Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Paradicsomos-tojásos metélt recept

Paradicsomos-tojásos metélt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Paradicsomos-tojásos metélt hozzávalói:
25 dkg vékony metélt, 1 kis doboz paradicsompüré, 2 tojás, 3 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, 1 tyúkhúsleveskocka, 1-1 teáskanál oreganó (vagy majoránna), kakukkfû és rozmaring, 1 csapott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só és csipetnyi cukor, a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa


A Paradicsomos-tojásos metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben az olajon a paradicsompürét megpirítom, és felengedem 3 dl vízzel. Az összes fûszert, valamint a húsleveskockát is beleteszem. Befedve legalább 10 percig forralom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A lisztet simára keverem 1 dl vízzel, majd beleöntöm a forrásban lévõ paradicsomos mártásba: Folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. A már nem nagyon forró mártásba belekeverem a habosra felvert tojásokat, és beleforgatom a fõtt tésztát is. Kikent tepsibe öntöm, a tetejét simára egyengetem és az elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm. Lapátkanállal adagolva, kockákra vágva tálalom.


Kategória: Tésztafélék receptjei

A receptet beküldte: , 2006. máj. 6. 15:29
A paradicsomos-tojásos metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook