Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Sziasztok! Én Zlinbe jártam, máshová viszont nem, így nincs összehasonlítási alapom. Nekem tetszett a klinika, a közeg, és nem tűnt futószalagnak. A 3. beültire úgy mentünk tavaly, hogy másnap totál határzár lépett életbe, és a koordinátorral végig tartottuk a kapcsolatot sms-ben. Végül az 5. próbálkozás jött össze, most 24 hetes vagyok, és nagyon remélem, hogy most már minden rendben lesz.
Mindig ugyanaz volt a progi protokoll, Utrogestan reggel- este 400 vaginálisan, délben 100 szájon át. A beültetés napján reggel a klinikán volt progi mérés, nekem mindig tökéletes volt, és délre kb. meg is volt az eredmény. Utána a hcg mérésnél is mindig kérte a klinika a progit is. Nekem ezzel tényleg sosem volt bajom szerencsére, mégis csak az 5. jött össze.
Volt mindenféle variáció, prednisolon, lipid, sandimmun, ezek kombója... az utolsó előtt emma-alice-era. Ott kijött, hogy kell laktobacillus, és a progit korábban kell kezdenem. Nem tudom, ez segített-e, de azt hiszem, mi is elmentünk a falig.
Úgyhogy ne adjátok fel, és őszintén drukkolok mindenkinek! <3 Olvasom mindig a fejleményeket, csak még mindig félve újságolom, hogy sikerült... lécci ti is drukkoljatok nekünk <3
Kedves Lányok!
Nem okoskodni szeretnék csak találtam hcg szintekröl egy írást a piszénpisze.hu oldalról.
TÉVEDÉS:ha ugrál a HCG szintje biztosan elmegy a baba
Nem biztosan.A HCG néha fura dolgokat művel,és ettöl még normális is lehet,és mégis megmarad a terhesség.Néha szerepel ebben a kevés folyadékbevitel is.
A terhes nők egyharmada tapasztal vérzést ami befolyásolja a szervezet hormonszintjeit.
Tehát van még remény.
Sajnálom Nyuszilufi.
A minimum 35nmol/l. Nekem a beültetés napján 37 volt a klinika vette le és két nap múlva lett meg az eredmény majd mondták hogy, egy Prolutex szúrival toldjam meg a progeszteron bogyókat evvel fel ment 78-ra, állítólag az a jó ha beültetés napján 40 alatt van, utána lehet több.
Ez igaz. Nalunk a paromat kellett meggyozni..
Szerencsere van meg 3 fagyi
..:)
Kinel?
Amugy mennyi a "JO" progiszint?
Ó, körülöttem az elmúlt 3 év alatt annyi “csoda” történt, hogy csak na! Ezekkel a sztorikkal is tele van a padlás…
Csak valahogy minket kerül el, pedig szívesebben írnék ilyet mint a keserédes hangulatú posztokat. 😊
Ezzel az a baj, hogyha onhatalmulag varialunk es sikerul, akkor hogy fogjuk fokozatosan leepiteni?
Csak meg kellene gyozni a dokit, hogy adjon tobbet.
Talan nalam.mar bizonyitott, hogy nem eleg..
Nem szokott ilyen nyomorultul mukodni, most valami rendszerhiba volt. Bar amikor hivtam oket kozoltek, hogy mit nyavalygok,mert 5! Nap a progeszteron. Amugy a holnapon 1-3munkanap volt, es kesz is volt, mert lattam, hogy mikor validaltak.
Igen, nagyon szerencsetlenul jott ki. Legkozelebb beultetskor es utana is megyek..sztem 5 naponta minimum.
Szomoru azert, hogy 2 millio Ft-ba nem fer bele, hogy gondolnak ilyenbe. Szinte biztos vagyok benne, hogy a progeszteron vitte el a babat:(
Most varhatunk 3 honapot ugy, hogy a 6 centis miomam(ami a sok hormontol alalult ki 2 ev alatt) ki tudja meg milyen kart okoz.
A parom teljesen kivan es tudom, hogy lesznek meg szar napjaink az elkovetkezendo honapokban.
En probalok elore nezni, es most megfogadtam, hogy maradok az az "ontorvenyu kis no" akinek Konc doki az elejen nevezett..es lehet a csehek agyara fogok menni, de tobbet nem csinalok ilyet, vakon hallgatok az orvosra, pedig erzem, hogy nem igy kene..
De valaszoltak.
Hetfon volt a jo eros pozi teszt, akkor kertem melle progesuteront. A tetu synlab vagy eeeszt, nem tudom,tegnap delben kuldte az eredmenyt ugy, hogy keddne mar validalva lett
.
Igy csak tegnap tudtak meg. Azonnal luldtek a prolutex receptet, de ugy tunik keso volt...
En kimaxoltam. 45 lettem aprilisban, de vegsokig tolta.
Sajnos alkalmankent 1,max 2 petesejt lett, azokat 3 naposan kaptam vissza.1x volt 2,2 a hcg, ez volt a legnagyobb eredmeny.
Én bírtam az öreget, az én dokim mindig konzultált vele. Elvileg visszamehetnénk még de nincs értelme.
Igen, sajnos 43 évesen kb.10-ből 1 petesejt egészséges, max.3% sikerrátát rebesgetnek. Mondjuk akinek bejön annak 100%, és nem is tudja milyen hihetetlenül szerencsés.
Nekem kivétel nélkül mindhárom helyen a petesejt donoros megoldást ajánlották. Akkor még nem álltam készen erre, de rögtön tudtam hogyha igen, akkor hová fogunk visszamenni majd. Mi az orvos felkészültsége, szimpátia és a hely eszközparkja alapján választottunk. A legfőbb indok pedig az volt, hogy senki nem beszél magyarul. Aztán a Covid miatt jött a határzár, és így itthon “erőlködtünk” még sajátsejtessel, sok pénzért sok csalódással. Az utolsó már államiban volt, de sajnos mindhiába.
Mostmár készen állok a petesejt donorosra lélekben, viszont anyagilag nem. Jelenleg alternatív gyógymódokat próbálunk ki, és várjuk a “csodát” ágyban párnák közt. Szeptemberben leszek 44 éves.
Igen én is jókat hallottam róluk.Jelentkeztem még áprilisban,és tudtak volna júniusra időpontot adni.Nálunk az is nagy csalódás volt,hogy az unokatesómnak 3 gyereke van természetes úton,és 11 sejtből csak 1 sikerült de ő csodaszép 8 sejtes lett,és majdnem Ő lett a mi kicsi lányunk😪
így nem maradt fagyibaba.Legalább adhattak volna több esély ha más megtermékenyítést alkalmaznak,ez is nagyon elszomorított.
Nem tudom mennyit segíthetett,hogy még sosem szedtem melatonint és akkor előszőr kipróbáltam,mert ha ártani nem tudok vele hátha segít.
Ti megvagytok elégedve a klinikával?Mi volt a legfontosabb ami alapján választottatok?
Nekem se jott meg..parom szerint az oreg egy sarlatan, szerintem meg megtett mindemt. Ezt is bebiztositotta.
Ugy tunik tenyleg a petesejt minosege a gond, mert most elsore elindult. Csak itt leszartak a progeszteront en meg eletemben eloszor hallgattam az orvosra:(