Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Pincepörkölt, ahogy én készítem recept

Pincepörkölt, ahogy én készítem recept


A Pincepörkölt, ahogy én készítem hozzávalói:
1 kg marhalapocka felkockázva
0,5 kg csontozott füstöltcsülök szintén kockára vágva
2 kg krumpli hasábra vágva
0,5 kg apróra vágott vöröshagyma
3 gerezd duci fokhagyma összezúzva
1-1 db paradicsom és paprika szeletelve (vagy 2 ek télire eltett lecsó)
5 dl száraz vörösbor
só, bors, pirospaprika, őrölt kömény, babérlevél
a galuskához liszt, só, tojás, aprított petrezselyemzöld


Pincepörkölt, ahogy én készítem

A Pincepörkölt, ahogy én készítem elkészítési módja:
A hagymát zsiradékon megdinsztelem a babérlevéllel együtt, hozzáadom a húst és a csülköt, fehéredésig pirítom, fűszerezem, belekeverem a paprikát és a paradicsomot, a bor 2/3-át és felengedem annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Mikor a húsok jó félig megpuhultak, mehet a krumpli, ha az is megfőtt, beleszaggatom a galuskát és ráöntöm a maradék bort. Szükség esetén utánfűszerezem és még pár percig rotyogtatom.

Forrón, puha házikenyérrel és savanyúsággal tálalom, csípőspaprika kíséretében.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 13. 13:03
A pincepörkölt, ahogy én készítem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook