Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Petesejtdonoros lombik fórum

Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
39946. zsuko84 (válaszként erre: 39945. - Juli76)
2024. okt. 12. 16:36
Szia! Én mindig az 5. napon kezdtem. De akkor még nagyon nagyítóval volt halvány a csík.
39945. Juli76
2024. okt. 12. 06:11
Sziasztok! Fet után hányadik napon érdemes tesztelni predictor early-val, amikor már látszik is valami?
39944. Babszi76
2024. okt. 11. 14:16
Ha utalok annyira nehéz lenne felrakni a felhőbe?? AZT mondta azt akar adni.
39943. Babszi76 (válaszként erre: 39942. - Zsuko84)
2024. okt. 11. 14:14

Sikerült de nem írja fel a plaquenilt csak konzultáció után ami kB 2 hét múlva lesz.Minden eredményem elküldtem.Nem értem ezt a hozzáállást.Írtam neki hogy kifizetem a konzit csak kezdjük már el ....de először konzultáljunk

<2 hét múlva> jött rá a válasz

39942. zsuko84 (válaszként erre: 39940. - Babszi76)
2024. okt. 9. 20:05
Sikerült beszélned a doktornővel?
39941. zsuko84 (válaszként erre: 39939. - Babszi76)
2024. okt. 9. 20:04
Szia! Nekem az ANCA lett pozitív. Az kicsit más.
39940. Babszi76
2024. okt. 9. 15:44
Másnak is ilyen macerás Dr Szabó Melinda immunológus?Lehet őt hívni a nem megadott időpontban?
39939. Babszi76
2024. okt. 7. 17:57
Sziasztok volt akinek az ANA pozitív lett?
39938. Hannelore (válaszként erre: 39937. - Mara77)
2024. okt. 6. 12:27

Szia Mara!

Kliont kellett szednem 2x500mg dózisban 7 napon át. Utána pedig szájon át szedhető tabletta, és hüvelykúp formában is egy-egy kúra, laktobacillusokat nagy adagban tartalmazó probiotikumot kellett alkalmaznom.

Mint a leletből kiderült, az EMMA vizsgálattal 16 baktériumra, és 4 ún. "jó baktériumra"(lactobacillusra) szűrnek rá, az ALICE vizsgálattal pedig még 10, méhnyálkahártya gyulladást okozó baktériumra szűrnek rá. Ezekből nekem az EMMA-val egy baktériumra jött ki, hogy nagyobb mennyiségben van jelen, mint optimális lenne.

39937. Mara77 (válaszként erre: 39935. - Hannelore)
2024. okt. 6. 08:10
Megkérdezhetem, milyen antibiotikumot írtak fel neked?
39936. zsuko84 (válaszként erre: 39935. - Hannelore)
2024. okt. 5. 18:42

Köszönöm szépen! Igen, a 25. hét már reményteli. 😊

Hú, akkor ha minden jól megy, hamarosan mehettek beültetésre. Nagyon drukkolok!

Az akupunktúra is jó ötlet. Én hiszek benne. 😊

39935. Hannelore (válaszként erre: 39931. - Zsuko84)
2024. okt. 4. 22:23

Nagyon örülök, hogy minden rendben továbbra is veletek!! Nekem reményt ad a te példád is, hogy a sok próbálkozás és kudarc után egyszercsak mégis sikerülhet. :) A 25. hét az már igazán reményteli!

Nekünk a két beültetés után, amelyek el sem indultak, javasolták a méhtükrözést, uNK-t, endomeTRIO-t. Ezeket elvégeztettük, és az egyetlen eltérés egy baktérium volt, aminek magasabb volt a szintje, ezért célzott antibiotikum kúrát, majd probiotikum kúrát javasoltak. Ezeken túl vagyok, most meg kell kontrollálni, ez lesz esedékes ebben a ciklusomban. Ha rendben lesz az eredmény, utána folytathatjuk a próbálkozást. Még egy fagyasztott embriónk van. Az új dokim javasolt akupunktúrát, így még arra járok, és reménykedünk. Köszi a kérdésed! :)

39934. Hannelore (válaszként erre: 39929. - Zsuko84)
2024. okt. 4. 22:07
Köszi! Én is hallottam már róla, hogy bizonyos meddőségi immunológusok laboreltérés nélkül is javasolják a kezelést, jó tudni, hogy volt is itt a fórumban, akinek konkrétan így sikerült.
2024. okt. 3. 16:57

Valószínűleg nem leszek az álláspontommal itt sem népszerű, mert nem ez az általános vélemény, de mivel ez is érvényes orvosi álláspont immunológiai témában, és szerintem fontos lehet, hogy aki ilyen vizsgálatok/kezelések előtt áll, az erről is tud.

Én - nagyon sok témában vágó tanulmány, kutatás, statisztikai adat elolvasása és több orvossal való konzultáció után - erre jutottam:

Amennyire én utánanéztem, a meddőségi immunológia terén még nincs elég kutatás és bizonyíték, hogy valóban van egyáltalán bármi összefüggés a meddőség és az immunológiai eltérések között, és nemhogy a meddőségi orvosok, de az immunológosok sem értenek egyet abban, hogy milyen eredmények esetén milyen kezelés javasolt. Sőt, maga a vérből való mintavétel az immunológiai vizsgálatokhoz is ma már kérdéses, hogy megfelelő vizsgálat-e egyáltalán, nemrégóta van a méhnyálkahártya alapú immunológiai vizsgálat (Unk), azt van olyan orvos, aki megbízhatóbbnak tartja. Nekem azt mondta egy szakember, hogy ezek az immunértékek a szervezetben folyamatosan változnak, nemcsak betegség esetén emelkedhetnek meg, hanem egy észrevehetetlen fertőzés esetén is, így az eltérés nem egy konkrét problémát jelent, ami folyamatosan fennáll, így akadályozza a beágyazódást vagy a terhesség fennmaradását, hanem egy folyton változó helyzet mindenkinél, ezért az eltérésre kezelést adni, nem sok értelme van.

Szerintem ez az is oka, amiért sokszor nem javasolják Brnoban sem a kezelést, mert nincs elég tudományos bizonyíték, hogy van értelme. Sok meddőségi szakember szerint felesleges ilyen irányú vizsgálatokat is csináltatni (én összesen 4 meddőségi orvossal egyeztettem és közülük 3 nem javasolta a vizsgálatokat és a kezelést), tekintve, hogy a kezelés sikere illetve összefüggése azzal, hogy sikeres lesz-e a lombikkezelés, nagyon kérdéses, illetve bizonyos alkalmazott kezelések/gyógyszerek meghatározott alapbetegségek/állapotok esetén veszélyesek is lehetnek.

Mi - a három év lombikozás alatt - a fentiek miatt úgy döntöttünk, hogy - egy korábbi nagyon alap immunológiai kivizsgáláson felül (ahol csak kb az 1/4-ét nézték az általában kért dolgoknak, és amiben nálam nem volt eltérés) - részletesebb vizsgálatokat nem csináltatunk, mert én biztosan nem kezeltetném magam pl. szteroidokkal és immunszupreszánsokkal, ha nem egyértelmű, hogy segítenek, viszont lehet, hogy sokat árthatnak.

39932. zsuko84 (válaszként erre: 39930. - Hannelore)
2024. okt. 3. 11:39
Én még annyit tennék hozzá ahhoz, amiket Mancs írt a vérvételekről, hogy nekem pl nem NK eltérésem volt, hanem Th1 dominanciám és amiatt kaptam immunológiai kezelést.
39931. zsuko84 (válaszként erre: 39927. - Hannelore)
2024. okt. 3. 11:37

Köszi a kérdést, én igazából azért írtam, mert én tavaly év végén szedtem Sandimmunt, amikor a vetélésem volt, a mostani babánál viszont változott a kezelésem és Plaquenilt szedek. Csak nem akartam nagyon egyértelműen kiírni, hogy aki most szed, az írjon már rám. 😊 Így nem is jelentkezett még senki. Szóval, még mindig áll, ha valaki jelenleg szed Sandimmunt, akkor írjon nekem nyugodtan privátot.

😊

Köszi, minden rendben van velünk, már a 25. hét végét tapossuk. Voltunk a héten orvosnál, szépen fejlődik a baba. 😊

Ti, hogy haladtok a dolgokkal?

39930. Hannelore (válaszként erre: 39928. - Mancs75)
2024. okt. 3. 11:37
Az uNK az a méhnyálkahártya mintában mért NK sejtek száma, aktivitása. (u=uterus=méh, NK= natural killer sejt=természetes ölősejt) Te lehet hogy a sima, vérvételből nézett NK-ra gondoltál, nem? Nekem vérből semmilyen immunológiai irányú laborom nem volt. Csak ugye mivel a beágyazódás szempontjából az a lényeg, hogy a méhnyálkahártyában mi a helyzet, ezért gondoltam, hátha az uNK bejelez, ha bármilyen immunológiai eltérés befolyással van a méhnyálkahártyára. De persze sejtem, hogy ez csak remény, egyéb immun paraméterek is hatással lehetnek rá, az uNK-tól függetlenül is.
39929. zsuko84 (válaszként erre: 39926. - Hannelore)
2024. okt. 3. 11:29
Nekem most eszembe jutott, hogy itt a fórumon volt olyan lány, akinek nem mutatott eltérést az immunológiai eredménye, de mégis egy ilyen kezelés oldotta meg, hogy sikerüljön a baba. Szóval, én nem gondolom, hogy ezek a vizsgálatok teljességgel ki tudják zárni azt, hogy esetleg mégis immunológiai oka legyen a sikertelenségnek.
39928. Mancs75 (válaszként erre: 39926. - Hannelore)
2024. okt. 3. 10:23
Hát immunológiai ok azért több minden lehet…A Synlabnál van az Infertilitás panel, talán II-el jelölve ami a bővebb. Azt is megcsináltattad? Az elég sok immunológiai paramétert néz, meg van ott még egy-két panel amit azért érdemes nézetni ha teljeskörű kivizsgálást akarsz. Illetve az NK-val együtt ugye Th-t is néztek?
39927. Hannelore (válaszként erre: 39918. - Zsuko84)
2024. okt. 3. 08:42
Zsuko, megoldódott a Sandimmunos problémád? Minden rendben veletek? Ti már lassan a finisbe fordultok, nemde? :)
39926. Hannelore
2024. okt. 3. 08:40
Nekem is kint csináltál az uNK vizsgálatot, az EMTRIO-val, méhtükrözéssel egyszerre. Nekem negatív lett az uNK eredményem, de az érdekelne, hogy olyan lehetséges-e, hogy ilyen esetben a komplex immunológiai vérvételi eredmény mégis jelez eltérést, és szükséges az immunológiai kezelés a sikeres beültetéshez. Vagy ha negatív az uNK, az teljességgel kizárja, hogy immunológiai oka legyen a sikertelen lombikoknak? Mert nekem már kb csak az maradt ki a kivizsgálásokból. Köszönöm, ha valaki tud erről valamit, és megosztja.
39925. Dorina83 (válaszként erre: 39919. - Babszi76)
2024. okt. 2. 13:06

Szia

Nekem is csak egy vetèlèsem volt,a második el sem indult.Nekem is a méhen belüli NK sejt vizsgálatot javasolták,el is fogadtam,elvileg novemberben lesz.Nekünk ez az utolsó fagyasztott embriónk,szóval új donoros körnèl lehet hogy a fèrjemnèl is komyolyabban vizsgàlódunk majd,de remèlem nem lesz rá szükség.

39924. zsuko84 (válaszként erre: 39923. - Mancs75)
2024. okt. 2. 12:00

Erre én is rákérdeztem egyszer Fülöp Angélánál és nekem azt mondta, hogy ha van rá pénzem, akkor persze, csináltassam a méhből vett NK-t, mert az a pontosabb. 🤷‍♀️

Persze ettől függetlenül szerintem a vérvizsgálat is jó, csak ez is olyan, hogy van egy szűk réteg, akinek meg a méhből vett minta és az az alapján kapott kezelés válik be.

Nehéz ez, hogy kinek, mi lesz végül a megoldás. 😕

39923. Mancs75 (válaszként erre: 39919. - Babszi76)
2024. okt. 2. 07:55
Szia, nagyon sajnálom hogy ez a helyzet nálad.☹️ Te voltál Imre Rubennél ugye? Szóval a méhsövényt pl. teljesen ki lehet zárni? Az immunológia az mit jelent? Sima NK/Th1,2 vizsgálat rendben volt? Nekem olyasmit mondott Fülöp Angéla egyszer, hogy ha ott gond lenne, akkor az a vérvizsgálatból is látszana, mert akkoriban bennem is felmerült, hogy esetleg a méhből kellene mintát venni. Persze ettől függetlenül lehet az is amit Zsuko írt, hogy tényleg a méhből való vizsgálat segítene…Illetve férfi oldalról teljesen rendben vagytok? Nem lehet hogy ott van valami gond…? Persze furcsa lenne ha minden embrió hibás lenne, de én azért ezt sem zárnám ki teljesen…
39922. zsuko84 (válaszként erre: 39921. - Babszi76)
2024. okt. 1. 21:05
Akiről tudom, hogy volt, annak Brnoban csinálták.
39921. Babszi76 (válaszként erre: 39920. - Zsuko84)
2024. okt. 1. 18:14
Nekem nem volt.Azt melyikben csinálják?
39920. zsuko84 (válaszként erre: 39919. - Babszi76)
2024. szept. 30. 13:38

Szia!

Nekem mindösszesen egy vetélésem volt, úgyhogy nem én leszek az aki tud segíteni. Csak azért írok, mert egyik imserősömnek is sok vetélése volt és végül a méhen belüli NK sejtes vizsgálat segített. Most nem emlékszem pontosan, hogy az neked volt-e, de úgy rémlik, hogy nem. Sajnos az is egy csomó pénz. 😔

39919. Babszi76
2024. szept. 30. 07:18
Sziasztok már rég voltam itt.Azoktól kérdeznék akiknek 4-5 ször nem sikerült! Volt ERa méhtükrözés immunológia stb.Mégis 7-8 héten elvetélek.Van ami segített?Teljesen el vagyok keseredve.Most Fülöp doktorral próbálkozunk de egy vagyon a mindenféle vizsgálat.😭
39918. zsuko84
2024. szept. 28. 10:26

Sziasztok!

Van itt, aki jelenleg szed Sandimmunt?

39917. Mara77 (válaszként erre: 39916. - Babszi76)
2024. szept. 27. 09:02
Erős TH1 túlsúly. Kaptam rá lipidet és Sandimmunt.
❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook