Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Áfonyás tarja túrógombóccal recept

Áfonyás tarja túrógombóccal recept

Elkészítési idő 80 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Áfonyás tarja túrógombóccal hozzávalói:
80 dkg csont nélküli sertéstarja,
6 ek. áfonyalekvár,
5 dl vörösbor,
1 ek. balzsamecet,
2 ek. keményítő;
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény

a gombóchoz:
50 dkg túró,
3 db tojás,
5 dkg liszt,
5 dkg búzadara,
1 tk. patikasó


Az Áfonyás tarja túrógombóccal elkészítési módja:
A gombóchoz áttörtem a túrót, hozzáadtam a búzadarát, tojássárgáját, sót, lisztet és a habbá vert tojásfehérjét. 20 percig a hűtőben pihentettem, majd gombócokat formáztam belőle, és sós vízben kifőztem őket. A húsból vékony szeleteket vágtam, kissé kiklopfoltam, fűszereztem majd kevés olajon elősütöttem mindkét oldalukat. Egy kisebb lábasban összeforraltam az áfonyalekvárt a vörösborral, hozzáadtam a balzsamecetet; beletettem a hússzeleteket és alacsony hőfokon kb. 20 percig forraltam. Ezután lassan hozzákevertem a kevés vízzel elkevert keményítőt, összeforraltam, majd a gombóccal tálaltam.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Húsételek receptjei


Az Áfonyás tarja túrógombóccal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook