Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
köszönöm akkor emelni fogom reggel és este 1 et vaginálisan.Remélem így nem csinálok hülyeséget és igy rendben lesz.
Szerintem is kevés ez az érték...Nekem 8mm volt a 11.napi itthoni uh-n,6 nap múlva volt a kinti uh,az érték 8,5 mm lett,5 nap múlva a beültinél pedig 9mm lett.
Én tennék rá még Estofermet.
A kinti doki azt mondta,a 8mm egész jó érték...Rákérdeztem :)
De ugye lehetett volna jobb is szerintem...
Nagyon nem könnyű, ahány orvos/intézet, annyifélét mondanak és ahányan vagyunk, annyiféle tapasztalat.
Drukkolok mindenesetre, bárhogy is döntesz!
köszönöm mindenkinek ,átgondolom mi legyen!
Figyelj, ERA tesztnèl 7 mm ami szükséges. A tiéd bőven fölötte lesz mire mész beültetèsre. Fontosabb hogy 3rètegü legyen.
Én nem emelnèm az Estrofem bogyót.
Én is úgy tudom, mint Trefort, hogy a progeszteron ellensúlyozza az ösztrogén hatását, vagyis nem vastagszik tovább a méhnyálkahártya.
Nekem sosem volt túl vastag a nyálkahártyám. Az utolsó előtti beültetésnél 3x1 estrofem mellett 6mm volt a 10. napon. Az RG erre nekem emelt, + 1db Estro ment onnantól vaginálisan, így lett a beültetésre 7,5mm.
De nem vagyunk egyformák, neked még simán vastagodhat addig.
Szia Tyutyu1981
Nekem is hasonló volt a vastagsága napi 3x1 estrofem mellett, miután elküldtem nekem megemelték, 3x2-re úgy hogy reggel és este 1-et hüvelybe kellett, beültetésre 11 lett és sikerült is.
Szia
Én decemberben voltam először az Unica intézménybe, petesejt donoros beültetésen, most 12 hetes kismama vagyok. Szinte csak pozitív tapasztalatom van. Ha bármi konkrét kérdésed lenne, nyugodtan írj 😊
Fordíthatnának pontosabban, ha már átszámolják órára a napokat. :-)
[link]
nem volt, lehet csak a doki ezt megálmodta hogy így legyen:-(
ezt most találtam:A progeszteron hatására a méhnyálkahártya tovább vastagodik, tápanyagokat halmoz fel, jól megkülönböztethetővé válik a felszínesebb tömör és a mélyebb szivacsos réteg, mirigyei váladékot termelnek. Összességében: felkészül a megtermékenyített petesejt befogadására
Neked volt ERA teszted? Csak azért kérdezem, mert péntek estét írtad a progikezdésre, ami ha jól számolok 5,5 nap, nem a szokásos 5 (120 óra).
Szia! Köszönöm a gyors segítséget. Írok akkor Mónikának. Ezek szerint várhattam volna hetekig Andrea reakcióját a leletre.
pont ez az hogy erre nem mondták hogy emelnem kellene azt irták maradjon igy és péntek estétől kezdjem a progeszteront. Szerintetek akkor emeljem? mennyit? már csak a szerda ,csütörtök és a péntek van a progiig. :-(
Medrol ellenére tökéletes volt a cukrod? Az nem semmi, akkor nagy mázlista vagy. Én most arra gondoltam, ha ma is magas cukor értéket mérek, akkor holnaptól már csak 4 mg-ot fogok enni, aztán pár nap után teljesen abbahagyom. Az immunológusom csak csütörtökön lesz a rendelőben, legkorábban akkor tud reagálni. Amikor érintőlegesen említette majd a 12. hét után a leállást, akkor ő is a 4 mg-ra való áttérést mondta. Mivel még csak két hete szedem, nagyon nem szokhattam hozzá, így nem hiszem, hogy nagyon el kéne húznom a leállást. Azt viszont jó lenne tudni, mennyi ideig tart a hatása, vagy mikorra rendeződik a cukor. Remélem ezek a mostani cukor értékek még nem befolyásolhatták az embriót, ahhoz még túl pici. Igazából nem érdekel, mit mond az immunológus. A tegnapi cukor értékem 10,2 volt. Ilyet még a legkeményebben stresszes, nulla mozgásos, nem diétázós, minden nap táblás csokoládét evő időszakomban sem produkáltam. Ha nem teszek valamit, tudatos döntéssel a cukorbetegséget kockáztatom, de úgy döntöttem, azt nem fogom megvárni.
Szia. Ilyenkor emelni szokták az estrofemet. Esetleg kérdezz rá. A 6.3 picit kevés, nekem azt mondták min. 8 mm kell, de inkább 10.
Azt olvastam itt, hogy ha elkezded a progit utána már nem vastagszik.
Nem, az a mellettük levő épület és annak a kerítése. Viszont azon lenne a Reprofit felirat, ami most nincs. De a házszám alapján azonosítható az épület.😊
Szia, ebből még simán lesz 8,5-9 mm a beültire és az már megfelelő vastagság. Ne aggódj!
Ma voltam 11. Napon ultrahangon , a méhny. Vastagság 6,3mm . Elküldtem Brnoba azt írták jó , péntek estétől progi és jövőhét csütörtökön 11.30 kor beültetés.
Nem vagyok nyugodt az eredmény miatt , akit kérdeztem mindenkinek vastagabb volt , szerintetek ez lehet még jó? Még van 9 nap , gránátalma , 800 E vitamin, napi 1 dl bor ezen kívül még valamit kellene?
Szia a kordinátorom nekem is az Andrea , ma írtam neki de csak egy üzenet jött vissza hogy határozatlan ideig nem dolgozik és a Soós Mónikát keressem helyette. Ő pár órán belül válaszolt.
Enyhe IR om volt anno, egy darabig diétáztam is, de aztán nem foglalkoztam.vele.Terhességben nem kavart be, tökéletes cukrom volt.
Nem szedtem végig, csak 12.hétig.
Szia,
mi csak elsétáltunk előtte tegnap, mi RGsek vagyunk. A Reprofit udvarában nagy felújítási munkálatok folynak, teherautók jönnek-mennek minden tiszta sár. Lehet, hogy ehhez van valami köze, hogy nem írnak vissza, - nem tudom. Nem írtak róla, hogy felújítás miatt bezárnának?
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy a Reprofit működik változatlanul az egyre rosszabb csehországi vírushelyzet miatt? A koordinátornak (Andrea) 10 napja küldtem leletet és nem jelentkezett azóta. Nyilván sok páciensük van, csak eddig simán és gyorsan ment az ügyintézés.
Nagyon kedves vagy, és ez valóban jó tanács, már más is írta.😀 A fórumot hanyagolni picit nehéz, mert szerintem konkrétan függő lettem😄 De értem, mire akarsz kilyukadni😘 Most jöttem meg egy kellemes tavaszi kutyasétáltatásból, délelőtt meleg teázgatás közben nyugtató zenéket hallgattam, általában ezt szoktam, kivéve ha nagyon felspanolom magam😁 És igen, szoktam beszélgetni az embrióval, meg többször azon kaptam magam, hogy konkrétan a hasamat simogatom, mint ahogy a terhes anyukák szokták. Remélem, ez jó jel😂
Sziasztok, érdeklődni szeretnék, akik Brnoban, esetleg az Unica-ban vett részt petesejt donoros kezelésen, milyen a sikerességi ráta? Kinek hányadikra sikerült? 45 éves vagyok, itthon volt egy próbálkozásunk, de csak a leszívásig jutottunk, nem volt petesejt, a tüszők üresek voltak, gondolkodunk tovább lépni. Köszönöm a válaszokat!
Szia Mancs!
Tudom, hogy nagy a para ilyenkor, hogy minden rendben megy-e. Főleg az első próbálkozáskor.
De én azt javaslom (ha nem haragszol érte), hogy most pár napig hanyagold a fórumot, és koncentrálj magadra/magatokra. A gyógyszerek teszik a dolgukat, beültetés után már sokat úgysem tehetünk, csak várunk.
Ne az értékeiden parázz, hanem irányítsd a figyelmed az embrikére, bíztasd, hogy ügyesen megtapadjon. Biztosítsd róla, hogy vigyázol rá, és a lehető legjobb helyen van most. Élvezd a korai tavaszt, sétálj nagyokat, figyelj a párodra.
Szerintem ez a legtöbb és a legjobb, amit ilyenkor tehet az ember lánya. :)
Sok sikert!
Tényleg nagyon ígéretes, szóval nagyon drukkolunk! 🍀❤
Bocsi elírtam 800 reggel, 800 este így volt 1600.
Köszönöm! Akkor neked ezek szerint semmilyen IR és egyéb gondod nincs? Más fórumtárs is írt, hogy terhesség alatt végig szedte. Valószínűleg nekem sem okozna gondot a Medrol, ha nem lenne IGT-m, de így sajnos nagyon bekavart...
További ajánlott fórumok: