Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csokoládés biscotti recept

Csokoládés biscotti recept

Elkészítési idő 35 perc

A Csokoládés biscotti hozzávalói:
3 db nagy tojás,
2 db narancs reszelt héja,
1 teáskanál vanília,
1/2 teáskanál mandulaolaj,
3,5 dl finomliszt,
0,7 dl cukrozatlan, keserű kakaópor,
1,5 dl porcukor,
1 teáskanál sütőpor,
1/4 teáskanál só,
2 dl pörölt mandula*.


A Csokoládés biscotti elkészítési módja:
Melegítsük elő a sütőt 150C°-ra. Egy nagy sütőlapot vékonyan olajozzunk meg, vagy tegyünk rá sütőpapírt. Egy tálban (vagy a mixer edényében) verjük egybe a tojásokat, a narancshéjat, a vaníliát és a mandulaolajat. Egy nagy keverőtálban keverjük össze a lisztet, a kakaót, a cukrot, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojásos keveréket és keverjük simára. Ezután keverjük bele a mandulát. Felezzük el a tésztát. Minkét félből formáljunk kb. 30 cm hosszú, 3 - 4 cm széles, 1 - 1,5 cm magas téglát. Süssük őket a sütő közepébe helyezve kb. 50 percig, míg teljesen össze nem állnak, és az éleiknél már pörkölődni nem kezdenek. Ekkor vegyük ki őket a sütőből és hűtsük 5 percig. Csökkentsük a sütő hőmérsékletét 135C°-ra. Egy vágódeszkán fűrészfogú késsel vágjunk belőlük 1/2 - 3/4 cm vastag szeleteket. Lapjával helyezzük vissza a szeleteket a sütőlapra, köztük kis hézagot hagyva. Tegyük vissza őket a sütőbe és további 20 - 25 percig süssük, amíg ki nem szárad és enyhén meg nem pörkölődik. Közben egyszer fordítsuk meg őket a másik lapjukra. Utána fémrácson hűtsük le, és légmentesen záródó fémdobozban tároljuk őket. Kb. 40 - 45 db lesz.

* A mandula pörkölése: egy zsírozatlan sütőlapon terítsük szét a mandulát.
Tegyük a lapot a 175C°-os sütőbe és pörköljük 5 - 10 percig, ekkor a mandulák már világosbarnák. Közben egyszer-kétszer keverjük meg őket, hogy egyenletesen pörkölődjenek. Megjegyezzük, hogy a mandula azután is tovább barnul egy kissé, hogy kivettük a sütőből.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokoládés biscotti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook