzal is, hogy egy 11 éves cica, már nagyon öreg.

A házikedvenceinket megkíméljük attól, hogy elüsse egy autó, megtámadja egy másik állat, elkapjon bizonyos fertőzéseket, amivel meghosszabbítjuk az életüket, amivel azt érjük el, hogy jöhetnek az időskori betegségek. Náluk a daganat.

Az én kutyám nagyon nem szereti se a száraz tápokat, se a nedveseket. A jutifalat jöhet, de nem mindegy, hogy melyik.

Sok ember kaját se eszik meg, ha kínálom, elfordítja a fejét:DDD

Én főzök neki külön (hús, zöldségek, rizs), de a mi kajánkból is kap, ha kéri. Jobban szereti, amit én főzök és mi eszünk, mint a kutyáknak gyártott vackokat.

10. Tien (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 16:22

Nagyon sokban egyetértek veled!

Viszont azt sem hagyjuk figyelmen kívűl,hogy régebben nem szemét műkajával (táp) etették a kutyákat hanem moslékkal.(használt olaj,száraz kenyér,konyhai maradékok).

Ezek sem voltak teljes értékű tápanyagok .

Valóban nem lehetett bennt a kutya ,hanem egy kétméteres láncon megkötve.

Ha elpusztult a jószág, leszedték a láncról és belökték a dögkútba.

Honnan tudjuk ,hogy régen hány daganatos kutya volt ,amikor állatorvos csak akkor látta amikor beoltották a kötelező veszettség elleni oltással?

Orvoshoz vinni úri huncutság volt.

Egyébként az én kis családtagom 🐕 ott van ahol mi.

Kinnt ,bennt seggünkben stb.

Nem korlátozzuk a szabadságát,azt csinál amit akar.

tegnapelőtt 15:53

A mesterséges intelligencia fő oknak a hosszabb életet írja "Minél tovább él egy állat, annál több ideje van a sejteknek mutálódni." Ezzel párhuzamosan írja, hogy a vadon élő állatok hamarabb elpusztulnak, így őket az öregkor és az ebben az időszakban esélyesebb rák elkerüli őket.

"Spontán sejtosztódási hiba: A szervezetben naponta több millió sejt osztódik. Néha becsúszik egy hiba, amit az immunrendszer az idősebb kor miatt már nem tud kiszűrni."

Aztán ugyebár sok a rossz minőségű eledel, amiről írtak is már lejjebb. Nem mintha nekünk embereknek szuperjó minőséget lehetne fogyasztani....

Említeném pl. Isztambult, ahol az állatok szabadon élnek (macskák, kutyák), de ott nincs annyi perverz, gonosz ember, akik a kinti állatokra lövöldöznének, vagy elgázolnák, mert vigyáznak rájuk, gondozzák őket példaértékű módon.

Nálam azért él a cica lakásban, mert nem akarom, hogy baj érje, említettem a gonosz embereket, a gázolást..., összeverekedhetnek és könnyen beszerezhetné a FIV, FELV stb. súlyos macskabajokat. Annyira régóta él lakásban, hogy a kinti világot nem ismeri, nincs igénye, hogy kimenjen a szabadba.

8. 55Judit (válaszként erre: 6. - ,zumba)
tegnapelőtt 13:19
Köszönöm. Örülnék ha egyre többen átgondolnák mi jó a kisállatoknak és annak fényében goskodnának róluk.
7. 55Judit (válaszként erre: 5. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 13:17

Akik nem majomszeretettel hanem az állatok valós igényeit figyelembevéve szeretik őket, azok szemében népszerű leszel!

Én sajnálom azokat a kutyákat, macskákat akiknek lakásban kell élni. Vannak azok a pici termetű töpszli kutyák amik direkt lakásba lettek "gyártva". Ők persze nem maradnának életben se ha kicsuknák őket.

Jól teszed hogy rendes ennivalót adsz a kutyának. Barátnőm mindig is azt adott, főleg csirke farhátat főve. Már 10-edik éves németjuhász. Mindig bent alszik, nehogy ugasson éjszaka mert megmérgezné valaki.

tegnapelőtt 11:20
Judit, Zsóka: az általatok leírtakkal azonos véleményen vagyok.
tegnapelőtt 11:15
Nem leszek ezért népszerű, de azt hiszem, hogy mi, emberek is sokat rontunk a helyzeten. Lehet rám hördülni nyugodtan, de műkajával etetjük a kedvenceinket, mert az -állítólag- jót tesz nekik. Bezárjuk őket és ráfogjuk, hogy nagyon élvezik. Néhány fajta valóban, de a többség nem, csak megszokja, megbékél vele. Adott időben végezhetik el a dolgukat. Mi mit szólnánk ehhez? Ja, hogy ilyenkor nem a "gyerekünk"? Rájuk kényszerítünk egy életmódot, egy étrendet és tesszük mindezt a "szeretet" jegyében, holott lehet, hogy inkább ártunk nekik. Nem légből kapott amit írok. Két éves kutyánk, prémium táppal etetve, agyvérzést kapott. Soha többet nem kapott tápot, azt ette, amit mi. Még élt 9 évet. Azóta nálunk nincs táp, de van kutyaajtó, mehet-jöhet kedve szerint. Úgy szeretjük, hogy közben kutya marad. És ő úgy döntött, hogy időnként jó mellettünk aludni, de kint mégis jobb, mert ez a normális.
4. 55Judit (válaszként erre: 1. - Sanguinee)
tegnapelőtt 11:00

Az embernek szánt élelmiszerek közül hetente olvasom hogy hívnak vissza még "szigorú" Ellenőrzés mellett is. Hormon, gyógyszermaradvány, egyéb veszélyes anyagok felső határértéket meghaladó mennyiségek miatt.

Az állati eledel összetételét úgy tudom nem ellenőrzik abból a szempontból, hogy van-e benne vegyszermaradvány, hormon pl. azokban az állati tetemekben, halakban amit belekevernek a tápba, a gabona mennyi vegyszert tartalmaz, és még lehetne sorolni számtalan kockázati tényezőt. Gyakorlatilag a legdrágább táp is lehet rendkívül ártalmas szemét. A hormon és gyógyszermaradványok, a vegyszerek okozhatnak rákos megbetegedést.

tegnapelőtt 09:08

A 11 éves ivartalanított cicámról véletlenül derült ki, hogy a hasüregében daganat van, mivel fogkő és fogeltávolítás utáni kontrollra vittem legutóbb. Ha már röntgen, akkor a teljes cicát megröntgenezte az állatorvos, mivel gyanús "valamit" talált tapintásra.

Nem ajánlott fel MRI-t hogy többet lehessen tudni a daganatról (lehet, nincs neki MRI készüléke), nem volt és nem mondta, hogy legyen biopszia. Nem tudni, hogy áttétes-e, jó- vagy rosszindulatú, csak azt, hogy van. Azt mondta, akkor tud mindent, ha felnyitja a cicát.

tegnapelőtt 08:08
Az "is" szó kimaradt, hogy van egy majdnem 2 éves cicám is.... és a daganatos beteg 11 éves cicám.
tegnapelőtt 08:07

Sajnos tegnap az állatorvosi ellenőrzésen kiderült, hogy daganatos beteg a cicám.

Kb. 15 éve a kutyusunk is daganatos beteg volt.

Öcsém 3 éve elveszítette golden retriever kutyusát, szintén daganatos betegség miatt.

Az állatorvos anno, még a kutyusunk kezelésekor mondta, el nem tudjuk képzelni, milyen sok rákos házikedvencet visznek hozzá..... :-(((

Van egy majdnem 2 éves cicám. Már előre félek, vajon ő is majd esetleg valamikor ebben betegszik meg....???

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook