Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Gombás tésztasaláta recept

Gombás tésztasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gombás tésztasaláta hozzávalói:
25 dkg nyakkendőtészta,
20 dkg vékonyra szeletelt csiperkegomba,
1 db kisebb vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 db nagyobb paradicsom,
4 ek. olívaolaj,
2 ek. citromlé,
1 ek. mustár,
2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, édesítőszer


Gombás tésztasaláta

A Gombás tésztasaláta elkészítési módja:
Megfőztem a tésztát sós vízben és egy nagyobb edénybe tettem. Felmelegítettem egy serpenyóben az olívaolaj felét, hozzáadtam a szeletelt gombát, és pirítottam pár percig, amíg a gomba kissé meg nem puhult. Ezután betetettem a vékonyra szelt hagymát, fokhagymát, paradicsomot és tovább pároltam pár percig. Végül a tésztához kevertem a gombás szószt, majd hozzáadtam a maradék olívaolajat, a citromlevet és a mustárt. Az egészet óvatosan összekevertem. A tetejét megszórtam az apróra vágott petrezselyemzölddel és tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A gombás tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook