Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával recept

Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával recept

Elkészítési idő 120 perc

A Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával hozzávalói:
2 kg krumpli
fél kg kolbász
fél kg szalonna ( bármilyen, ízlés dolga )
3-4 fej vöröshagyma

bors
chilipor
zsír, a tepsi kikenéséhez


A Betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával elkészítési módja:
A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, ízlés szerint sózzuk, állni hagyjuk, 3 – felé osztjuk. A kolbászt is felkarikázzuk, a szalonnát szeletekre vágjuk, és bevagdossuk.
A hagymát karikákra szeljük.

Egy tepsit kikenünk zsírral, és a hozzávalókat rétegesen egymásra rakjuk:
először a krumplit, rá a kolbászt, újra a krumplit, hagymát, az utolsó krumpliréteget és ennek tetejére a szalonnát. Ráteszünk alufóliát, amikor megpuhult a krumpli, levesszük róla és még tovább sütjük.

Kb. másfél óráig sütjük.
Savanyúsággal vagy csemege uborkával tálalhatjuk.


Rakhatunk bele akár még lecsókolbászt is.


Kategória: Egytálételek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 1. 17:20
A betyárkrumpli – füstölt szalonnával, kolbásszal és hagymával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook