Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Bazsalikomos metélt recept

Bazsalikomos metélt recept

Elkészítési idő 45 perc

A Bazsalikomos metélt hozzávalói:
25 dkg vékony metélt
40 dkg paradicsom
4 evõkanál olaj
1 csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleveskocka
1 mokkáskanál törött fekete bors
csipetnyi kristálycukor
a tésztához 1 evõkanál só
az étel tetejére 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt


A Bazsalikomos metélt elkészítési módja:
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe teszem, és megfõzöm. Közben a megmosott paradicsomot apróra összevágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a paradicsomot és a fûszereket. Ráöntök 2 dl vizet, belerakom a húsleveskockát és az összezúzott fokhagymát. Ráhintem a törött borsot, valamint a megmosott és nagyon finomra összevágott bazsalikomot. Fedõ alatt addig fõzöm, amíg a paradicsom egészen pépessé válik, illetve az öntet sûrû, krémszerû lesz. Ezután szitán átnyomom, majd beleforgatom a megfõtt és forró vízzel leöblített tésztát. Sütõben vagy nagy serpenyõben jól összeforrósítom, és közvetlenül tálalás elõtt meghintem a reszelt sajttal.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A bazsalikomos metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook