Pharmatex vélemények? (beszélgetés)
Sziasztok!
Most találtam erre fórumra, mert azthiszem ismét nehéz helyzetben vagyok, de jól esne kiírni magamból.(jelezném valószínüleg nem a legrövidebb hozzászólás lesz) No meg témába is vág. Talán segíthet azok számára akik gondolkoznak a pharmatex kúp használatán...
A történet 2évvel ezelőtt kezdődik szinte napra pontosan. Akkor voltam 17 éves. Édesanyám mondta hogy használjak pharmatex-et, mert ő is ezt használja és neki bevált. Hazsnáltam is egészen május elejéig...nem jött meg..tanácstalan voltam...éreztem, nagy baj van. A barátom (aki most már a vőlegényem) az ország másik felén volt akkor. Titokban csináltam egy terhességi tesztet...nem kell mondjam, + lett. (sírtam ordítottam, azthittem nem fogom túlélni ezt a fájdalmat) Anyuval jó a kapcsolatunk tudta, nem jött meg..vett egy tesztet és azt is megcsináltam...nem meglepő +. Elmentünk a nőgyógyászához, mondván 17évesen nem tudnék jó anyja lenni egy gyereknek..előttem az érettségi..stb. Megkaptam az időpontot a műtétre. A kórházban töltött idő alatt végig zokogtam, szörnyű volt. úgy ahogy túl lettem a dolgon..
Aztán ugrunk az időben pontosan!!! egy évet. Eszembe nem jutott volna, hogy a pharmatex a hibás.. gondoltam mi nem figyeltünk eléggé stb, ezért továbbra is azt használtunk. Ismét május eleje...ismét nem jött meg.. irány a nőgyógyász...mondta, ez egy 5 hetes terhesség...én azthittem öngyilkos leszek...nem létezik hogy napra pontosan ugyanakkor velem ez megtörténhet kétszer is... gondolkoztam így úgy...a döntés: nem tartom meg a babát...kikészültem idegileg.. azóta depressziós vagyok stb. nem tudtam feldolgozni, pláne hogy a tavalyi műtét nem sikerült elsőre teljesen, ezért a 6 hetes kontrollkor már bennt is tartottak, hogy megismételjék. Ergo 3 műtéten vagyok túl...
És most utolértük magunkat az időben...2012. április van..23-án kellene megjönnie...de nemtudom a tudatalattim "szórakozik" velem vagy ismét (bár most nem napra pontosan) egy élet növekszik bennem, de van egy olyan érzésem, no meg hányingerem, hogy nem fog megjönni...
Hát ennyi lenne az én történetem..remélem (ha már én próuljártam) segít valakinek a döntésben, még akkor is ha sokan írják, hogy nekik bevált..de MI VAN AKKOR HA NEKED NEMFOG??? szerintem mindenki kerülje ezt a SZART!!!
Én is ilyet használtam...most itt aluszkál mellettem a 4 hónapos harmadik fiacskám:)))
Dokim azt mondta aki jönni akar az jön.
Párom csak disznózsírnak hívja...szóval csak az használja akinek nem baj ha becsúszik a baba:)))
Sziasztok!
Én is gondolkoztam a Pharmatexek kipróbálásán, de a nőgyógyi lebeszélt róla. Azt mondta max. gumi mellett, de akkor meg mi értelme. A fogamzásgátló tablettákat ajánlotta, de azt is úgy, hogy a menstruáció előtti és utáni 10 napban gumit is használjunk. Én úgy döntöttem, hogy akkor maradok szimplán a guminál, nem a legjobb, de majd klimax után lehet anélkül is.:D
Én a Nuv*ringet használtam évekig, csak ajánlani tudom :)
Ki lehet venni, ha zavar ;)
Mi használtuk a lágy hüvelykapszulát, annál nem tapasztaltam csípő érzést és a partnerem sem. Betűről-betűre betartottuk az előírást, és - mivel nem bíztam ebben a védekezési módszerben 100%-ban - sosem használtuk peteéréskor vagy annak környékén, csak a biztonságosabb napokon, igaz, akkor sosem megszakítással. Nem lettem terhes, de mindig paráztam, így abbahagytuk, és teljesen visszatértünk az óvszerhez. Ahogy olvaslak titeket, látom, hogy szerencsém van az óvszerrel is, 35 múltam, de még sosem szakadt ki/csúszott ki stb., pedig gyógyszert sosem szedhettem, így mindig ez volt a "fő" védekezési módszer.
Sajnálom, hogy ennyien ilyen negatív tapasztalatokról, nem kívánt terhességekről, pláne abortuszokról számoltatok be :-(. Ezek után fel sem merül bennem, hogy legalább néha visszatérjünk a Pharmatexhez (pedig van még egy bontatlan dobozom...)
Amikor én nőgyógyásznál voltam,megkérdezte,hogy mivel szoktunk védekezni.én a gumit mondtam,de megemlítettem,hogy egyszer volt pharmatext tabi is.És akkor mondta azt,hogy a pharmatex alapjába véve semmit se ér,csak gumival..
Néztem is,de azota nem használtam, Meg most ezek után,amit itt olvasgatok nem is fogom..
Én is szeretnék csatlakozni azokhoz, akik NEGATÍV véleménnyel vannak a fent említett gyógyszertől.
A párommal óvszert használtunk, de gondoltuk, hogy kipróbáljuk a krémet... MINDENT betartottunk, ahogy azt a leírásban olvastunk. Nem akarok valótlant írni, de biztosan emlékeznék rá, hogyha le lett volna írva, hogy "időben szálljál ki" és az sem rémlik, hogy 100-ból 1 nőnél "hatástalan". Biztos vagyok benne, ha ezt látom, akkor tuti, hogy nem használtuk volna, és maradtunk volna a megszokott óvszernél. Ott legalább látod, hogyha gond van, és időben tudsz cselekedni.
Nem kívánom senkinek ezt az érzést! Nem is az a gond, hogy terhes lett, hanem az, hogy nem tudjuk megtartani! :(