Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Zöldbabos tokány recept

Zöldbabos tokány recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldbabos tokány hozzávalói:
50 dkg sertéslapocka,
1 kg zöldbab (lehet fagyasztott is),
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 dl tejföl,
1 ek. liszt,
3 ek. étolaj,
fűszerek ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt pirospaprika


A Zöldbabos tokány elkészítési módja:
A hagymát apróra vágom és az étolajon üvegesre párolom. Beleteszem a felkockázott húst és átpirítom, amikor kissé átpirul fűszerezem és felöntöm kevés vízzel, majd 30 percig fedő alatt főzöm néha megkevergetve. Ezt követően hozzáadom a zöldbabot, és annyi vizet, hogy épp elfedje. Amikor megpuhul a hús, addigra a zöldbab is jó lesz. Közben a tejfölhöz hozzákeverem a lisztet és behabarom vele az ételt.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 18. 22:34
A zöldbabos tokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook