Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Töltött pontyfilé recept

Töltött pontyfilé recept

A Töltött pontyfilé hozzávalói:
2 szép pontyfilé (kb. 1 kg-os hal gerincérõl lefejtett nagy halszelet)
15 dkg gomba
1 tojás
1 evõkanál olaj
1 diónyi vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
kevés zsemlemorzsa
1 teáskanál szárított petrezselyem

bors; a mártáshoz: 2 dl tejszín
1 evõkanál finomliszt
1 teáskanál szárított kapor
1 halászlékocka.


A Töltött pontyfilé elkészítési módja:
Mindkét halszeletet sûrûn beirdaljuk, vagyis egészen a bõréig bevágjuk, ügyelve arra, hogy a bõrt ne vágjuk át. Megsózzuk. A töltelékhez a finomra vágott hagymát az olajon üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a vékonyra szeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a petrezselymet, és fedõ alatt megpároljuk. Kihûtjük, hozzákeverjük a nyers tojást és a zúzott fokhagymát. Kevés zsemlemorzsával sûrítjük. Ezután rákenjük a halszeletekre. Felcsavarjuk és alufóliába csomagoljuk. Két végét összenyomva elzárjuk, nehogy a töltelék kifolyhasson belõle. Forrásban lévõ vízbe tesszük a "csomagokat", és az újraforrástól számított 25 percig fõzzük. Óvatosan kivesszük a lébõl, és kihûtjük. Ezután átcsomagoljuk, és a mélyhûtõben fél óráig dermesztjük. Kibontva felszeleteljük, és tûzálló tálra helyezzük. Közben elkészítjük a mártást: a halászlékockát 2 dl vízben feloldjuk és felforraljuk. Hozzáöntjük a liszttel simára kevert tejszínt, beleszórjuk a kaprot, és kevergetve jól kiforraljuk. Végül a mártást a sütõben átforrósított halszeletekre ráöntjük. Párolt brokkolival, valamint mandulás burgonyakrokettel tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A töltött pontyfilé elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook