Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Annyit hallottam Zlinről, hogy nem futószalag mint a többi hely, de konkrétan nincs tapasztalatom velük.
Mi Pozsonyban mentünk el 3 klinikára konzultálni, mielőtt döntöttünk volna.
Nekem is ott volt az utolsó áprilisban. Mondjuk nekem sosem jött meg a progi mellett, pedig egyszer sem sikerült. Csak utána mikor minden leállt…
Annyira gáz, hogy neked kell erre is figyelni és önszorgalomból nézetni.
Kivancsi leszek, hogy az orvos mit reagal.
En is maganszorgalombol nezettem.meg hetfon, de sajnos csak tegnap jott meg azberedmeny, amikor mar keso volt. Valameddig jo volt, az biztos, mert beaagyazodott es a hcg 1773 volt, de hetfo tajekan lejetett valami,mert aznap 29 volt, ami magyin keves.
A Bmcben se neztek, de az oreg szettolt progeszteronnal, igaz nem sikerult, de nem barnaztam, pedig el se indult..
Megértelek totálisan…nagyon sajnálom.
A progi sokszor volt már téma, érdekes módon nekem egyik intézetben sem nézték se belültetésnél, se a Hcg vérvételkor. Nálam a megtapadás sem történt meg, de ezt kivétel nélkül mindig azzal magyarázták, hogy az embrió lehetett beteg. Hiszen 43 évesen már öregek a petesejtek…
Nehéz ez, mert általában nincs rá magyarázat, a “sajnálom, ez most nem sikerült” elcsépelt frázison túl.
Van egy Proluton nevű injekció, amit a 16-17.héttől szoktak adni, a 35.hétig. Progeszteron készítmény, izomba kell adni heti 1x, a koraszülést hivatott megakadályozni.
Én kaptam, pusztán prevenciós céllal, nem tudom a te esetedben jó lenne-e, csak az infót akartam megosztani.
Szia!Köszönöm,hogy írtál!
Nehéz nagyon elfogadni a történteket minden olyan értelmetlen.A zlini fórum nem elérhető sajnos.
Én is kaptam cyclogestet is de valahogy mégis az utrot is kellett,és volt amikor szájon át is alkalmaztam.Régen az első lombiknál 2007-ben a Bmc-ben nem is volt más.Persze saját sejtjeim sosem sikerültek,mindig a petesejt éretlenség és gyenge minőség volt a gond,pedig akkor még 30 éves sem voltam.
Nálam sajnos miómák alakultak ki 2016-ban Békéscsabán 10 db-ot szedtek ki.
Szeretnék még esélyt kapni mert tudom,hogy a donorsejtes próbálkozás tud sikerülni,csak még szükséges egy-két biztonsági óvintézkedés.
Reménykedem,hogy mindenkinek eljön a kis csoda akit annyira
várunk!❤👶🙏🙏
Teljesen igazad van. Nagyon merges vagyok most, hogy hallgattam az orvosra:(
Amugy tudjatok, hogy mi lenne az idealis progiszint?
A fájdalomcsillapító? Biztos hogy nem.
Ezernyi oka lehetett, nemcsak a progeszteron szint. Ha nézték egyáltalán…
ELső lombikom volt most és nem sikerült.
Cyclogestet kaptam napi kétszerit,de nem kaptam semmiféle szurit mellette🤔
úgy a 9naptòl màr semmi tünetem nem volt ami a terhessègre utalna.
Akkor kellett volna megjönnie ès annyira de annyira görcsölt a fejem hogy na.Bevettem egy fàjdalomcsillapítót.
Ez okozhatta a sikertelensèget?
Szia!Köszönöm szépen,hogy írtál és pont az én esetemre lenne jó megoldás ez a kombinált módszer.
Sajnos utólag már okosabb vagyok de így jobban fel tudok majd készűlni egy következő lehetőségre.
Olvastam azt is,hogy koraszülés megelőzésére a progeszteront a 20.héttől újra adják nekem meg pont elvették,ahogy abbahagytam a prolutexet utánna történt a baj.Azt mondták erre ne gondoljak de nekem ez egy megérzés.
Lányok,
Felejtsétek el az utro-t ha jót akartok magatoknak és a babának. Nem korszerű készítmény, nem szívódik fel rendesen, és így nem biztosít egyenletes progeszteron szintet. Az ingadozás pedig éppen elég ahhoz, hogy elmenjen a baba. Már a magyarországi állami intézetek is Cyclogest-et írnak fel, amit 40+-os nőknél biztosan kiegészítenek Prolutex szurival is (akár napi 2-szer is!). Nekem az utolsó lombiknál napi kétszer kellett szúrni is és kúpozni is. Az injekció a vérben biztosít egyenletes progeszteron szintet a hüvelykúp pedig a méhben teszi ugyanezt. A kúp szépen felszívódik, és 400 mg-os a hatóanyaga, ezért 1 db kúp kell egyszerre. A csehek nyilván nem ismerik, így ajánlani sem fogják, mivel magyar gyógyszergyár forgalmazza. Szerintem bármelyik nőgyógyász vagy akár háziorvos is felírja.
A háttérből drukkolok mindenkinek!
Sajnos igen:(
Azert most nem vagyok epp elegedett a cseh klinikaval..
Meggyozodesem, hogy a progeszteron hiany miatt ment el.
Remelem a kovetkezonel jobban figyelnek erre.
Sziasztok!
Sajnos lecsokkent a hcg 466-ra.Azt hiszem ez ennyi volt:(
Szia,
Borzasztó volt olvasni a történetedet, őszintén sajnálom amit át kellett élned.
Sokan vagyunk itt 40+-osak akik még az első babáért küzdünk, sokan sikertelenül. Nem vagy egyedül.
Emlékszem mikor én elkezdtem nézelődni a donoros fórumokon találtam egy Zlin-i zárt csoportot, nem tudom ők megvannak-e még, illetve mennyire aktív az a csoport.
Sok sikert kívánok neked!
És kérdezz bátran, ez egy nagyon összetartó és támogató csoport. 🙏🏻❤️
Szia! Olvastam egy tanulmányt, ott éppen a progeszteron és a mehszaj bezárása gyűrűvel vagy osszevarrassal osszehasonlitasa, illetve ezen módszerek kombinálása volt vizsgálva. A legjobb eredményt a kombinált módszer hozta meg. Tudom, ez most már későn van, de a következő terhessegnel tuti ezt kell majd alkalmazni.
Nagyon sajnálom,ami veletek történt...
Azon gondolkoztam,hogy ilyen esetben is lehetett immunológiai gond vagy az csak a terhesség elején lényeges?
Nk funkció kicsit volt magasabb arra ldn kapszulát szedtem,de csak a 13 hétig.
Létezik egy arabin gyűrű ami tehermentesiti a méhszájat meg a méhszájzáró műtét.
Szeretnék mindennek utánnajárni,én még a progeszteront is okoltam.
Az itt olvasott sikertörténetekből merítek erőt!
Vigyázz te is magadra😘
Nagyon sajnálom, hogy ez történt veled.😒 De lehet ez ellen tenni valami, vagy hogyan lehetett volna megelőzni? Ha visszaolvasod a fórumot, itt is fogsz olvasni szomorú történeteket, de azért van sok sikertörténet is, és szerencsére ezek vannak többségben.😊
Vigyázz magadra és sok szerencsét legközelebb!☘
Szia, én anno a Genium-ban intéztem a Thökölyn, de én ott is vettem meg a lipidet is.
Nem tudom,hogy csak infúziót bekötnek e, ha azt máshonnan szerzed be, de egy kérdést esetleg megérhet.
Sziasztok!
Szeretném kérdezni, hogy aki intralipid infúziót kapott, hol vette fel? A szlovákok felírták receptre, ott kiváltottuk, mert náluk olcsó. A g1-ben tudom hogy beadják, engedély megvan. A beavatkozási díjat számítják fel, ha jól olvastam 60 ezer ft. A férjem sokallja ezt az összeget,persze nem tudjuk máshol van-e ilyen lehetőség egyébként. Az mondjuk érdekes, hogy az NK-sejtes vizsgálat a G1 Intézetben 48 ezer Ft, a G1 Laborban 32 ezret fizettem ugyanerre. Jó sokat rátesznek.
Köszönöm szépen a biztatást,nem adjuk fel!
Igen,jól gondolod 43 éves vagyok.Igazábol nem derült ki pontosan,hogy mi okozta több dolog is lehetett.Sajnos miómám is van 2 is a méhfalban, ami nincs jó helyen,mthfr génhibára nem kaptam vérhigitót
és amikor megtörtént a baj éppen a progeszteront is leépitettük orvosi javaslatra.Többször volt vérzésem de olyan nagyon durván,de a baba mindig rendben volt.
Amit nagyon bánok,hogy azt hittem természetes,hogy lefelé olyan huzóerőt éreztem és nem szóltam erről az orvosnak.
Ezek után már nem féltem,hogy nem lehet baj és mégis.
Volt egy kissebb vérzés,gyorsan bementem és azt mondták látszik a kicsi feje.Amit tudtak megtettek de már nem tudtak segiteni.
Kedves Lányok!Szeretnék én is hozzátok tartozni.Sajnos az én történtem még nem lett sikeres.2020 július 4-én 8 sejtes gyönyörű embriót kaptam,unokatesóm segitségével.Sajnos csak 21 hétig tudtam rá vigyázni mert méhszájelégtelenség miatt elvesztettük.Nem is tudtam,hogy ilyen is előfordulhat.Magamat is okoltam,hogy nem tettem meg mindent.Szeretném újra megpróbálni mert nem tudom innen feladni,hogy majdnem sikerült.Hogy én csak arra vagyok képes,hogy egy kisangyalka tudott bennem fejlődni.Érzek még magamban erőt,hogy mégegyszer megpróbáljam.Októberben megműtenek miómával és majd 5 hónap múlva kezdhetnénk.
Nekünk Zlint ajánlották,mert unokatesóm már nem tud segiteni.Ugye ti sem adnátok fel?
Mindenkinek sok sikert és Boldog babavárást kivánok!