Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Paradicsomos párolt marha recept

Paradicsomos párolt marha recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Paradicsomos párolt marha hozzávalói:
60 dkg marhanyak,
2 fej vöröshagyma,
3-4 gerezd fokhagyma,
2 dl vörösbor,
1 kis doboz (70 g) paradicsompüré,
4 ek. étolaj,
liszt
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, babérlevél


A Paradicsomos párolt marha elkészítési módja:
A marhahúst kisebb, ujjnyi vastag szeletekre vágtam, kissé kiklopfoltam, sóztam, borsoztam, azután lisztbe forgattam. A serpenyőben olajat forrósítottam, a hússzeleteket mindkét oldalukról pár percig elősütöttem, majd kiszedtem a serpenyőből. A visszamaradt olajon megpároltam a felaprított vörös- és a zúzott fokhagymát. Rászórtam 1 evőkanálnyi lisztet, felöntöttem 2 dl vízzel. Hozzáadtam a paradicsompürét, babérlevelet és a vörösbort. Visszatettem bele az elősütött húst és kis lángon, fedő alatt pároltam, amíg meg nem puhult. Ha kellett az elfőtt vizet pótoltam. A végén levettem a fedőt és sűrűre főztem a szaftját. Kedvenc kifőtt tésztánkkal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


A paradicsomos párolt marha elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook