Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Majdreggel, neked is megy a drukk a mai Fethez! 😊
🍀🍀🍀
Drukkolok neked mára! 😊
Szép, magas Hcg-t kívánok! 🍀🍀🍀
9:30 ra megyek!
Gondolom kora estere meglesz az eredmeny!
Azta nagyon nagy gratula, szep kis potty mennyiseg🙏🏻🍀
Mikor mész vv-re? Reggel? Holnap Neked megy a drukk!🙏😍
A mai állapot 11 pötty 😁
Uuuuuu nagyon klassz! Megnezted mar hanyan vannak? Tuti sok szep maradt🙏🏻🥰
Mindjart itt a kedd, a te napod🙏🏻🍀
En meg mindig ugyanúgy, szurkal, neha gorcsolgetek, neha puffadok amugy mas tunetem nincs! Holnap vv!
Szia Andi!
Ma folyamatosan a dokinőd által megjelölt "új" prolaktin felső érték járt a fejemben...
Mondott erről valami bővebbet? Mondjuk, hogy történtek-e erre vonatkozó hatástanulmányok vagy milyen laboratóriumi mérési módszer esetén igaz ez a 280? (meg még millió kérdés merül fel itt)
Másvalaki hallott már erről? Vagy csak túlbuzgó orvosok paráztatnak minket a muszájnál is jobban?
Én komolyan úgy gondolom, hogy az ilyen bizonytalan helyzetekkel járó idegeskedés árt a legtöbbet.
Szia!
Nem emlékszel véletlenül annak a gyógyszernek a nevére Cerucal, Motilium, ilyesmi?
Ahogy olvasom ezeket adják ennél az ún. terheléses prolaktin vizsgálatnál. Mindenesetre elég érdekes ez a módszer.
Szia!
Képzeled 13 pöttyünk van, ma tudom majd megnézni, hogy mennyien vannak péntekhez képest.
Kedden 1 db-ot megkapok :) Nagyon várom már. 😇🙏😁😘
Te hogy vagy?
Mizu? Mennyi babypöttyötök lett? Minden ok?
Ti mikor mentek ki? Kedden reggel lesz a beülti?
Drukkolok nagyon🙏🏻🍀🥰
Szia! Draga!
H vagy ma? Tudtal pihenni?
Nem jottek mar vissza a panaszok? Ma újra nagyon meleg lesz!☺️
Így van. Szintén növeli, vagy helyesebben növelheti a Dopegyt, ami magasvérnyomásra van (biztosan a fórumon is szedik páran, mivel terhesség alatt elvileg csak ez szedhető). Meg még sok egyéb gyógyszer, meg a pajzsmirigy alulműködés, de főleg a folymatos stressz,stb.
Nekem terheléses vizsgálatot nem csináltak, nem ismerem a részleteit csak olvastam róla.
Engem az endokrinológusom küldött MR-re, hogy kiderüljön van-e szervi ok. Amúgy a microadenóma lehet teljesen független a magas prolaktintól, vagyis az hogy van a hipofízisben egy adenoma még nem biztos, hogy magyarázat a magas prolaktinra.
Ha nagyon alaposan ki akarja ezt valaki vizsgáltatni, akkor a monomer és a macroprolaktint is érdemes megnézetni (két vv egy napon, reggel és napközben). Megnézik a macroprolaktin arányát a monomerhez képest, ezzel lehet megállapítani, hogy macroprolatinoma vagy valódi prolalaktinémia okozza a magas prolaktin szintet. Ezt csak nagyvonalakban írtam most, de érdemes utána nézni, főleg, hogy akinek nem muszáj ne szedjen feleslegesen gyógyszert. Elvileg a Centrumlabokban végeznek ilyen vizsgálatot is.
A felsorolt paraméterekhez annyit tennék hozzá, hogy nekem reggel fél 8-as prolaktinszint (fél hét körüli ébredéssel) a déli vv-re felére csökkent.
Ja,és bizonyos gyógyszerek, köztük az ösztrogén is növeli a szintjét.
A terhelésről csak azt találtam hogy a mikroadenómai okot tudja elkülöníteni, és hogy együtt értékelendő a többi eredménnyel. Tudtok még vmit erről?
Van aktív és inaktív hormon. A mérésbe bekerül mind2. Pontosabb szétválasztva méretni, de ezt se csinálják rutinszerűen.
Érintett vagyok prolaktin témában.
Azt olvastam, hogy a refereniatartomany az alábbi mérés szerint van belőve:
Reggel 8-11 (inkább 9-10)ó között
Legalább 6-7 óráig maradj ágyban
12 óval előtte nem enni
24ó belül nó szex
Dohányzás ne 2-3 ó
Nó stressz. Ne rohanj oda, szusszanj előtte
Cilkus 3-6 (2-8) és 23-26 nap.
A gyakorlatban a dokik nem mondanak semmit.Azt sem hogy az ingadozás miatt a több eredmény tükröz.(ezt tapasztaltam)
Szia!
Szerintem neked teljesen rendben van, mivel bőven a normál tartományban van. Nekem is 300 körül van mióta Bromocriptint szedek.
Nem voltam terheléses vizsgálaton. Alapesetben teljesen jó volt a prolaktinom, de mérettem egy olyan ciklusban is, ahol már teljes erőséggel szedtem az ösztrogént és a progeszteront. Ez 400ig felhúzta az eredményemet. Erre azt mondta az endokrinologusom, hogy nyugodtan mehet esténként egy egész Bromocriptin, ez 2.5 mg. Így lett a beültetéskor 180 körül a prolaktin.
Te is a 2.5 mg-osból szeded? Tudja az orvosod hogy milyen hamar itt lesz a következő beültetésed? Az enyémhez képest ez az adagolás, amit írtál, nagyon óvatoskodónak tűnik.