Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Chilis bab kolbásszal és bőrkével recept

Chilis bab kolbásszal és bőrkével recept

Elkészítési idő 80 perc

A Chilis bab kolbásszal és bőrkével hozzávalói:
30 dkg nyers sertés bőrke,
1 db sertésfül,
25 dkg előfőzött zacskós barna rizs,
1 szál füstölt kolbász,
1 pár virsli,
3 doboz fehér bab chiliszószban konzerv,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db étkezési paprika,
1 db paradicsom,
1 ek. sűrített paradicsom,
3 db közepes vöröshagyma,
1/2 fej fokhagyma,
3 evőkanál étolaj,
1 kanál sült sertészsír vagy libazsír,
1 kanál sózott édes darált paprika,
fűszerek ízlés szerint:
morzsolt szárított majoránna, őrölt fűszerkömény, patikasó, őrölt színes bors, őrölt pirospaprika, babérlevél


Chilis bab kolbásszal és bőrkével

A Chilis bab kolbásszal és bőrkével elkészítési módja:
Először megfőztem a fület és a bőrkét. Majd amikor kihűlt feldaraboltam. Egy nagyobb lábasban pörköltalapot készítettem a zsiradékok és a hagymák felhasználásával. Amikor megpirult a hagyma beleaprítottam a paprikákat és a paradicsomot. Hozzáadtam a darált paprikát és a fűszereket. 15 percig kis lángon pároltam néha megkevergetve. Ezután hozzáadtam felszeletelt füstölt kolbászt és a virslit. Kevés párolás után a bőrkét, a fület, a babkonzerveket és a sűrített paradicsomot is. Újabb 10 perc párolás után tettem bele a zacskókból kivágott barna rizst. Felöntöttem a bőrkék főzőlevével és egészen kis lángon kb. 20 perc alatt készre főztem az egészet. Puha házikenyérrel tálaltam. Aki szereti tehet bele a babbal együtt egy doboz kukorica konzervet is. Ezúttal én nem tettem bele. Így is mennyei lett. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Egytálételek receptjei


A chilis bab kolbásszal és bőrkével elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook