Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Savanyúkáposztás metélt recept

Savanyúkáposztás metélt recept

Elkészítési idő 60 perc

A Savanyúkáposztás metélt hozzávalói:
25 dkg széles metélt
30 dkg savanyú káposzta
4 evõkanál olaj
1 púpozott teáskanál cukor
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.


A Savanyúkáposztás metélt elkészítési módja:
A tésztát megfõzöm, és melegen tartom. Közben, ha szükséges, a savanyú káposztát hideg vízben átmosom, és kicsavarom. (A levét szódavízzel hígítva elfogyasztjuk, mert C-vitamin-tartalma nagy, kár lenne kiönteni.) Az olajon világosra pirítom a cukrot, majd beleteszem az apróra vágott káposztát. Fedõ alatt, gyakorta megkeverve, 2-3 evõkanál vízzel megpárolom, és sóval, borssal ízesítem. Végül a pirított káposztába belekeverem a fõtt tésztát. Nagy lángon összepirítom, jó, ha a tészta kissé ressre, ropogósra pirul.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A savanyúkáposztás metélt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook